Трапецо

Темата е заключена.
CO

01.10.07
19:04

Баси, травнирах некак си трапецо от десната страна и са боли здраво при движение кви да ги върша

и другото което е като правя раменни преси ме боли у рамото, май се травмирах от прекалено бързо правене на помпи и спускане прекалено до долу, сега какви да ги върша?

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 08.10.07 15:11.

Лекар. И-и за друг път да знаеш - изпълняват се бавно упражненията за по-добро натоварване на мускула.

01.10.07
19:51

Позчиваш едно доволно количество време докато отшуми болката и си изваждаш поуките - ти си знаеш грешките, просто не ги повтаряй. Като правиш раменни преси за чий патлак ти е нужно да пускаш по-ниско?! В долно положение е абсолютно достатъчно горната част на ръцете да ти е успоредна на пода, а в горна не разгъвай докрай. Упражненията се правят плавно, а експлозивността е умерена. Пак ти казвам, почини до пълно преминаване на болката и мажи със загряващи кремове. Що се отнася до рамото, там проблемите са обикновено по-дълготрайни и моя личен съвет (до скоро борих травма около 3 месеца) е да спреш да го товариш с упражнения за рамо и да не правиш максове на лежанката.

TB

01.10.07
21:01

То тая работа не е като оная работа... Звучи просто - местиш железото от точка “А” до точка “Б”, но преди това се усвоява правилната техника... Без техника си обречен на травми...

CO

02.10.07
06:20

хм...просто ще тренирам рамото по леко :) докато отшуми..то боли и при разтваряне на ръцете в страни де...а трапеца също нема да го тренирам, колкото влезе с тягата толкова

02.10.07
17:26

казано от Cord на 02.10.07, 06:20:

хм...просто ще тренирам рамото по леко :) докато отшуми..то боли и при разтваряне на ръцете в страни де...а трапеца също нема да го тренирам, колкото влезе с тягата толкова

Щом рамото боли не бива да го тренираш, но явно ножа не е опрял съвсем до кокала...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.10.07 17:26.

CO

02.10.07
17:32

и какво, да ми изостане?!

02.10.07
18:40

казано от Cord на 02.10.07, 17:32:

и какво, да ми изостане?!

Нищо няма да изостане за 2-3 седмици!

05.10.07
16:30

Мои приятел лекува травма в рамота няколко месеца (4-5) и все още го понаболява от време на време. Рамената са едни от най-често травмираните и често за дълго... От личен опит го знам и отделям голямо внимание на загряването преди тренировка и особенно на раментата!
По-здрави!

CO

05.10.07
22:26

мерси цецо....ама нема значение, ще си правя военните преси както ми е удобно, нишо дори да влезе повече трицепсо, ще си правя тва зад кръст и другите и че мине рамото вече боли леко :)

CO

07.10.07
06:41

Установих какво става, явно не е бил трапеца ами не знам какво, спя на едната страна, спя върху дясното си рамо и не знам какво се получава и след това ме боли нещо....

07.10.07
07:38

Сигурно прехапва някой нерв. И на мен ми се е случвало, но ме е боляло малко - час, два след като съм се събудил.
П.П. Аз пък имах един период в който много често ми се схащаше врата. Все ме базикаха единия вика що ходиш като Първанов, ма кво да му кажа :Д .

Мнението беше редактирано от difference на 07.10.07 07:45.

CO

07.10.07
07:43

при мен за по малко от седмица утихна но тая вечер като спях пак

08.10.07
10:46

спи по корем като мене и няма да имаш проблеми освен ако не си свиня и да се удошиш като кит на сухо

08.10.07
12:24

Ако е свиня по гръб :D

CO

08.10.07
14:36

не съм свиня, добре съм си, но имам наченки за шкембе - още рано рано

по гръб тежи шкембето, по корем го сплесквам, затова май спя настрани върху рамото

FZ

08.10.07
14:59

казано от Cord на 08.10.07, 14:36:

не съм свиня, добре съм си, но имам наченки за шкембе - още рано рано

по гръб тежи шкембето, по корем го сплесквам, затова май спя настрани върху рамото

Нещо май възглавницата ти не както трябва  и от там ти идва проблема май. :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.10.07 15:00.

CO

08.10.07
15:07

А,напълно възможно, защото наскоро си взех нов комплект и има една нова възлагвница, с предишните го нямах този проблем, ейй, ще пробвам да им сменя местата

Темата се заключва поради голямото количество спам в нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1