12.10.07
09:42
Понеже за почти всички мускулни групи права по 10-12 повторения,искам да питам с толко повторения работа за оформяне и релеф на дадена мускулна група. Примерно за гърди права 12 повторения с макс тежест и на последните 2 повторения доста зор виждам!За ръцете и гърба също изпълнявам около 10-12 повторения!
10-12 за релеф
6-8 за маса
цифрите не са задължителни, а по-скоро ориентировъчни.
12.10.07
13:23
Повторения за релеф няма, има диета за релеф.
Как един мускул ще разбере, че ти вдигаш за релеф точно днес примерно?
Пълен абсурд!
Повечето повторения са просто за издръжливост. Ако това гониш - прави повече, ако не - тренирай си както си тренираш, просто мини на отрицателен калориен прием и достатъчно белтъци, за да не изгубиш много органи (демек мускули).
казано от FRANKO1 на 12.10.07, 12:11:
10-12 за релеф
6-8 за маса
цифрите не са задължителни, а по-скоро ориентировъчни.
Аз бих казал така 6-10 - сила и маса, 10-15 само маса със съвсем леко повишаване на силовите въжможности.
Релефа става с диета.
12.10.07
21:14
казано от DiaVolLo на 12.10.07, 09:42:
Понеже за почти всички мускулни групи права по 10-12 повторения,искам да питам с толко повторения работа за оформяне и релеф на дадена мускулна група. Примерно за гърди права 12 повторения с макс тежест и на последните 2 повторения доста зор виждам!За ръцете и гърба също изпълнявам около 10-12 повторения!
Прощавай, ама 12 повторения и максимална тежест в едно изречение някак си не ми звучат. Ако сложиш още 5 килограма отгоре, най-вероятно няма да можеш да ги вдигнеш 12 пъти, но ще ти е по-близко до максималната тежест.
казано от Владимир8507 на 12.10.07, 21:14:
казано от DiaVolLo на 12.10.07, 09:42:
Прощавай, ама 12 повторения и максимална тежест в едно изречение някак си не ми звучат. Ако сложиш още 5 килограма отгоре, най-вероятно няма да можеш да ги вдигнеш 12 пъти, но ще ти е по-близко до максималната тежест.
Сигурно е имал предвид, че прави 12повт с макс тежест за тази бройка. :)
Аз лично, май само за рамо и прасец правя 12-ки. Понякога и за гръб.
Повторенията са горе-долу в диапазон 5-8, като на тягата шравя и тройки. :)
Teжестта, гледам да е достатъчно голяма, че да не мога да направя повече от планираните повторения.
Ако все пак мога - правя ги.
Ето една статийка: Линк
Мнението беше редактирано от 6th на 13.10.07 09:43.
13.10.07
09:48
Да това имах предвид!
А може ли да те попитам, защо за рамото правиш 12 повт. (не се заяждам просто питам)
По принцип, доста хора казват че на рамото му трябват малко повечко повторения, а пък изсилването с тежестите е по-рисково и ..трудно нацелваш точния мускул :P
Съгласен съм с тях, защото съм експериментирал. :)
Например при разтваряне с дъмбели в страни, ако сложа 5 кила отгоре..ще направя пет повторения, но ще е на цената на болка и припуквания в раменната става, натоварен трапец, прегъвания в кръста от които се включва и задното рамо, сгъвания в лактите и т.н. - накратко казано “лоша форма на изпълнение”.
При мен лично, откакто правя с малко повече повторения и с особено внимание в-ху формата на изпълнение, ефектът е по-голям ( дори и в силово отношение). Поне аз така го оценявам.
13.10.07
11:45
казано от С7АЛК3Р на 13.10.07, 10:32:
По принцип, доста хора казват че на рамото му трябват малко повечко повторения, а пък изсилването с тежестите е по-рисково и ..трудно нацелваш точния мускул :P
Съгласен съм с тях, защото съм експериментирал. :)
Например при разтваряне с дъмбели в страни, ако сложа 5 кила отгоре..ще направя пет повторения, но ще е на цената на болка и припуквания в раменната става, натоварен трапец, прегъвания в кръста от които се включва и задното рамо, сгъвания в лактите и т.н. - накратко казано “лоша форма на изпълнение”.При мен лично, откакто правя с малко повече повторения и с особено внимание в-ху формата на изпълнение, ефектът е по-голям ( дори и в силово отношение). Поне аз така го оценявам.
Тогава да те питам, при изпълнение на 10-12 повт. раменете ще се разшират ли?