07.03.05
12:04
Ето една примерна НВД диета от школата на СК “Чани” - Варна
1.Тренира се по схемата 3+1 (3 дена тренировки 1 ден почивка)
2.В дните с тренировка въглехидратите са :
- сутрин 100 грама овесени ядки
- 1 час преди тренировка 100 гр ориз (желателно е да се тренира вечер към 6-7
- след тренировката 1-2 филийки хляб “Бонус”
През останалото време от дена наблягате на протеин (пилешки гърди,телешко,белтъци,протеин на прах).
Задължително пиете по 7-8 литра вода на ден.
Общото количество на въглехидратите е 40% от дневния калориен прием,протеина отново 40% и останалите 20% - мазнини,като забравяте за наситените.
3.През почивният ден:
-въглехидратите се увеличават до 4-5г на тегло като избягвате простите.
-Водата се намаля до не повече от 1 литър на ден!Това е много важно!
-Количеството на протеина остава същото.
4.Добавяте или всеки ден по 25-30 мин аеробика сутрин на гладно или 4 пъти в седмицата по 40 мин.
5.30 мин преди аеробиката и тренировката пиете чаша силно кафе с половин “Аspirin”(може и “Ефедрин” или “Кленбутерол” :lol: )
6.След тренировка зареждате единствено с 40-50гр суроватъчен протеин.Пак повтарям забравяте за други въглехидрати освен гореописаните!
Не забравяйте че трябва да промените и тренировките си,но за това друг път :lol:
Това е! За повече информация питайте,ако имам време ще отговоря :D .
Темата беше редактирана от emzo на 04.03.09 09:36.
19.08.05
15:41
Добра е диетата, но не разбрах защо само до 1 литър в деня без тренировка?Аз всеки ден пия поне по 3 литра вода.
На мен не ми хареса момента с яденето на ориз към 7 часа...и хляба след тренировка( става към 8-8:30) - до колкото знам не е добре да се приемят въглехидрати вечер...
19.08.05
16:54
HeLLFiRE да прав си не е добре вечер но при положение че през целия ден си на навд и кръвната ти захар е доста спаднала две филиики бонукс които имат около 20 гр въглехидрати няма да те убият.Иначе пред тренировъчното и след тренировъчното хранене са много важни за въстановяването на организма и независимо дали чистиш или качваш пропуснеш ли ги забрави да стане нещо ще претренираш до безкрай.Предлагам на тук присъстващите да се доверят на знанията на Венци Чанев и на онзи дребния фъстък Йонко :lol: (MuscleTech специални поздрави им прати от мен ).Доколкото съм запознат с хранителната подготовка в тази школа това което знам съвпада с горе написаното.И аеробиките така си ги правят и на кафетата отдават голямо значение.Иначе това за водата и аз не го разбрах.Затова ще помоля MuscleTech понеже надявам се е по близко до тренерите в школата от колкото аз да се поинтересува по въпроса и да ни разкаже какво казват там.
Благодаря за вниманието.
19.08.05
17:49
Аааа въглехидрати .. въглехидратите не премахат петната от кетчуп :lol:
Хммм аз нещо не пия по толкоз вода пак съм на НВД уш като си на НВД колко вода наи малко трябва да изпиваш на ДЕН ?????
19.08.05
18:34
Аааа въглехидрати .. въглехидратите не премахат петната от кетчуп :lol:
Сори бонус имах предвид(все му бъркам името) нека моето мнение да е последния спам в темата, благодаря ви.
Само един допълнителен въпрос за водата. Защо е необходимо да бъде 7-8 литра през този ден, казваш, че е важно, защо е важно да бъде в такова количество? Благодаря!
Ами и аз имам 1 въпрос: Ако съм 72-74кг с колко трябва да увелича въглехидратите през нетренировъчния ден??
30.11.05
17:55
Задължително пиете по 7-8 литра вода на ден.
.
Това е невъзможно по биология учихме че е хубаво до 3 литра вода но не повече защото преди 2 години някакво момче се опитало да изпие 9 литра и умряло от това
Добре дошла във форума.Моля пиши на кирилица.Поста ви бе преведен от мен
DJGorgio-Astor
Зависи от Момчето аз ще ги пина без проблем но мисля че и много друти ще ги изпият,не вярвам че ще умре от Вода (освен ако не се е удавил в тях)
05.12.05
12:54
навсякъде , пише че трябва да се пие много вода ... а по този начин няма ли да ти се разшири корема , защото на мен целта ми е точно обратната
Вода е хубаво да се пие по много. вярно. Трябва да пиеш само вода, чай или кафе, най много, без захар. Всякакви други питиета се изключват от НВД.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 03.03.09 21:27.
Да умреш от вода не ми се вярва, нито да ти се надуе корема. Ако ги изпиеш тези 8-9 литра наведнъж най-много да си ги върнеш. Проблемът, според мен, е малкия прием на вода. Тялото си иска своето. Като ти се пие вода пиеш, не трябва да се лишаваш, иначе в тялото започват отаечни процеси. Всичко си е до човека лично аз пия много вода, само през нощта не ми стига 1 бутилка от 1.5 литра.