08.10.07
17:05
Здравейте отново. Значи изнамерих си много добри таблици с съдържанията на продуктите и см готов да започна изготвянето на диетата с отрицателен калориен прием , но преди да започна искам да ми кажете , като човек който НЕ се занимава с физическа активност (училище до обяд , малко почивка вкъщи , фитнес следобяд , почивка и душ вкъщи и после цяла вечер по кафета) за да е отрицателен калорийния ми прием , приблизително към колко калорий дневно трябва да консумирам , чрез продукти за да се получи отрицателен прием ? 168см/65кг , имам си мазнинка в излишък (размерите и последното незнам дали са от значение към въпроса ми). Хайде помогнете , пък като изготвя диетата , ще я постна да коментираме и коригираме каквото има. Поздрави :)
И понеже най-често ям по 3-4 пъти на ден , това проблем ли е или трябва да направя храненията повече ?
08.10.07
19:01
Смяташ си BMR и после минус 500 и си на отрицателен.Не е трудно.Просто време ти трябва а с това училище,трудно става в момента съм в същата ситуация.Някои не се притесняват там да вадат паржолите обаче аз не съм от тях за жалост :(
http://www.bb-team.org/articles/914/ ето малко прочети там да ти стане всичко ясно.Успех
казано от alleN на 08.10.07, 19:01:
Смяташ си BMR и после минус 500 и си на отрицателен.Не е трудно.Просто време ти трябва а с това училище,трудно става в момента съм в същата ситуация.Някои не се притесняват там да вадат паржолите обаче аз не съм от тях за жалост :(
http://www.bb-team.org/articles/914/ ето малко прочети там да ти стане всичко ясно.Успех
BMR ми се получи 1680,9 но не съм довършил , защото незнам какво се има впредвид тука :
След изчисляване на дневният калориен минимум (1680,9), към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
е?
тук е математика :bug:
1680.9 умножаваш по 1.2 и се получава 2017.08, брой го без последните знаци след запетайката. Излиза че приемът ти трябва да е около 1500 ккал, ако си с минус 500, т.е. май ще трябва да си доста стриктен зимно време, сезонът на пържолките :)
казано от kara на 09.10.07, 13:30:
тук е математика :bug:
1680.9 умножаваш по 1.2 и се получава 2017.08, брой го без последните знаци след запетайката. Излиза че приемът ти трябва да е около 1500 ккал, ако си с минус 500, т.е. май ще трябва да си доста стриктен зимно време, сезонът на пържолките :)
Благодаря много , сега понеже съм на квартира и няма кой да ми готви и т.н. дневно ям нещо такова :
Закуска вкъщи (7 часа) : 1 сандвич с кашкавал (печен) или 1 филийка с шоколад (напоследък това се намира най-често в хладилникът ми :) (може и да го пропусна , но знам ,че е мн. важно да се яде веднага след ставане...)
Закуска в училище (към 11 часа) : Парче пица (малко) и Кока-Кола Лайт (може и Минерална водичка , защото знам , че не бива да се употребява газирано , особено тази калорична кола...)
Обяд вкъщи (2 часа) : 2 филийки хляб с каквото се намира , но както пише по-горе вероятно ще е сандвич някакъв о.О
3-4-5 фитнес
Вечера (8-9 часа): Пилешко бутче , някаква салатка ако има и филийка - две (малки тостерни) хляб.
Незнам колко калорий е това чудо , но що-годе това ми се връзва дневно за храна , от началото на уч. година , та кажете какво има да се поправя , а предполагам то не е малко :D , но имайте впредвид , че съм на квартира и няма кой да ми готви и т.н. Вие сте наред , поправяйте ...
Мнението беше редактирано от jikiicho на 10.10.07 04:16.
09.10.07
14:23
Но си мисля, че твоя индекс е 1.55 както, ако тренираш три дни в седмицата ..
казано от difference на 09.10.07, 14:23:
Но си мисля, че твоя индекс е 1.55 както, ако тренираш три дни в седмицата ..
Не те разбрах ...
п.п. Какво ще кажете за по-горе написания начин на хранене и какво да променя по него , защото съм сигурен , че не е най-добрия ...
09.10.07
19:39
Ами нищо от режима ти не го бива - махни хляба, сладко сутрин може малко обаче кола щом искаш ... вкарай за закуска яйца и овесени ядки, като си на даскало яж кисело мляко с банан, два, ядки ако можеш си купи, нещо такова, за обяд пилешки гърди със картофи или пък салата. За вечеря хапваш пак пилешко със някви комплексни въглихедрати, преди лягане това се падат 3 часа горе долу след вечерята хапваш извара 200-250 грама. А за формулата ти казах, че коефициента на активно спортуваш е 1.55, защото не вярвам застоял живот да водиш, прочети пак формулата и ще видиш за какво говоря.Предполагам, че следобед почиваш след трен знаеш протеин бързи въглихедрати.
Мнението беше редактирано от difference на 09.10.07 19:42.
Много благодаря , difference! Ще се постарая да спазвам това което написа. Но искам да питам , час преди тренировката какво да хапна , че да имам повечко енергия , но да е нещо съобразено с режима ми ... Пък и след тренировка също ?
10.10.07
17:22
казано от jikiicho на 10.10.07, 14:10:
Много благодаря , difference! Ще се постарая да спазвам това което написа. Но искам да питам , час преди тренировката какво да хапна , че да имам повечко енергия , но да е нещо съобразено с режима ми ... Пък и след тренировка също ?
Ами мисля, че 30 - 40 минутки един два банана ще ти дадът енергия, а след трен си купи най-хубаво декстроза - 1гр/кг се пие тоест, ако си 70 кг по 70 грама след тренировка, както и протеин суроватъчен.
Мнението беше редактирано от difference на 10.10.07 17:27.
казано от difference на 10.10.07, 17:22:
казано от jikiicho на 10.10.07, 14:10:
Ами мисля, че 30 - 40 минутки един два банана ще ти дадът енергия, а след трен си купи най-хубаво декстроза - 1гр/кг се пие тоест, ако си 70 кг по 70 грама след тренировка, както и протеин суроватъчен.
Благодаря мн. за помощта . Засега е това , ако има някой и др. въпрос ще пиша :”)