13.10.07
16:36
Здравейте хора! Преди време пуснах тема как се прави сила без клек и тяга.. :lol: след което естествено ми обяснихте че трябва да ги правя. Еми правих ги, правих ги и рекох да ви питам за мнение. :P
Значи тежа 63 кг и съм висок 173см.
Клек 5х86кг
Тяга 5х92кг
Лег 6х80кг
Такааа, сега и странния ми въпрос:
Как са тези килограми за теглото ми? Напоследък напредвам много бавно и не знам на какво до го отдам, сигурно организма ми е свикнал на натовармането, ще ми се да вдигам повече без да ставам по-тежък...
Приемам всякакви мнения и съвети.
13.10.07
16:49
казано от mug на 13.10.07, 16:36:
Здравейте хора! Преди време пуснах тема как се прави сила без клек и тяга.. :lol: след което естествено ми обяснихте че трябва да ги правя. Еми правих ги, правих ги и рекох да ви питам за мнение. :P
Клек 5х86кг
Тяга 5х92кг
Лег 6х80кгТакааа, сега и странния ми въпрос:
Как са тези килограми за теглото ми? Напоследък напредвам много бавно и не знам на какво до го отдам, сигурно организма ми е свикнал на натовармането, ще ми се да вдигам повече без да ставам по-тежък...Приемам всякакви мнения и съвети.
Не съм компетентен по този въпрос,но едно ще ти кажа,не е нужно да вдигаш масата кила за да станеш здрав ;) доста от по - опитните билдъри тренират с доста по-малки килограми от твойте,само преди състезание се “помпат” и т’ва е ;)
13.10.07
16:54
Да поясня, аз не искам да ставам билдер, да съм напомпан, голям и тн..
Искам да съм си лекичък и възможно най-силен за теглото си.
Мнението беше редактирано от mug на 13.10.07 16:56.
13.10.07
16:56
казано от mug на 13.10.07, 16:54:
Да, ама аз не искам да ставам билдер, да съм напомпан, голям и тн..
Искам да съм си лекичък и възможно най-силен за теглото си.
Тога за кво правиш глупости и дигаш масата кила ? Щом искаш да си такъв тренирай за релеф ,като мене,малко кила(да речем 20кг на ръка за бицепс) и правиш възможно най - много повторения :)
13.10.07
17:03
Хм, аз силата я разбирам като абсолютна величина.. демек колкото повече, толкова повече :lol:
Нека да се вкючи и някой голям,напомпан и силен и да каже що е то сила и съвместима ли е тя с ниското ми тегло което иначе толкова си харесвам.
13.10.07
17:07
казано от mug на 13.10.07, 17:03:
Хм, аз силата я разбирам като абсолютна величина.. демек колкото повече, толкова повече :lol:
Нека да се вкючи и някой голям,напомпан и силен и да каже що е то сила и съвместима ли е тя с ниското ми тегло което иначе толкова си харесвам.
Ето от къде идва и заблудата ти,голем не значи силен ;) Аз лично мога да ти дам програма и разбирасе да ти кажа какви добавки да пиеш с нея и за отрицателно време ще станеш голям,но това ще е само навид,ще си голям и “силен” само на визия,но в действителност ще си таблицата на Д.Менделеев в човешки облик и нищо друго ;) сила,това не значи ръка 60,сещаш ли се ;) ако става дума сила се трупа най - добре с лостове,лицеви и т.н,абе упражнения в който се работи със собственото тегло,тъй като ти каза,че искаш да прави и хубаво тяло освен силата ти казах да вдигаш за релеф,иначе ако ти трябва само силата определно си се объркал много лошо и трябва да почнеш да изпълняваш упражнения със собствено тегло ;)
казано от Besnia2006 на 13.10.07, 16:49:
Не съм компетентен по този въпрос,но едно ще ти кажа,не е нужно да вдигаш масата кила за да станеш здрав ;) доста от по - опитните билдъри тренират с доста по-малки килограми от твойте,само преди състезание се “помпат” и т’ва е ;)
Никой не е станал здрав с леки тежести.
казано от Besnia2006 на 13.10.07, 16:56:
Тога за кво правиш глупости и дигаш масата кила ? Щом искаш да си такъв тренирай за релеф ,като мене,малко кила(да речем 20кг на ръка за бицепс) и правиш възможно най - много повторения :)
И така как точно ще стане силен?
