03.10.07
14:57
Хора кажете как най-лесно,барзо и вкусно да си приготвя 300-400 грама ориз :) Благодаря ви предварително
П.П. Имаите предвид че съм пълен аматьор в кухнята и ако може малко по простичко ;)
03.10.07
19:00
Слагаш ориза в тенджера 1:3 (ориз-вода) да възври, цопаш нарязани зеленчуци(лук, чушки, морков), лъжица сол, малко олио и чакаш да поври колкото да омекне ориза и водата да се изпари, а после Бон Апети !!!
06.10.07
08:00
ориз към вода (1:3) или 1:4 и слагаш Маги Вълшебен вкус (с вкус на пиле) и от вр на вр проверяваш ориза.Ако е готов преди да се изпари водата - прецеждаш,макар че не би трябвало да се стига до там.
Е, защо да го пържиш?Аз доколкото видях от постовете рецептите са за варен ориз със зеленчуци предвид съотношението ориз вода:)
10.10.07
19:49
По принцип преди да сложиш ориза във вода можеш да го пръжнеш за малко на тигана, за да като се свари да не залепнат едно за друго зрънцата, но ако добре се справиш с варенето няма да е нужно от тази допълнителна занимавка.Все пак ако го пържиш, като го слагаш във водата я изчакай да се стопли (да не кажа заври), защото ако го сложиш топъл в студената вода ще изпозалепнат.
П.П. ако все пак ще го пържиш той 1во ще бъде прозрачен от олиото и като е готов ще е станал бял
Ето как го правя аз :
1 част ориз 3 части вода
половин бульон маги пиле
Измиваш хубаво ориза ( докато не пада бяла вода) . Когато водата кипне слагаш магито и разбъркваш докато се разтвори хубаво . Слагаш ориза и капака ( но не целия капак а малко колкото да излиза парата оставяш . Ври 5-7 минути , спираш котлона и слагаш плътно капака . Оставяш така - то ще попие водата и ВОАЛА :) ориз готов за мамбо .
19.04.10
23:11
Ориза си го готвя в микроволнувата за 15 20 минути според вида на ориза дали бял или кафяв...
съотношението при белият е 1:3 (ориз: вода) за кафевият е 1:4..
Слагам го всичкото в една пласмасова тенджара и да си ври за около 15 20 като е добре да си го измил преди това поне 2 3 пъти за да му падне нишестето. И докато се вари слагаш малко Зехтин най-добре за да не се сплесква... АЗ прибавям куб4ето маги след като е готов..
След това 2 яйца пак в пе4ката но да са разбъркани ,4е да не гръмни печката и за около 20 минути имам китайски ориз с яйце,месо някакво и грах или царевица може и 2 те :) става много готино... както и бързо и ефективноо
28.10.10
16:17
Искам да попитам с какво ориза е полезен за мускулите и какво съдържа....аз ям ориз редовно и съм чувал от много хора че е полезен и то много
28.10.10
19:13
Ами, прочети: Ориз. Кафяв и бял ориз