какво да приемам за маса?

SA

15.12.04
15:59

на 16 год. съм, 73кг, 180см, искам да кача маса сега през зимата.
в момента пия гейнър мега масс 3000.
има ефект (пия го за 3-та седмица, още малко ми остава).

какво да си взема после ?
като че ли креатин не искам, защото можело да се хване рак и изсушава бъбреците.

MI

15.12.04
19:59

salis здравей.Това е добре че пиеш мега мас 3000.Надявам се да ядеш добре,защото сигурно си чувал , че маса се прави на маса.Добавки можеш да взимаш , ако имаш пари за тях.Моят съвет за натрупване на на мускулна маса  през зимата е да ядеш толкова, че да имаш “положителен калориен баланс”,т.е. да приемаш повече калории от колкото изразходваш(но като гледаш да не се улееш...).До колкото знам , ако си решил да взимаш креатин, креатина не е вреден,ако го приемаш в следната последователност- 5-7 дена зареждаш по 20 гр и после подържаща доза от 5 до 7 гр.Не съм чувал някой да се е оплаквал от проблеми в следствие на употреба на креатин,освен ако не е приемал наистина креатин(а  някоя българска помия).Така че няма проблеми да приемаш креатин,освен ако ти нямаш проблеми със сърцето и бъбреците или черен дроб.
Успех. 8)

16.12.04
00:52

според мен  изпий още една опаковка мега мас 3000 и после смени с друг гейнер и накрая примерно единсурватъчен протеин след гейнерите.
Ако имаш парички вкарай и по 4 Амино2700 на ден

AR

16.12.04
08:08

мега мас 2100 също е добър за качване на маса ако си се спрял на протеинови добавки.а относно креатина няма страшно.да ти кажа чесно не винаги е необходимо да пиеш 5гр на ден през фазата на поддържане.много от ползващите креатин постигат същия резултат с дози от порядъка на 2-3 гр на ден.всичко зависи дали успяваш да абсорбираш креатина добре.има такива които имат непоносимост към него в големи количества(и не толкова големи) и при тях предизвиква..... стомашни разтройства(много неприяно).

SA

16.12.04
18:07

от тоя гейнър никакъв ефект не видях - от суроватъчния бях по-доволен..

предложете ми някакъв качествен съроватъчен протеин (или ако смятате гейнъра за по-добър, предложете някакъв такъв), както и креатин.
също кажете в кои дни да го пия и по колко.

16.12.04
22:28

Ми най добър гейнер е Гейн Фаст 3100 (но е много скъп)
след това е Мега масс 3000
и много добри отзиви за Бълк на Мусаши чувам.

За протеини не знам.

SA

18.12.04
09:04

vanisher >> ти като си пил мега масс 3000, имаше ли резултат и как го пи?

18.12.04
12:37

по 2-3 пъти на ден
изпих 2 кутии като то всяка качих близо по 1 кг

SA

21.12.04
18:50

утре трябва да си купя протеини, но се чудя дали пак мега масс 3000 или някакъв суроватъчен протеин - какво ще кажете?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1