казано от mug на 13.10.07, 17:03:
На определено тегло ще качваш сила до едно ниво. Тренирай по силови програми - малко повторения, по - често изпълнение, не до отказ. Така ще тренираш нервната система и ще ставаш по - силен на съответните упражнения, без да стимулираш мускулите да растат. Още повече, ако не се храниш за маса. Но на 63 кг не може да си кой - знае колко силен, рано или късно ще трябва да качиш малко мускули.
казано от Besnia2006 на 13.10.07, 17:07:
сила,това не значи ръка 60,сещаш ли се ;) ако става дума сила се трупа най - добре с лостове,лицеви и т.н,абе упражнения в който се работи със собственото тегло,тъй като ти каза,че искаш да прави и хубаво тяло освен силата ти казах да вдигаш за релеф,иначе ако ти трябва само силата определно си се объркал много лошо и трябва да почнеш да изпълняваш упражнения със собствено тегло ;)
За релеф не може да се вдига, това е функция на храненето. Сила се прави с тежки щанги, не с упражнения със собствено тегло.
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.07 17:13.
13.10.07
17:35
казано от Петко К на 13.10.07, 17:11:
На определено тегло ще качваш сила до едно ниво.
Това е и същноста на въпроса ми, близо ли съм вече до това ниво?? Време ли е да качвам маса, или има още какво да се желае при сегашното ми тегло? Ти кое би ми препоръчал?
П.П. Май точно ти беше човека който ме убеди че трябва да се кляка....
Мнението беше редактирано от mug на 13.10.07 17:37.
13.10.07
17:41
казано от Петко К на 13.10.07, 17:11:
......
сила,това не значи ръка 60,сещаш ли се ;) ако става дума сила се трупа най - добре с лостове,лицеви и т.н,абе упражнения в който се работи със собственото тегло,тъй като ти каза,че искаш да прави и хубаво тяло освен силата ти казах да вдигаш за релеф,иначе ако ти трябва само силата определно си се объркал много лошо и трябва да почнеш да изпълняваш упражнения със собствено тегло ;)
За релеф не може да се вдига, това е функция на храненето. Сила се прави с тежки щанги, не с упражнения със собствено тегло.
Не съм съгласен,имам приятел каратист който не ходи изобщо на фитнес,тренира си само0 карате и упражнения със собствено тегло и е доста силен,вдига 80 кила от лежанка без да е стъпвал във фитнес ;)
Сега за релефа... релеф се прави с ядене,а не с повече повторения на даденото упражнение,така ли ? Щом казваш,аз спирам да тренирам,спирам да правя макс повторения на дадено упражнение и започвам само да разчитам на “функция на храненето”Ако пак ми заспориш,че релеф не се прави с колкото се може повече повторения ще трябва да се разходим 2мата,да идем при хора дето вдигат за да ти покажа,че не си прав ;) Релеф се прави с повторения ;)
казано от mug на 13.10.07, 17:35:
Това е и същноста на въпроса ми, близо ли съм вече до това ниво?? Време ли е да качвам маса, или има още какво да се желае при сегашното ми тегло?
Това не може да се каже точно, зависи от много фактори. Аз по - принцип бих ти препоръчал да качиш малко мускули, 63кг не са много.
казано от Besnia2006 на 13.10.07, 17:41:
Не съм съгласен,имам приятел каратист който не ходи изобщо на фитнес,тренира си само0 карате и упражнения със собствено тегло и е доста силен,вдига 80 кила от лежанка без да е стъпвал във фитнес ;)
Е ако това ти е критерия за силен, тогава да. И аз вдигах 80 кг без да съм стъпвал във фитнес, но бях далеч от понятието силен.
Сега за релефа... релеф се прави с ядене,а не с повече повторения на даденото упражнение,така ли ?
Точно това казвам.
Щом казваш,аз спирам да тренирам,спирам да правя макс повторения на дадено упражнение и започвам само да разчитам на “функция на храненето”
Добре ще направиш.
Релеф се прави с повторения ;)
О, аз пък не знаех, и затова правя релеф с 5 повторения и големи тежести, вместо с 25 и с леки.
