13.12.04
14:26
Темата е модерирана от Mr_Muskul
Сигурен съм, че много от вас въобще не клякат...но айде тези които го правят да споделят, щото си мисля, че не е по-малко интересно от лега.
Аз (175см, 82кг) правя тройка на 130кг (полуклек); до долу със 110кг, ама колената... :(
Аз лично смятам, че много малко хора правят пълен клек. Е, това си е техен проблем :D . Изпълнявам пълен клек (винаги и само). Обаче много много не клякам (щото са ми преразвити краката), а когато го правя, изпълнявам повечко повторения. Гласувах в последната графа, защото трябва да съм там някъде. Последно правих 20 повторения с 90кг. Абе клека си е хубаво нещо.
Е аз правя клек с 180клг до 90 градоса на ставате ,което не е полу клек а си е пълен клек ,а тва до партера не го признавам !
по-здрави
13.12.04
16:04
то и аз смятам че до-долу е THE BEST, ама колената хрущят, скърцат, пукат, стържат.... :D
Доста хора изобщо не правят крака ,защото според тях си имат,но аз съм голям привърженик на клека,клякал съм пълен клек наи-много с 200кг. при лично тегло 75 без екипировка.
Аз наскоро започнах да клякам и доста съжалям, че не съм започнал от самото начало. (не че тренирам отдавна де.. :) ) Най-много съм клякал с 90кг 4-5 повторения до хоризонтално положение на бедрата.
Абе, досега не съм клякал, защото ме боли глава като го правя. Пробвал съм обаче на майтап на колко правя двойка - 105 - 110 кг. Затова не правя крака - имам си ги :lol:
POWER написа:
Клякането му е майката,това за мен е бащата на упражненията
Чакай сега - хам майка , хам баща , не става :D
Съгласен съм така:
Клякането е бащата на упражненията, тягата майката. Или още по-добре: Клякането е царят, а тягата - царицата.
Щом казваш така да бъде,исках просто да кажа че е глупаво да не се тренират крака.
Съгласен съм с последния пост,има доста якари,дето отгоре са с гръдна 140,а краката им са като сламки,е тва е ебахти смешното :P
Дам апсолютно за това правете клек ! Имах бая приятели с голяма горна част на тялото и малки крака ,които не тренираха крака под претекст ,че им били големи. :))) 60 краче им се вижда голямо направо немога да ги разбера то да имаш 80 см крак да казваш ,че е голям а то...
по-здрави
От друга страна не искам да имам някви огромни крака,искам просто да им напрая добър релеф,естествено требва да ги уголемя малко,но няма да се унасям да прая голяма обиколка.
Аз нямам стойка за клек и си слагам щанга която мога да вдигна и да си сложа зад врата но скоро ще правя краката са важни въпреки че мойте са си природно голями,трябва сила да им придам само (с малко повторения)
Добре ли е да ги прая клековете в пирамида със 5 серии.
1 серия 8повт.
2сер. 6повт.
3сер. 4повт.
4сер. 2повт.
5сер. 4повт. основна сила търся.
Според мен схемата е добра ,но ще бъде още по добра ,ако вместо на 6 повторения правиш 2 серии да ги на правиш, когато стигнеш на 2 повторения.Тогава схемата ще изглежда ето така;1х8,1х6,1х4,2х2,1х5
[quote author=“svetlio87”]Добре ли е да ги прая клековете в пирамида със 5 серии.
1 серия 8повт.
2сер. 6повт.
3сер. 4повт.
4сер. 2повт.
5сер. 4повт. основна сила търся.
Светльо ако са ти големи краката спрямо другите групи,тая схема ще ти даде предимно сила и е добре да я правиш.Но ако не са избери си схема с толкова повторения в които в последните няколко усещаш добро горене не се хвърляй на многото серии мисля че четири са ти достатъчни на този етап
от ника ми сигурно разбирате какво тренирам
при нас е много важно да имаш здрави крака .
сега имаме усилени тренировки и имаме тази система :
1 ден
5серии х 6 бр. 80кг + 3серии х 10бр 40кг много бърз клек
след това оше една такава серия
Краката се напомпват невероятно
2ден почивка
и така вече седмица и половина
Следващата седмица имаме контролни на бягане и клек.
Миналата година кляках мах100 но тази ще пробвам на120-130
Тренера казва че тази система повишава с 10-15кг мах сила на месец.
17години 70кг 176см Пловдив
Ами другоооо ........
Аиде ще ви пиша след контролните.
не искам супеу голями крака,просто релеф и сила естествено.Днеска праих с 50,ама нешто коляното се обажда,даже и двете,ама карам нагоре.Другата седмица ште прая с 55 или 60 и така :) Е малко са тия кила за вас яките от форума,ама кво да се прави,по добре с малко отколкото без :wink:
Днеска праих с 50,ама нешто коляното се обажда,даже и двете
Не спускай до долу тогава прави ги докато бедрата станат успоредни на пода не праве пълен клек
54кг съм.
