11.10.07
09:43
Здравейте, много се радвам, че попаднах на този сайт. Прочетох някои статии, от скоро започнах да ходя три пъти седмично на едночасови тренировки, наречени “отслабване”, които представляват нещо като аеробика. Имам велоаргометър вкъщи и тренирам на него винаги, когато ми остане време. На 16-17 години съм, тежа около 54 килограма, височина 163. Чела съм и слушала за всякакви хранителни режими, много се говори и за т.н. гладуване на Д-р Емилова, но мисля, че е най-добре за мен да почна някакъв здравословен хранителен режим без такива крайни лишения. Целта ми е понижаване на телесното тегло и стягане на тялото. Ако можете ми помогнете за хранителния режим или ме насочете. Ще съм ви благодарна :* Имам амбицията да променя изцяло начина си на хранене, което ще подобри начина ми на живот. До сега съм пробвала чай, плодове и мед- има ефект, но краткотраен. Знам, че не е лесно, но все от някъде се почва. Мисля, че ниско въглехидратна диета ще ми се отрази добре. Очаквам съветите ви и подкрепа :)
Темата беше редактирана от AEX на 12.10.07 11:21.
11.10.07
13:34
Моят скромен личен съвет към теб като за начало е да не се втурваш направо към диети. Мисля, че имаш нужда от натрупване на малко “хранителен опит” в тази посока, за да свикнеш и знаеш за диетата в по-късен период.
Кои храни да изключиш : гризки, вафлички, шоколадчита, джобчета, тостчета, пици, бяло хлебче. Алкохол и цигари не се препоръчват ;].
Ориентирай се към повече чайчета (зелен, черен чай) , натурални сокчета, мляко, соево мляко, ръжен хляб, плодове и зеленчуци, салатки със зехтинче, пилешко месце, рибка, овесени ядки, ядки (лешници, орехи, бадеми).
За тренировката - добре е да присъстват 3 тренировки с тежести във фитнес зала по не повече от 45-60 минути и 3-4 аеробни на велоеаргометър по 20-30 минутки средно.
Водата е много важна - 2-3-4 литра колкото можеш минерална или преварена чешмяна ;).
Сутрин гризвай плодове с овесени ядки и мляко, на обяд пробвай някакво месо със салатка, вечеря пак същото като на обяд или 3-4 яйчни белтъци със 1 цяло яйце и салатка пак. За салатите използвай само зехтин. Сол може, добре ще е, ако си намериш йодирана сол.
За чаят можеш да използваш подсладител или мед. Избягвай АСПАРТАМ като подсладител.
————————————————————————————————
Свикни с тези работи, изпробвай ги като ежедневие, за да се подготвиш за диетката ;). Поздрави.
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 11.10.07 13:35.
е на 16 за НВД... познавам няколко момичета, който на доре-долу същите години я опитаха, нито една от тях не беше доволна. По-добре избягвай булкуци- чипсове, сладоледи, газирано.. захарни продукти, хляб и май това е. Според мен ако се храниш малко по-чисто и тренираш всичко ще си дойде на мястото. Пък и ти нямаш голям проблем с кг-те като гледам.. има разни трикове, но всичко с времето си. Чети, интересувай се, тренирай и... си готова.. :)
Ех, много ви благодаря за коментарите до сега. Наистина килограмите ми не са кой знае колко много, но бих се чувствала перфектно ако ги намаля малко, а и се надявам от тези тренировки, които съм почнала да стегна цялото си тяло, велоаргометъра го въртя поне два пъти в седмицата по около 30-40 минути, инсталирах си и Yourself! Fitness- мн яка програмка, когато имам време и нея ще използвам- даже днес яко се поизпотих за 40 минутки. А за хранителния режим ще ви послушам- ще внимавам какво слагам в устата си :) мерси много . Целууффки