“Ако пак ми заспориш
Хич няма да споря за глупости.
трябва да се разходим 2мата,да идем при хора дето вдигат за да ти покажа,че не си прав ;)
Че аз от залата се връщам, там вдигам редовно и срещам десетки хора, дето също вдигат :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.07 18:17.
Аз лично мога да ти дам програма и разбирасе да ти кажа какви добавки да пиеш с нея и за отрицателно време ще станеш голям,но това ще е само навид,ще си голям и “силен” само на визия,но в действителност ще си таблицата на Д.Менделеев в човешки облик и нищо друго
Дай да я видим тази програма. :)
mug ако искаш вярвай но истинската сила е в мъртвата тяга колкото повече вдигаш на тяга толкова по - силен ставаш, тя е упражнението което удря едновременно максимален брой мускули и ако го правиш с големи килограми стимулира функционална сила и маса навсякъде по - тялото ти.
13.10.07
22:23
казано от С7АЛК3Р на 13.10.07, 19:19:
Аз лично мога да ти дам програма и разбирасе да ти кажа какви добавки да пиеш с нея и за отрицателно време ще станеш голям,но това ще е само навид,ще си голям и “силен” само на визия,но в действителност ще си таблицата на Д.Менделеев в човешки облик и нищо друго
Дай да я видим тази програма. :)
е,като чели сам не можеш да се нопомпаш,та аз трябва да ти давам акъл....с химия става елементарно , дург е въпроса,че после от тебе нищо няма да става....
оффф въобще не намирам за голяма важност колко килограма може да вдига човек...не е ли важно крайния резултат,не е ли важно как изглежда човек,тялото му и т.н. какво като някои дига 180 от лежанка или пак 200 за тяга и другите там...въобще не намирам смисъл в това...за мен е важно крайния резултат.Това е от мен.
Всеки с приоритетите си, ти като не намираш смисъл, аз намирам.
казано от Besnia2006 на 13.10.07, 22:23:
....с химия става елементарно ....
Не става само с химия и не е елементарно, колкото си мислиш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.07 23:42.
14.10.07
05:29
Mug, браво за постиженията.
Аз тренирам от 4 месеца, тежа 83кг и не мога да се похваля с твоите силови резултати.
Само тяга може да бутна 5х92, но клека абсурд с 80+. Лежанка също няма да мога 5х80.
Петко ти каза, вземи да ядеш малко :)
Може пак да си тренираш, но хапвай повечко, да качин някое килце.
казано от StyLLinG на 13.10.07, 22:56:
оффф въобще не намирам за голяма важност колко килограма може да вдига човек...не е ли важно крайния резултат,не е ли важно как изглежда човек,тялото му и т.н. какво като някои дига 180 от лежанка или пак 200 за тяга и другите там...въобще не намирам смисъл в това...за мен е важно крайния резултат.Това е от мен.
Големи килограми = голяма сила, малки килограми = малка сила ето смисъла, когато искаш да акцентираш върху това как изглеждаш и имаш сила смъкваш малко килограмите и правиш обемни тренировки с по - дълго време мускула под напрежение.
14.10.07
07:53
Besnia2006 не знам как го постигаш бате ама до тук си 10/10 с грешните мнения. 100% успеваемост си е впечатляващ резултат (clap). За да се включа и аз в темата, не ми остава друго освен да повторя някои от по-горните мнения,просто защото (малко тавтология сега) няма 2 мнения по въпороса - голяма сила се прави с големи килограми, което си върви с малко на брой повторения в серия и се отнася предимно за основните упражнения - лег,клек,тяга,бицепсово сгъване от стоеж, тесен хват,френско и т.н.
казано от StyLLinG на 13.10.07, 22:56:
И аз съм на същото мнение. Скоро гледах едно предаване,а и доста се изписа за първия българин, който вдигнал от лег 300 кг - той беше доста кг. и с голямо шкембе,а бе просто канара без релев и т.н И какво искаш да кажеш,че за теб е по добре да изглеждаш като лоена топка и да вдигаш 300.Ако е това твоят приоритет добре .
казано от Pabis на 14.10.07, 08:42:
И какво искаш да кажеш,че за теб е по добре да изглеждаш като лоена топка и да вдигаш 300.
