Травми.

13.10.07
22:50

Тва фитнеса е хубаво нещо ама си има исвоите недостатъци.1-во от френското лактите ми отидаха,2-ро при дигане на дъмбел за предно рамо,лявото ми рамо потдава и боли,3-то дланта на дясната ми ръка когато е разтрарям  в основата на палеца чувствам болка а най лошото което може да се случи е да си секнеш кръста...тогава не можех направо да дишам от болки така че внимавайте хораа :)

Тренирай правилно и умерено и ще имаш само положителни резултати.

14.10.07
15:28

мерси ама нямам нужда от съвети ;)

14.10.07
15:35

Каква е целта на темата тогава ?
Трябва да се внимава.Това всеки го знае.

14.10.07
16:42

ами няма цел просто се оплаквам. :)

14.10.07
16:55

казано от StyLLinG на 14.10.07, 15:28:

мерси ама нямам нужда от съвети ;)

Е, да, ако травмите са били целите ти, няма какво да съветва който и да било.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.10.07 16:57.

14.10.07
19:35

неизбежно е да имаш травми ако се занимава човек с фитнес..за какви цели става въпрос..колкото и да внимава човек по време на тренировка шанса за травма е неизбежен и мисля че това е пределно ясно на всички.

14.10.07
19:43

Хм, неизбежно.
Травмирал съм си коляното от ски, китката от блъскане по боксов чувал, а рамото и кръста от разни други глупости. Но от фитнеса не съм се травмирал никога. Тренирам вече 8-9 години общо, обичам да вдигам тежко, но за това време в залата нямам травми от вдигането на тежести, и не възнамерявам да имам в бъдеще.
П.П. Удрял съм се от изпуснат дъмбел или диск, затискала ме е щанга, натъртвал съм се, ожулвал съм си коляното или ръцете, късал се е скрипец и т.н., но това са дреболии и не ги броя за травма. Извън фитнеса също се случват подобни неща.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.10.07 19:54.

16.10.07
08:35

Дигането на тежести е един от спортовете свързави с най - малко травми колкото и да е парадоксално.

GU

06.11.07
14:47

Тренирма от  4 години първите години правих нечовешки глупости и нищо ми няма ! Не казвам голмяа  дума, опасно е , но сега  понеже обичам и боя зех че се сбих и  и отиде  лявото рамо ! ходих на ортопед  3 месеца стана  мажа са кат  луд пия апчета файда минимална , не съм го отписал ,но пазете се и  правете теми как да се пазим и как да с елекуваме  пълноценно щото сега  требва да  дигам , аз  седя и пиша тука и се стискам за  тая  травма ... :<

п.п. моля се на Бог ,или който ид а е  дух или вочек сила да ми помогне , щото  биорексияат ще ме  довърши Хахахах мини ве ,че ми са  дига желязо !

07.11.07
09:05

Аз лично от фитнеса не съм се контузвал сериозно (не броя затискане с щанга или пандал дъмбел,... от които оства само синина най-много). Тежките си контузии съм получил на спортната площадка или на сцената. А фитнесът даже мисля, че помага да се намали риска на другите места, защото при правилни тренировки ставите и сухожилията стават по-силни.

08.11.07
16:46

казано от Петко К на 14.10.07, 19:43:

Хм, неизбежно.
Травмирал съм си коляното от ски, китката от блъскане по боксов чувал, а рамото и кръста от разни други глупости. Но от фитнеса не съм се травмирал никога. Тренирам вече 8-9 години общо, обичам да вдигам тежко, но за това време в залата нямам травми от вдигането на тежести, и не възнамерявам да имам в бъдеще.
П.П. Удрял съм се от изпуснат дъмбел или диск, затискала ме е щанга, натъртвал съм се, ожулвал съм си коляното или ръцете, късал се е скрипец и т.н., но това са дреболии и не ги броя за травма. Извън фитнеса също се случват подобни неща.

Нямам твоите постижения във фитнеса, но и при мен е подобна ситуация. Всички трявми които съм имал са нямали нищо общо с фитнеса.

Сакатлъци става само ако се надценяваш сериозно и/или невнимаваш. И двете не е трудно да се исбегнат във фитнеса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1