мусколна треска

14.12.04
00:05

мусколната треска задьлжителна ли е след тренировка на другия ден защото аз много рядко имам мусколна треска и какво мислите за почивка между сериите 1м сериите на всичките ми упражнения са пирамида 10-8-6

14.12.04
01:33

Не е задължително и препоръчително всеки ден да имаш мускулна треска. Има два вида хипертрофия при единият вид имаш мускулна треска при другия нямаш! Прочети във старите теми повече по въпросат но истината е ,че трябва да се менкат типовете хипертрофия за да имап максимален ефект. А за почивките неможах да разбера нещо ма и ми се спи .
по-здрави

14.12.04
10:32

Да не те протеснява въпроса с мускулната треска. Важни са резултатите. Относно почивките в пирамидата - мънички ми се струват. По-добри резултати би имал, ако увеличиш почивките на 3-5 минути.
Поздрави и успех!

14.12.04
14:34

марто, как така такива дълги почивки?
аз над 2 минути между сериите (и над 3 между различните упражнения) не надскачам - да вдигнеш максимално кг на следващото повторение от серията не е най-важното според мен, интензитетът обаче е от значение.

nickle, аз правя 70-90 секундни почивки, а при най-тежките упражнения и групи (бенч-преса, лег-преса) - 2 минути, като в почивките се опитвам да си отдъхвам максимално (без ад се разсвйвам с останалите неща в залата, опитвайки се да дишам правилно, да не седя сгънат на 14 а с изшправен гръб, въобше - психически да се настройвам за intensity-training, нормализирайки дишането и пулса... и синусоидната ми аритмийка  :( ) не, че аз съм показател, но всички статии, които съм изчел препоръчват под 2 мин почивки...

14.12.04
15:20

:D да повишиш работната тежест не е най-важното, разбира се, но е важно. Защото ако не повишаваш регулярно работните си тежести, няма и маса да постигнеш. Голямата тежест прави масата, това е ясно на всички мисля. И точно поради тази причина са измислени всичките тренировъчни принципи за напреднали, защото е невъзможно човек да повишава непрекъснато използваните тежести. Практикуването на къси почивки е един добър вариант, но използвайки леки (сравнително) тежести, просто не би могъл да си достигнеш потенциала. Идеята (според мен) е да се стремиш както към сила, така и към маса. Двете неща са взаимно свързани, но имайте предвид, че силния мускул лесно би могъл да стане голям, докато големия (масивен) мускул, за да стане силен, нужно е да се започнат тренировки за сила от 1-во ниво. В подкрепа на написаното от мен идва и факът, че мнозина пауърлифтери са станали добри културисти, докато обратния вариант е рядко (аз лично не съм чувал за такова нещо) срещан. И накрая бих добавил, че многото серии и упражнения с кратки почивки изискват отлични възстановителни способности и условия, каквито за съжаление, у нас малко хора могат да си позволят. Горе долу така стоят нещата (не пиша, че това е мое мнение, тъй като, това е и мнението на повечето популярни и непопулярни културисти и треньори). Просто (тук споерд мен), редно е градацията в рзвитието да става постепенно, поетапно, първо идва силата, после масата, след това се изглаждат някои “проблемни” мускули, след това идва ред и на сепарацията и релефа като цяло.
Поздрави на всички! :)

14.12.04
16:47

не, не, нямах в предвид да “не повишаваш регулярно работните си тежести” (кайто ти написа) - според мен трябва да се опитваш непрекъснот да ги покачвваш от тренировка на тренировка, това е ясно (не съм адвокат на леките тежести в никакъв случай :) )

исках да казжа, че “да вдигнеш максимално кг на следващото повторение от серията не е най-важното” (както съм го и написал... а може би по правилно беше да се изразя “на следващата серия от упражнението”) - в смисъл правейки по-дълги почивки някои искат да си максимизират общия брой на повторенията (понеже си възвръщат повече от енергията).

14.12.04
16:48

Тренираш ли редовно няма МТ аз тренирам и много рядко имам слаба която отшумява барзо за няколко часа

HE

14.12.04
16:52

Това за редовната тренировка - не съм съгласен! Тренирам от две години и след всяка тренировка съм с мускулна треска. Явно мускулната треска е в пряка зависимост от натоварването и типа тренировка.

14.12.04
19:16

Всичко е въпрос в разнобразие ! Неможе целогодишно да си на един и същ тренирвачен принцип и програма и да имаш перфектният растеж и развитие! И апсолютно неправилно е да се тренира целогодишно с 100 процента от силата и да се прави 1ца. И точно това е проблема на силачите според мене.
по-здрави

14.12.04
20:49

[quote author=“head_hunter”]Това за редовната тренировка - не съм съгласен! Тренирам от две години и след всяка тренировка съм с мускулна треска. Явно мускулната треска е в пряка зависимост от натоварването и типа тренировка.

Би ли разказал за напредъка си през тези две години и дали вземаш стимуланти но честно пред всички и ще ти цитирам едно от светилата в българския културизъм доцент д-р Владимир Боянов как се е изказал за мускулната треска всеки път.(Тук не влиза леката мускулна треска която отшумява за часове)

HE

15.12.04
10:35

Ами няма проблем ще си кажа. В началото /преди две години и няколко месеца/ бях 53 кг. 175 см. височина. Тренирах около 4 месеца и взех Бионабол от него качих 9 кг. като след края на цикъла запазих около 5-7 кг. От тогава съм се замислял да се “назобя”, но все още имам малко акъл в главата и бързо ми минава  :lol:. В последно време не взимам никакви стимуланти /освен ако за стимуланти не броиш хранителните добавки, които м/у другото са български протеин и амино/. В момента съм 175 см. 73 кг. горе-долу релефен /по корема имам малко мазнинки/. Ако те интересува още нещо питай.