А не може ли да изглеждаш добре и в същото време да вдигаш много? Не е задължително като си силен да си дебел.
14.10.07
10:52
казано от mug на 13.10.07, 16:36:
Клек 5х86кг
Тяга 5х92кг
Лег 6х80кгТакааа, сега и странния ми въпрос:
Как са тези килограми за теглото ми? Напоследък напредвам много бавно и не знам на какво до го отдам, сигурно организма ми е свикнал на натовармането, ще ми се да вдигам повече без да ставам по-тежък...Приемам всякакви мнения и съвети.
Впечатляващи Постижения за 63кг. човек!
А иначе за да качвш сила трябва да започнеш силова тренировка!
2 - 3 пъти в седмицата Клекове, Тяга и Лег и еднаж седмично раменна преса. Прави 1 - 2 загряващи по 15 повт. а работните серий с не повече от 3 - 4 повторения, като намаляваш броя и увеличаваш тежестите с всяка следваща серия.
Имай предвид, че всичко в тоя спорт е индивидуално, но ще ти кажа, че е доста трудно да се качва само сила, без маса, тъй като за да качваш сила трябва да ядеш доста!
Недей да избързваш със стероидите! Първо се съветвай с хора, които са ползвали. Също така внимавай какви стероиди точно използваш защото по принцип анаболните стероиди повишават протеиновия синтез в клетките и няма как да не качиш поне 10 кг.
Мнението беше редактирано от Horsefucker на 14.10.07 10:58.
14.10.07
15:28
Първо, благодаря на отговорилите!
От мненията Ви си правя извода че правилния път е да мина на тренировка за сила и да променя храненето за да кача малко тегло (мускулно, надявам се).
Проблемът е че до сега не съм имал топки да тренирам само за сила, пък и честно казано идея си нямам как... :red:
Благодаря на Horsefucker за напътствията, но се боя че няма да са ми достатъчни. Съзнавам че нещата са идивидуални, но все пак може ли да ме посъветвате от къде да си намеря силова програма?
п.п.: Мноого съм далеч от стероиди (всякакви добавки всъщност), и до сега съм се хранил натурално,
но може би покрай силовите тренировки ще трябва да взимам нещо за възстановяване... (Animal pack???)
14.10.07
19:54
Както си дебелак си силен,само т’ва ще ви кажа.... и моя приятел каратисчето като го тествахме е 53 кила и дига 80 от лежанка,аз т’ва забравих да добавя и мисля,че е изключително силен за човек 160 дето тежи 50 кила... БЕЗ ДА ХОДИ НА ФИТНЕС !!! Айде са имам 200 % грешки,не ми пука честно казано,за това е форума да изказваме мнение,според мен сила не се прави с много кила,т.е с доста кила се прави за да градиш и същевременно хубаво тяло,но силата може да се изгради също така добре и само с упражнения със собствено тегло,приятеля ми е живия пример ;) колкото до релефа продължавам да твърдя,че само с ядене не може да стане,освен ако под релеф не разбираш бирено шкембенце постигнато със жулене на биричка и шкембе чорбица ;) аз не виждам как само с ядене ще направи ръка 40 с изразен трицепс да речем,просто виждам ръка 40 която е толкова опусната,че желето ще е по - стегнато ;)
ПП ако за теб релеф е ръката ти да е 40 значи просто спорим за различни неща,защото за мен релеф...ми... аз съм релефен,всеки мускул да може да се стегне и с продължението на тренировката да се стараеш да става все по изразен и по изразен без да нужно да го стягаш ;)
Мнението беше редактирано от Besnia2006 на 14.10.07 19:55.
казано от Besnia2006 на 14.10.07, 19:54:
Както си дебелак си силен,само т’ва ще ви кажа....
Като си дебелак си дебелак, от никъде не следва, че си силен, напротив, може да си много слаб.
