интересува ме как се поръчва и плаща с кредитна карта

05.10.07
18:26

Как се плаща с кредитна карта по интернет или по-точно ако имам левове в нея мога ли да пазарувам или само в долари става?А и също така дали става с дебитна карта?

Темата беше редактирана от emzo на 06.10.07 08:50.

05.10.07
19:03

Зависи от много неща.
1. картата трябва да е международна
2. да има CVV код
3. дори да е в левове, при плащането те таксуват спрямо курса на банката за дадена валута

п.с. 1 и 2 не са гаранция, че ще ставата, пак зависи и от банката.

В кредитната карта пари не стоят по принцип, може би се приема такова понятие, ако е свързана с банкова сметка. Иначе принципът е:

1. Решаваш какво желаеш да закупиш от интернет.
2. Въвеждаш лична информация + тази от картата (emzo я описа).
3. Разплащането става (ако се приеме де) и с това покупката се счита за направена.
4. В края на месеца получаваш (вероятно) извлечение, където ще е отчетено какво си купил.
5. За определен безлихвен период трябва да погасиш плащането (което вероятно ще е в лева посочено) в твоята банка.

Подобно плащане би могло да стане и с дебитна карта, аз знам поне за Visa Electron, че се приема ... но не навсякъде. Затова настана истерията около Paypal (www.paypal.com), като предложиха услугата си за онлайн плащания в България, тъй като може да си създадеш лесно акаунт там и да “наливаш” в сметката от твоя банков акаунт, дебитна карта и т.н..

06.10.07
08:18

Най-сигурно е с дебитна карта от US банка.В София имаше такава банка, но и забравих името.
Имат си обаче солидни изисквания от банката преди да издадат такава сметка/карта.

06.10.07
08:30

Visa Space също я приемат :) . Тя е дебитна/кредитна  , вкарваш парички и си ги харчиш може и да харчиш и после да плащаш :) (първото е за препоръчване ) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1