Имам познат, културист - ветеран, който след всяка тренировка има мускулна трека, но лека.
Според мен не е необичайно.
Първо зависи колко често тренирате всяка мускулна група, защото в зависимост от натоварването косвена и пряка тренировка на мускула не са едно и също нещо.
Второ зависи дали проявявате склонност за смяна на упражненията на всяка тренировка(той така прави, дори си експериментираше), с което се ангажират различни части на мускула с различена акцент и отново има мускулна треска - например редуване на изотонични с изометрични упражнения, действия за бавни и бързи влакна и т.н.
Та леката мускулна треска според мен не е нещо, от което да се плашим....
А относно ползата от нея - из целия свят има две мнения... Всъщност нито едното не е пряко доказано...

HE

15.12.04
10:54

Мускулната ми треска е продължителна по два дни я имам!
И в крайна сметка да имаш мускулна треска хубаво или лошо е?

15.12.04
11:02

Резултати съм постигал и със, и без МТ, така че..... явно тя не е определяш фактор (според мен). И в тази връзка, какво е написал Боянов за МТ, за да го оборя (това е полунасериозно).
Лео явно сме писали за различни неща просто, но на мен идеята ми беше за късите почивки. А за увеличаване на тежестта имам предвид: от тренировка на тренировка да се увеличава. Просто силата да расте А оттам и масата. В този смисъл (според мен и то невинаги) късите почивки не влияят благоприятно. Особено на някой с ектоморфни “зачатъци” :D
ПОздрави!

15.12.04
19:48

[quote author=“head_hunter”]Ами няма проблем ще си кажа. В началото /преди две години и няколко месеца/ бях 53 кг. 175 см. височина. Тренирах около 4 месеца и взех Бионабол от него качих 9 кг. като след края на цикъла запазих около 5-7 кг. От тогава съм се замислял да се “назобя”, но все още имам малко акъл в главата и бързо ми минава  :lol:. В последно време не взимам никакви стимуланти /освен ако за стимуланти не броиш хранителните добавки, които м/у другото са български протеин и амино/. В момента съм 175 см. 73 кг. горе-долу релефен /по корема имам малко мазнинки/. Ако те интересува още нещо питай.

Със стероидите няма значение имаш ли нямаш ли (както каза Мартин май и боба е достатъчен) имаше ли разтеж след приема на стероиди тъй като по време на стероидите .... няма защо да питам
А доколкото В. Боянов не се йебавайте със бай ви Брадър Човека е мнооо напред с материала изпитвал е всичко върху студенти

HE

16.12.04
10:33

След приема на стероиди продалжих да си раста без никакъв проблем - цикъл направих просто за да дръпна малко напред, а и не гоня явявания по състезания  :wink:

16.12.04
11:15

Абе тялото след време привиква да се справя с колочеството млечна киселина в организма така че при по напреднали с интензивни тренировки не би трябвало да има мускулан треска(а те пск си напредват нали :wink: )

16.12.04
11:19

Мускулната треска не е само млечна киселина.
по-здрави

HE

16.12.04
11:23

Тези дни ще пусна някоя и друга снимка на сайта за да видите как изглеждам. Като обощение мога да кажа, че все пак имам някакъв напредък - 20 кг. за две години и малко, но все още съм далеч от “напреднал”.

16.12.04
18:40

[quote author=“head_hunter”]Тези дни ще пусна някоя и друга снимка на сайта за да видите как изглеждам. Като обощение мога да кажа, че все пак имам някакъв напредък - 20 кг. за две години и малко, но все още съм далеч от “напреднал”.

Ще ми бъде доста интересно, да съобщиш кога си ги качил.

HE

17.12.04
11:40

В какъв смисъл кога? Както казах за две години!

http://hunter-hunter.hit.bg/pics/GIliev.jpg ето линк към една по-стара снимка от началото на годината

17.12.04
17:33

[quote author=“head_hunter”]В какъв смисъл кога? Както казах за две години!

http://hunter-hunter.hit.bg/pics/GIliev.jpg ето линк към една по-стара снимка от началото на годината

В смисъл кога ще качиш снимките да ги видим

HE

17.12.04
17:42

тази вече съм я качил. Скоро ще кача още няколко трябва да се снимам тея дни в залата.

17.12.04
19:50

Ок. съобщи като ги качиш да видим промяната

17.12.04
21:01

[quote author=”^MaD^”]аз не почивам по време, само гледам да ми се оспокои дишането и пулса :) (окло 90 сек.)

Някой да преведе Имаш предвид между серийте нещо ли ?

17.12.04
22:05

Аз пък се чудя добре ли е да имам толкова продължителна МТ(до следващата тренировка-след 6 дена) :oops: Нещо ненормално да ви се струва?

17.12.04
23:09

Не е добре да имаш винаги мускулна треска ! Това може да доведе според мене до претрениране.
по-здрави

18.12.04
00:49

[quote author=“emil_mlo”]Не е добре да имаш винаги мускулна треска ! Това може да доведе според мене до претрениране.
по-здрави

Също и от недостатъчно трениране (Голяма почивка между две тренировки на един и същ мускул)

18.12.04
21:21

Добре де,ама аз не мога да тренирам когато  я имам мускулната треска.
Нали? :?:

19.12.04
01:08

[quote author=“Martin87”]Добре де,ама аз не мога да тренирам когато  я имам мускулната треска.
Нали? :?:

Да така е.Пише го във всички дебели книги и списания

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1