и моя приятел каратисчето като го тествахме е 53 кила и дига 80 от лежанка,аз т’ва забравих да добавя и мисля,че е изключително силен за човек 160 дето тежи 50 кила... БЕЗ ДА ХОДИ НА ФИТНЕС !!! Айде са имам 200 % грешки,не ми пука честно казано,за това е форума да изказваме мнение,според мен сила не се прави с много кила,т.е с доста кила се прави за да градиш и същевременно хубаво тяло,но силата може да се изгради също така добре и само с упражнения със собствено тегло,приятеля ми е живия пример ;)
Стига с тоя твоя приятел, чак изключително силен не е. Силен е, но само на лежанка и при условие, че ги вдига чисто, без мост и без никой от помагачите да му докосва щангата. А с колко може да клекне приятеля ти и колко ще дръпне на мъртва тяга? С колко ще се набере на лост? Ако е правил доста кофички и лицеви опори и е нормално да има сила в гърдите, а къде остава останалото?
Кажи на трибойците, щангистите или на състезателите по силов многобой, че сила се прави със собствено тегло, те горките се мъчат да вдигат големи кила.
колкото до релефа продължавам да твърдя,че само с ядене не може да стане,освен ако под релеф не разбираш бирено шкембенце постигнато със жулене на биричка и шкембе чорбица ;) аз не виждам как само с ядене ще направи ръка 40 с изразен трицепс да речем,просто виждам ръка 40 която е толкова опусната,че желето ще е по - стегнато ;)
Аз да съм казал, че не трябва да се тренира?
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.10.07 21:03.
14.10.07
21:26
казано от Петко К на 14.10.07, 20:26:
Като си дебелак си дебелак, от никъде не следва, че си силен, напротив, може да си много слаб.
и моя приятел каратисчето като го тествахме е 53 кила и дига 80 от лежанка,аз т’ва забравих да добавя и мисля,че е изключително силен за човек 160 дето тежи 50 кила... БЕЗ ДА ХОДИ НА ФИТНЕС !!! Айде са имам 200 % грешки,не ми пука честно казано,за това е форума да изказваме мнение,според мен сила не се прави с много кила,т.е с доста кила се прави за да градиш и същевременно хубаво тяло,но силата може да се изгради също така добре и само с упражнения със собствено тегло,приятеля ми е живия пример ;)
Стига с тоя твоя приятел, чак изключително силен не е. Силен е, но само на лежанка и при условие, че ги вдига чисто, без мост и без никой от помагачите да му докосва щангата. А с колко може да клекне приятеля ти и колко ще дръпне на мъртва тяга? С колко ще се набере на лост? Ако е правил доста кофички и лицеви опори и е нормално да има сила в гърдите, а къде остава останалото?
Кажи на трибойците, щангистите или на състезателите по силов многобой, че сила се прави със собствено тегло, те горките се мъчат да вдигат големи кила.казано от Besnia2006 на 14.10.07, 19:54:
колкото до релефа продължавам да твърдя,че само с ядене не може да стане,освен ако под релеф не разбираш бирено шкембенце постигнато със жулене на биричка и шкембе чорбица ;) аз не виждам как само с ядене ще направи ръка 40 с изразен трицепс да речем,просто виждам ръка 40 която е толкова опусната,че желето ще е по - стегнато ;)
Да,точно това ми каза по нагоре,виж аз какво ти пиша “че сте спра да тренирам за релеф и само ще ям” и ти каза “да точно това казвам” а моя приятел,да само на лежанка сме го пробвали,за крака не искам,че са яко слаби ще вземат да се счупят,въпреки,че мойте са слаби(но съм байкър,карам яко колело) и клякам с 80 + кила,но т’ва силен ли ме прави,аз не мисля така,даже съм изключително клечав...
Даже сега като се зачета сам почнах да се бъркам,почнах да бъркам силата със визията което не е хубаво.А иначе за трибойци... ми кво да ти кажа аз Обеликс не го виждам като голямата машима,ми като човек дето си похапва,значи по тоята теория той е и силен и релефен ;) айде стига толкова глупости човек.Виж какво си ми писал по - нагоре и сега се измъкваш.Казах,че със собствено тегло се работи предимно за сила и е така,прави кофи и набирания и вдига от лежанка,ако почне да прави и други упражнения със собствено тегло може и да клекне с 80,не мислиш ли ? И освен че блъска 6 пъти в седмицата на лостове всеки ден на карате и там си имат 3 дена от седмицата дето правят тилни опори и не знам си какво... Са както виждам съм прав,но го поднесох доста посно,а ако трябва ще ти споря до утре ,но ти го каза,че релеф се прави с ядене....
