Продукти с изтекъл срок на годност?

29.09.07
20:40

Какво ще кажете за продуктите с изтекъл срок на годност? Предлагаха ми -50% намаление за такива добавки.. заслужава ли си?

29.09.07
22:47

Определено НЕ си заслужават човече!! Риска не е оправдан. Срока за годност за туи е сложен там - та ти казва до кога тези добавки ще си вършат работата а от там нататък - само оня отгоре може да ти каже дали са в ред или ще те побепсат!

FA

30.09.07
06:20

Недей да пробваш такива добавки евтиното накрая излиза скъпо !

30.09.07
06:24

Най добър до :
А НЕ - развален след :

Това е застраховка на фирмите ;) , ако например срока на годност на 1 продукт е 6 години на опаковката пишат 5 за всеки случай  . Според мен няма да е проблем най много някое разстрйство  :D .

30.09.07
07:05

Ами ако добавката е на прах и след изичането на срока не е овлажнена; на гранули ; или на бучки би тряаало сичко да е нормално :)

30.09.07
07:17

И да и не.Зависи от конректния продукт.За повече инфо сподели за какво иде реч.

ИВ

30.09.07
11:07

Предполагам, че става въпрос за промоцията на Красота и Сила. Имат 2 кошници продукти и изтекъл срок и ги предлагат на роловин цена. Аз метнах око на тази промоция още преди месец, но.. нямаше продуктите, които търсих във Варна ;].

http://www.power-beauty.com/index.php?page=promotion_all

30.09.07
11:16

Гледах Satur8 на ISS, и още нещо, което го забравих вече как се казва.. и накрая се спрях на vassive-no.. викам си като ще давам пари, поне да е за нещо сигурно.. не да дам 50-60лв. за някакъв продукт с изтекъл срок на годност, от който да се чудя дали ще има ефект, или не.. този в магазина ги хвалеше.. вика, че 5% спадала ефиктивността на продукта.. това не е толкова зле, но дали е така само той знае.. а и кой търговец не хвали стоката си.. такаче мисля, че направих удачно решение.. а Animal Pump-a в Universal Nutrition беше 120-130 лв :О.. в сайтовете го гледах 80-85лв.. много ми стана тежко.. ;(

30.09.07
14:36

Много ни е високо нивото в България обаче... просто нямам думи. Предлагат ни бракувани продукти на цени, които въпреки всичко пак са по-високи отколкото в щатите...

30.09.07
14:50

кажете нещо за бягащата пътека

30.09.07
15:13

казано от kirova на 30.09.07, 14:50:

кажете нещо за бягащата пътека

Много е хубава - купи си!

Интересно е до колко е законно въобще продажбата на нещо с изтекъл срок на годност.

30.09.07
17:18

казано от Димитър Михайлов на 30.09.07, 15:17:

Интересно е до колко е законно въобще продажбата на нещо с изтекъл срок на годност.

Би било интересно да се провери. Щом производителят е сложил срок на годност, следователно се предполага, че след изтичането на определен период, продуктът става ако не опасен, то поне безполезен. Аз никъде не съм виждал в сайтове от сорта на Netrition голям банер с надпис ” -50% намаление на бракуваните продукти “. В цивилизованите държави те просто се бракуват. Но тъй като България се превърна в една клоака, където всеки иска да печели на гърба на ограничените финансови възможности на сънародниците си, все по-често се появяват подобни спекулации.
В главата ми веднага идва едно сравнение.  От собственици на автосервизи знам, че автомобилите втора ръка, които се внасят от Европа и продават тук, в повечето случаи са претърпели катастрофа. Тук им се правят козметични поправки и се продават на целокупния народ. И не само че се продава скрап, ами и се продава на по-високи цени, отколкото една здрава 10-годишна кола в Западна Европа. Всеки, който има познати в Германия или е бил скоро там, знае, че автомобил над 10-12 години не струва повече от 700-800 евро. Същата работа  и с въпросните суплементи. Незнам за вас, но за мен това е най-малкото обидно.

Да не говорим, че аз имам едни съмнения, че съдържанието на предлаганите в България маркови суплементи не е това, което пише на опаковката. С една дума - ментета. Ама това е една друга тема.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 30.09.07 17:20.

30.09.07
20:08

Хайде успокойте малко топката ...  в немалко магазини в сащ се продават добавки с изтекъл срок на годност. FDA позволява на търговците да държат продуктите известно време след изтичането на срока на годност и да ги продават на по ниска цена. Този срок мисля беше около 3-6 месеца ако не се лъжа. А относно високите цени в БГ, нали учитате факта че всички официално представители плащат мита, ддс, печалби за самите тях, печалба за дистрибуторите и цената си става точно толкова колкоте е в БГ.

30.09.07
20:16

@Vladimir8507 - точно Netriton предлагат доста такива продукти, явно не си гледал достатъчно ;)

30.09.07
20:18

казано от emzo на 30.09.07, 20:16:

@Vladimir8507 - точно Netriton предлагат доста такива продукти, явно не си гледал достатъчно ;)

Тъкмо това мислех да пиша но хайде да не им правя реклама... ако сте запознати с принципа на продажби в САЩ ще разберете че изтичането на срока на годност е нещо доста срещано и не е чак толкова фатално ако пак казвам е няколко месеца а не година или две...

30.09.07
20:27

казано от emzo на 30.09.07, 20:16:

Може, на мен не ми е направило впечатление.

Въпреки всичко обаче, аз ще се въздържа от закупуване на продукти с изтекъл срок на годност.

09.10.07
11:48

Аз имам подобен въпрос.
Имам огромна кутия мултивитамини на Центрум. От щатите е вземана. В мен е от около половин година. Реших покрай тежката контузия на глезена си да взема да пия малко витамини.  Само че констатирах, че на кутията пише, че са годни до април 2007. Работата е там, че си миришат и изглеждат както преди, затворени са както трябва и прочее. Бяха 325, сега трябва да са останали повече от 200. Не съм ги пил някъде от февруари.
Та се чудя какво може да стане на събрани химични елементи в кутийка и дали мога да ги пия или не бива. Все пак не са протеини или нещо друго сложно, а просто микроелементи...От една страна са прекалено много, за да ги хвърля (в аптеката една таблетка е 40-50 ст поне на дребно, а едва ли имат големи разфасовки), но от друга страна все пак им е изтекъл срока “best before”.
Ако някой има опит или знания по въпроса ще съм много благодарен за съвет.

Мнението беше редактирано от marzipan на 09.10.07 11:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1