28.08.07
16:36
Първо здравейте на всички. Аз съм нов във форума и искам да ви попитам за моят проблем.
Така значи аз съм на момче на 15 години и от 3 седмици се занимавам с фитнес.
188 съм виско и сам 83 килограма. Така няколко тренировки тренирах рамо с раменни преси
и рамото ме поболваше и ги спрях. Смених опражнението но имаше известна болко при правене на
рамо. От 1 седмица на сам рамото ме боли постоянно на всяко упражнение, дори починах няколко дни
но болката не изчезваше.И сега изобщо не мога да тренирам мн силна болка и мисля да спра тренировките
за известно време. Мажа се с фастун гел от 1-2 дена но си е същото затова искам да чуя и вашето мнение. :question:
за по добре отиди на лекар това си е сериозно защото ако е някоя по опасна контузия остава и за в бъдеще
и да те попитам когато си правел гърди от полу-лег на лежанката усещал ли си болка някаква ?
казано от spawnbg на 28.08.07, 16:46:
за по добре отиди на лекар това си е сериозно защото ако е някоя по опасна контузия остава и за в бъдеще
и да те попитам когато си правел гърди от полу-лег на лежанката усещал ли си болка някаква ?
Ами преди не ама сега усещам
28.08.07
18:32
Лошо...аз също бих те съветвал да питаш лекар, но той може да те исплаши като ти каже да не тренираш и разни такива.Засега си дай 2-3 дена почивка и ако ти размине няма проблем, обаче ако не....направо отивай.
Искам само да те питам претовари ли го рамото ? В смисъл такъв ако си слагал малко повечко кила ще усещаш болка която ще те държи 2-3 дена.
аз от полу лег си докарах някаква болка в дясното рамо по съветвах се с лекар и ми каза да почина 1 седмица а след това да не правя рамо до 1 месец ... и така в момента имам болка която е доста нищожна и само когато малко по съм го пренатоварил в залата...
успех дано се оправиш
Мнението беше редактирано от Purgatory на 28.08.07 18:35.
Може да е претоварване, а може и да е по-сериозно. Почини си повече от 1 седмица, за травма в рамото трябва повече (личен опит). Мажи го с фастум (или Дийп Рилийф/Диклак/Бен-Гей).
казано от MOHCTAPA на 28.08.07, 21:14:
Може да е претоварване, а може и да е по-сериозно. Почини си повече от 1 седмица, за травма в рамото трябва повече (личен опит). Мажи го с фастум (или Дийп Рилийф/Диклак/Бен-Гей).
това и правя сега 1 седмица съм почивка и се мажа с фастум.
Мерси за мненията на всички !
Егаси рамото значи сериозно сам го бил претоварил. 1 месец вече не ходих на фитнес за да ми мине,но
проблема сега е че го чуствам слабо и отпаднало и мисля от утре пак да почвам да ходя но ме е страх
да не ме заноли пак? какво ще ми препоръчате добре ли е първо 1 седмица да потренирам в нас и тогава
да отида или да си почивам още щом така се щуствам ??
Мнението беше редактирано от Becko0 на 30.09.07 16:58.
30.09.07
19:55
Хубава загрявка си направи преди да почнеш тренировката. Рамото не го тренирай една семица, то само ще се натоварва от другите мускулни групи. Остави го да свикне с натоварването и не бързай когато работиш за рамо.