той имаше впредвид че релеф се прави с диетата на не с броя на повторенията в залата и е напално прав! Даже и по 100 повторения да правиш на серия ако закусваш и вечеряш с баничка и боза пак няма да имаш релеф
казано от mug на 14.10.07, 15:28:
Проблемът е че до сега не съм имал топки да тренирам само за сила, пък и честно казано идея си нямам как... :red:
Благодаря на Horsefucker за напътствията, но се боя че няма да са ми достатъчни. Съзнавам че нещата са идивидуални, но все пак може ли да ме посъветвате от къде да си намеря силова програма?
Тази, която Horsefucker ти е препоръчал е подходяща по - скоро за трибоци, защото има само трите трибойски движения. Ако искаш едно по - балансирана програма за сила, в която да участват всички мускулни групи и с повече упражнеия, ето ти ти една класическа:
Тренировка едно.
1. Клек с щанга
2. Лежанка
3. Гребане с щанга към корема
Тренировка две.
1. Мъртва тяга
2. Раменна (военна) преса с щанга
3. Набиране на лост с тежест
Навсякъде правиш от 3 до 5 серии (според възстановяването и възможностите) по 3-5 повторения (без да броим загрявката), без откази, но тежко. Стремиш се да направиш запланувания брой серии и повторения с дадена тежест, след което слагаш още кг.
Тренираш 3 пъти седмично през ден, като редуваш двете тренировки.
казано от Besnia2006 на 14.10.07, 21:26:
Да,точно това ми каза по нагоре,виж аз какво ти пиша “че сте спра да тренирам за релеф и само ще ям” и ти каза “да точно това казвам”
Ти четеш по диагонал май. Да, не можеш да тренираш за релеф. Можеш да тренираш за мускулна маса. Като се тъпчеш като свиня, дори да тренираш с много повторения, уж за релеф, ще си мазен, а не релефен. Релефа зависи от това, как се храниш, а не колко повторения и какви тренировки правиш. Ако имаш мазнини и искаш релеф - правиш си диета за релеф и това е, няма специални тренировки за релеф, затова не може да тренираш за релеф. Сега стана ли ясно?
Даже сега като се зачета сам почнах да се бъркам,почнах да бъркам силата със визията което не е хубаво.А иначе за трибойци... ми кво да ти кажа аз Обеликс не го виждам като голямата машима,ми като човек дето си похапва,значи по тоята теория той е и силен и релефен ;)
Това хич не го разбрах, какъв Обеликс?! Като начало знаеш ли какво е изобщо трибоец?
айде стига толкова глупости човек.
Казвам само неща, за които съм сигурен и знам, глупости избягвам да пиша.
Виж какво си ми писал по - нагоре и сега се измъкваш.Казах,че със собствено тегло се работи предимно за сила и е така,прави кофи и набирания и вдига от лежанка,ако почне да прави и други упражнения със собствено тегло може и да клекне с 80,не мислиш ли ?
Със собствено тегло се работи за сила до едно ниво, защото теглото ти е констнатна величина и е ограничено. После работиш основно за издръжливост. Приятеля ти ще клекне с 80 кг, като почне да кляка с щанга, защото освен крака, трябва и здрав кръст, иначе наистина ще се счупи.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.10.07 22:53.
14.10.07
22:48
казано от Петко К на 14.10.07, 20:26:
Кажи на трибойците, щангистите или на състезателите по силов многобой, че сила се прави със собствено тегло, те горките се мъчат да вдигат големи кила.казано от Besnia2006 на 14.10.07, 19:54:
Да,точно това ми каза по нагоре,виж аз какво ти пиша “че сте спра да тренирам за релеф и само ще ям” и ти каза “да точно това казвам” а моя приятел,да само на лежанка сме го пробвали,за крака не искам,че са яко слаби ще вземат да се счупят,въпреки,че мойте са слаби(но съм байкър,карам яко колело) и клякам с 80 + кила,но т’ва силен ли ме прави,аз не мисля така,даже съм изключително клечав...