Клек
1 - 10х20кг
2 - 10х50кг
3 - 10х55кг
4 - 10х60кг
5 - 8х65кг
6 - 6х70кг
И след това не мога да ходя 4 дена:)
Иначе има и друг вариант:
1 - 10х20кг
2 - 10х50
3 - 10х60
4 - 8х70
5 - 10х40
има и трети вариант , на които след загрявката цикля на 55-60 3-4 серии х10повт.
Но вариант 1 е убийствен :)
Клек
1 - 10х20кг
2 - 10х50кг
3 - 10х55кг
4 - 10х60кг
5 - 8х65кг
6 - 6х70кгИ след това не мога да ходя 4 дена:)
Това ще го пробвам някой ден но напиши макса си при клек за да мога да си изчисля работните тежести за мен
Мерси
Не знам за вас ама аз едната причина да почна фитнеса е че имах огромни крака от бягане, а торса беше като на момиче, така че крака като сламки - зависи си от случая!!!!
като се кляка до долу по принцип задника започва да расте.
Виждали ли сте задник и крака на професионален щангист?
като се кляка на пълен клек долу има една пружинация която дава възможност на колянната става да направи кратка почивка.
Имам познат от Казанлък /Мирослав Колев - бронзов медалист от
републиканското по култоризъм 2003г 78кг 19г./ който има ГОЛЕМИ крака . Казва че ги тренира 1път седмично защото му се развивали много бързо.
Това ,че ще ти порастне гъза от клековете е пълна щуротия,ако гена ти е да имаш голям задник,и да не клякаш пак ще си е голям.Аз клякам всеки ден ,а по някй път и по 2 пъти на ден,и то все до долу,проблеми с ставите нямам,проблемите идват при не достатъчно загряване.
[quote author=“djgorgio”]
Клек
1 - 10х20кг
2 - 10х50кг
3 - 10х55кг
4 - 10х60кг
5 - 8х65кг
6 - 6х70кгИ след това не мога да ходя 4 дена:)
Това ще го пробвам някой ден но напиши макса си при клек за да мога да си изчисля работните тежести за мен
Мерси
еми не мога да ти кажа
аз не правя макс никога и мисля да почна обаче
горе долу съм качвал до 70 ама в серия както виждаш
а макс на клек означава серия с 1-2 повт. ли?
[quote author=“svetlio87”]Зашто да не клякам до долу Джорджо,това вредно ли е или?
Защото имаш проблем в колената както каза в поста по горе.Така не товариш толкова Колената
[quote author=“vanisher”]еми не мога да ти кажа
аз не правя макс никога и мисля да почна обаче
горе долу съм качвал до 70 ама в серия както виждаш
а макс на клек означава серия с 1-2 повт. ли?
В твойта тема за как да си открия макс-а съм ти дал схема може и при клека да я пробваш
ще пробвам:)
бтв забравих да добавя накрая правиш една изпомваща(или 2)
примерно аккто аз стигам до 70
накрая 2 серии с по 40кг по 10-15
и се обаждаш на 150 да те закарат до вас:)
и само от оная тренировка видимо са ми набъбнали иначе малките баджаци
[quote author=“grebeca”]като се кляка до долу по принцип задника започва да расте.
wtf? Че ще се развие малко, това е неизбежно, но *дебел* не мисля че ще ти стане.
Какво разбрах дотук.Не трябва да се кляка до долу,за да не ти расте задника,съшто така е вредно за ставите.Сега да попитам,докъде да спускам надолу,за да стане полуклек и горе долу с колко процента мога да повиша тежестта в сравнение с пълния клек?Благодаря.
Абе не се излагайте бе,как ще ви порастне задника и ще ви се преебът ставите от пълния клек,това са пълни глупости.Казах ви ,клякам всеки ден по някой път и по 2 пъти на ден,с мен тренират още 10 човека по същий начин,и никои не се оплаква от стави и от голям гъз.
POWER написа:
Абе не се излагайте бе,как ще ви порастне задника и ще ви се преебът ставите от пълния клек,това са пълни глупости.Казах ви ,клякам всеки ден по някой път и по 2 пъти на ден,с мен тренират още 10 човека по същий начин,и никои не се оплаква от стави и от голям гъз.
Еми така си е ама ходи им обяснявай.... :D
17.12.04
15:55
Товва е и стандартното оправдание да не клякат въобще :)
btw вчера гледах малко от 1 филм с крейг тайтъс и той казваше, че през offseason-a билдърите въобще не клякат...
Според мен тренировката на “онези” билдери и нашата си няма нищо общо. (мое мнение)
[quote author=“vanisher”]ще пробвам:)
Това ми се струва яко изродско
[quote author=“djgorgio”][quote author=“vanisher”]ще пробвам:)
Кое, изпомпването? На мен ми се чини да е стандартна процедура (но не с толкова голяма разлика с макса)...
[quote author=“NoDude!”][quote author=“djgorgio”][quote author=“vanisher”]ще пробвам:)
Кое, изпомпването? На мен ми се чини да е стандартна процедура (но не с толкова голяма разлика с макса)...
Тренировката като цяло “изпомпването” допълнително утежнява нещата нищо че е далеко от макса
Абе хора вие как тренирате та тази простичка тренировка ви се струва изродска?