28.09.07
12:02
Има ли ефект от него ?? И вреди ли на организма или някакви странични ефекти .А и да не отварям нова тема мисля д си взема и фет бърнари какво ще кажете за тях ?
28.09.07
13:23
Има ефект. Е за бърнарите какво да кажем... Вършат работа.
а добър вечер, и аз така с първи въпрос изниква за креатина, понеже вече съм приключил с активни спортни тренировки, обаче обичам често да се занимавам със спорт и предимно аеробни така да се каже - плуване, искам да запитам удачно ли е да пия креатин само, преди и след тренировка, като това към което се стремя с пиенето му е да извлека единствено силата която ми налива, буквално си взимам цялата тренировка на спринт, понеже съм чувал много и различни мнения за креатина и така или иначе аз не мога да си формулирам обобщение за креатина, истина ли е че се задържа вода в мускулите и покачва мускулна маса, ако е така да спирам да го пия, ако само ти идва енергията от него е идеален за мене, и може ли да се приема индивидуално, монохидрат е, благодаря, поздрави
29.09.07
19:22
В случая бих ти препоръчал л-карнитин. От креатин нямаш нужда. Да, задържа вода в мускулите евентуално(не при всеки се получава голяма водна задръжка). Мускулна маса... ако очакваш с креатин да вдигнеш мускули трудно ще е, но оказва положителен ефект. Може да се пие индивидуално.
Аз пък бих ти препоръчал това:
nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=43
за да извлечеш максималния ефект и от двете съставки!
Ок, благодаря ви че помагате. Първо искам да кажа че това което търся от креатина е само прилива на енергия, който дава, не покачване на мускулна маса по този начин, значи че ако при всички които го потребяват се наблюдава този процес, да спирам да го пия. За л-карнитина когато бях спортист го приемах, това което е личното ми мнение е че тази добавка Не гори мазнините, като някой вярвят, а изгражда на място на мазнините мускулни тъкани, това е, ясно и просто, т.е. с приема му не сваляте килограми, т.е. това е добавка за начинаещи спортисти, а за това че стимулира сърдечния мускул съм много предубеден ?!? ;) Това което ми препоръча @Калоян Георгиев ще окаже ли ефекта на прилив на сили преди тренировка, и няма да има негативен ефект като покачване на маса чрез задържане на вода? За вреди не искам да питам още защото, като всяко нещо се отразявам мноого след като се спре приемането му, но смятам че креатина е сравнително безобиден...мерси пак