Кои са вашите генетично добре-развиващи се мускулни групи?

18.12.04
13:23

Интересно за протокола, статистиката и мн.др. би било всеки да напише с кои мускули (и въобще части от тялото) мисли, че майката природа го е “надарила” и с кои го е “ограбила” =)

Тоест, кои ваши мускули са се развивали добре преди за започнете да тренирате, кои най-добре реагират на упражненията, които правите, доволни ли сте от пропорциите на тялото си и т.н.

(темата е доста интересна, особено ако се натрупат повече мнения, но има и потенциал да се поразмие, затова, нека бъдем доколкото можем конкретни)

18.12.04
13:33

- може би прасците и трапецът са групите, които при мен са се развивали най-добре и преди да започна тренировки. Мисля, че може да се каже подобно нещо и за трицепса, но за сега на искам да дърпам дявола за опашката...
- тук е разрешено да ми се смеете: мисля, че плочките ми добре се развиват в следствие на упражненията, но в момента имам огромен % мазнини, така че...  :D
- имам големичък гръден кош и гръб и широки рамене мисля си (в унуверситета, имаше колеги, които искаха да седнат зад моя гръб за да преписват по лесно :lol: ), но тези неща имат доста отрицателни страни: заради малко-по-развития трапец и по-голямата ширина на самиите рамене, в момента ми се струва, че самите мускули на рамото ще ми бъдат една от най-големите грижи за в бъдеще понеже... не би изглеждало добре - широки, но не-много мускулести рамене и по-големичук трапец... (закачалка...)
- горе долу-това е... + проблемът, че с големичкият ми гръден кош - добра гръдна мускулатура става още по-важна (за да не изглежда грозно) в сравнение с хората с по-малък гръден кош...
+ най-дразнещо е това, че съм ендоморф, но какво да се прави...

18.12.04
14:43

Ще отговоря по-малко по-различен начин... Най-добре се развиват тези мускулни групи, които тренираш най-правилно. До сега това при мен бяха рамо и гърди  8)

Десния бицепс :(

18.12.04
15:46

Когато започвах с билдинга бях ектоморф, тънки кости и тесни рамене. В момента трицепсът, гърбът и трапецът вървят най-добре, там най-лесно качвам маса. Гърдите ми вървят зле при всякакви тренировки, там май мога да натрупам само мазно. Предмишницата ми е прекалено малка за обема на ръката, но за сметка на това релефна. Прасецът ми е малък, за бедрата ми е трудно да кажа, тъй като почти не ги тренирам. Пресата е горе-долу добре.

18.12.04
16:09

При мен краката ми растат като  луди много рядко ги тренирам и то предимно за сила, не за разтеж.Ръцете също са ми напред но тука вече си е от вниманието което полагам за тях.(и тренировката естествено)

18.12.04
16:59

на мен краката са ми добре по рождение, трицепсът ми расте едва ли не без да го тренирам, гърдите и гърба сега са горе-долу добре /относително де/, бицепсът не е много зле, но голямата ми “мъка” е рамото. Иначе мисля, че най-добре изглежда коремната ми преса, сега едва прозира под слоя мазнини, но напролет живот и здраве...

18.12.04
17:55

На мен най-силните мускулни групи са ми бицепсът и гърбът. Гърдите и трицепсът са много зле, а краката и рамото някъде по средата. :)

18.12.04
18:47

От преди тренировки мисля че имах... Хммм... Абе преди да тренирам каквото и да е нищо нямах, що за глупсот! Та аз съм ектоморф :lol:
В момента най-добре са ми гърдите, гърба и трапеца. Ръцете биват, корема е все издут и мазен а краката са плачевни (особено прасеца, въпреки че го тормоза с 80 кила на калф машината).

П.П. Имам много готин задник, гордея си с него!  :lol:  :lol:  :lol:

18.12.04
20:43

Гърбът се развива най-добре при мен, бицепсът почти също толкова добре. Гърдите обаче определено са ми най-слаби...  :roll:

JO

18.12.04
22:23

Най-добре ми се развиват краката.Гърба ми е най-зле.

18.12.04
22:36

На мен пък ми е наи добре бицепсът и трицепсът , а наи зле ми е рамото - ужас :evil:

18.12.04
22:48

На мене генетично най-големи и силни са ми бицепса и гърба.
по-здрави

18.12.04
23:43

Аз по принцип се определям като ектоморфен тип.Оште от преди,когато само ходех се набирам ми нараснаха доста перките,но в момента ми трябва оште маса в гърба,но по прицип това е групата която си я имам отпреди и която в момента наи добре развивам.Трапеца отскоро и тои наедрява,и то маи откогато правя тяга.Раменете са ми относително добри,но трябва оште работа и там.Трицепса е от групите,които ми вървят на добре.Сега отскоро гледам ми се оразува като подкова,когато го стегна.Абе тои си е добре.От гърдите не съм особено доволен,преди вървяха сякаш по добре.Крака правя от скоро и не знам 56 дали се брои към малки или големи.Ама оште трябва.И това е горе долу,но като цяло има оште много,което мога да постигна без употребата на анаболни стероиди.

19.12.04
03:20

Аз съм надарен с големи крака. Като малък хората ме питаха дали тренирам футбол, а ката почнах за ходя в зала, ме питаха дали не съм щангист :) Е, вярно че тренирах и тогава, преди да почна с тежестите, правех почти всеки ден клякания (без тежести) и лицеви опори по 50 - 100 клякания и 100 лицеви, и това сигурно поне 2 години, преди да почна да ходя в зала. Сигурно затова и гърдите ми изпреварват малко останалите мускули от горната част на тялото. Като почнах да ходя в зала, с краката и гърдите нямах никакви проблеми, поне като обеми. И сега е така, бедрото ми е 65 см (беше 70 по едно време) почти без да го тренирам. И тъй като обеми почти не свалям, дори да не тренирам с месеци и години (изпробвал съм го), мога да си позволя да тренирам крака много рядко, примерно да клякам веднъж в месеца  8)  Да не вземете да следвате обаче моят пример :) Повечето хора трябва да тренират краката редовно, а не да си търсят оправдания :)
Сега искам малко сила да вкарам в краката, че тягата и клека са ми слаби, та ще почна да ги тренирам по - често, само за сила.

DM

19.12.04
03:33

Ами в бодуибуилдинга има два типа хора , торс типове, и ръце типове, всичко зависи от коi мускули поемат повечето от работата при тренировките ви
аз например сам торс тип, гръб гърди и трапецюс се развиват страшно добре, а ръце и рамо ми куцат
Стан

19.12.04
06:42

[quote author=“DJ MADMAN”]Ами в бодуибуилдинга има два типа хора , торс типове, и ръце типове, всичко зависи от коi мускули поемат повечето от работата при тренировките ви
аз например сам торс тип, гръб гърди и трапецюс се развиват страшно добре, а ръце и рамо ми куцат
Стан

Ти ме разби... на мен като ми вървят гърдите и рамото.. а ръцете и гърба не.. от някакъв 3-ти тип трябва да съм  :lol: ?

DM

19.12.04
13:50

Ами човече аз нещата които ги пиша не си ги измислям, това е принципно при трениращите , може пак при теб като тренираш за гръб да си по магаш с корема и гърдите повече, кой знае, или не тренираш правилна трехника или претренирваш не знам
ама това разделение е горе долу при всички така

DJ

19.12.04
14:57

на мен наи добре ми варвят:бицепс,трицепс,предмишница

19.12.04
15:46

На мене най ми въври гърбът . Всички ми казваха , че съм голям “гардероб” още преди да почна да тренирам . Ръцете ми също
не са зле  , но за сметка на това гърдите и осбено раменете ми изостават сериозно  :(

19.12.04
23:15

Най-добре определено ми се развиват квадрицепсите, а задната част на бедрото не вървеше до скоро, което е малк гадно...
А най-слаба група са ми гърдите...

DI

20.12.04
00:45

При мен няма такова животно: като да ти се развива нещо по-добре от другите. Всичко ми върви еднакво зле  8) . При мен даже е на опаки, нямам гинетично добре развиваща се група, а на против - имам генетично зле развиваща се група ( рамото и краката, но може би краката не влизат щото аз съм виновен, че са си така при положение, че почнах да ги тренирам преди 1 месец, след година и половина “почивка” )

MU

20.12.04
01:10

Гръб и бицепс

20.12.04
11:08

Лео,пич просто ме изпревари щото и аз мислих да пусна подобна тема :o Няма значение де.По принцип си имам генетика особено гърба и раменете.Краката също много бързо ми растат,но в момента нямам начин да ги тренирам тъй като коленете са ми много зле.Никога не тренирам прасец,предмишница и много рядко трапец.Особено прасците  ми растат като луди :lol:

HE

20.12.04
11:28

Гърди и трицепс при мен.

MI

20.12.04
11:45

при мене са гърдите и рамената , ма в последствие се надявам и краката да ги превърна в нещо приятно за гледане... :D

20.12.04
13:42

Бедра и прасци!

20.12.04
15:11

Краката вървят и без да ги тренирам много, а гърбът с яки тренировки  върви много добре. Ръцете и рамената обаче са много зле (сравнително разбира се)

CH

20.12.04
23:51

На мене наи много ми вървят гърдите,трицепсите и прасците:)Но пък бицепса ми е много слаб :cry:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1