Даже сега като се зачета сам почнах да се бъркам,почнах да бъркам силата със визията което не е хубаво.А иначе за трибойци... ми кво да ти кажа аз Обеликс не го виждам като голямата машима,ми като човек дето си похапва,значи по тоята теория той е и силен и релефен ;) айде стига толкова глупости човек.Виж какво си ми писал по - нагоре и сега се измъкваш.Казах,че със собствено тегло се работи предимно за сила и е така,прави кофи и набирания и вдига от лежанка,ако почне да прави и други упражнения със собствено тегло може и да клекне с 80,не мислиш ли ? И освен че блъска 6 пъти в седмицата на лостове всеки ден на карате и там си имат 3 дена от седмицата дето правят тилни опори и не знам си какво... Са както виждам съм прав,но го поднесох доста посно,а ако трябва ще ти споря до утре ,но ти го каза,че релеф се прави с ядене....
Единственият, който пише глупости в темата си ти... Твоите твърдения се основават само върху примера с приятеля ти, а нещата, които ти отричаш са отдавна доказана истина!
63 кила не са много.Що не ги увеличиш?Според мен може да увеличиш още гръдната обиколка.Която сега е 92-93.Няма пряка връзка със силата.Но повече кислород е по-голяма издръжливост и по-бързо възстановяване между упражненията.Оттам по-интензивна тренировка,по-големи тежести и натоварвания. Съответно растеж на мускулите и силата.
Besnia2006 виж сега приятел и аз тренирам карате (че даже и бокс и на фитнес ходя и тренировките ми се събират към 10 седмично.Не ти го казвам, за да омаловажя това, което прави твоят приятел, а защото явно те впечатляват тея работи) и да наистина си прав, че сила се прави И със упражнения със собствено тегло.Но обърни внимание какъв беше въпросът на mug.Той иска да почне да вдига повече на клек, тяга и лег.Това не се постига с лицеви опори и набирания ами точно с клек, тяга и лег.И програмите, които е написал Петко К са много добри (аз лично само по такива тренирам и мога от личен опит да го кажа).Иначе това за диетата и релефа, което пак той ти обясни си е самата истина и за него вече не виждам смисъл да спориме.То си е логично :-)
15.10.07
21:51
казано от G33K на 15.10.07, 07:25:
Besnia2006 виж сега приятел и аз тренирам карате (че даже и бокс и на фитнес ходя и тренировките ми се събират към 10 седмично.Не ти го казвам, за да омаловажя това, което прави твоят приятел, а защото явно те впечатляват тея работи) и да наистина си прав, че сила се прави И със упражнения със собствено тегло.Но обърни внимание какъв беше въпросът на mug.Той иска да почне да вдига повече на клек, тяга и лег.Това не се постига с лицеви опори и набирания ами точно с клек, тяга и лег.И програмите, които е написал Петко К са много добри (аз лично само по такива тренирам и мога от личен опит да го кажа).Иначе това за диетата и релефа, което пак той ти обясни си е самата истина и за него вече не виждам смисъл да спориме.То си е логично :-)
дам,аз понеже не му дочетох въпроса,да за клек така се прави,не споря,даже и сам казах,че аз лично не знам упражнения със собвено тегло(свен каране на колело да речем или клекове на сухо) с който да може да се развие и да се направят такива постижения !!!
сега до мода,брато да казах ти,че има неразбрирателство и аз 1воначално си помислих,че ми говориш за диета,но нали съм заядлива душа трябваше да поспоря,и с това съм съгласен ;) като гледам и ти си съгласен с мойте твърдения,т.е всички са съгласни,че за сила(до едно ниво) може да се тринира и само със собствено тегло ;) то което си така си е така ;)
и сега като за финал... ми братле как да не се впечатлевам,та той ми е колкото кракът(на височина) и колкото ръката(на ширина) едва ли не.....ти ако го видиш ще се изкефиш на макс сигурно :)
И сега за трибойци... ми ако не се лъжа са пичовете дето носят гуми(търкалят ги) носят куфари(от цимет ли с цимент ли б*л ли съм ги) от точка А до точка Б и така на татък :) и сега ако е това и ако пак не се лъжа точно сред тези едри момченца има един пичага дето е на възраст и мисля,че точно Обеликс му викаха дето (за мен поне) не е грам релефен или як или там както искаш го приемай,той е просто обемист,яде много,но е силен,вдига ги тези неща,вече до колко ги издъжа е друга тема.
ПП още един жокер за тоя пич,мисля,че в предаването фитнес маниа по мсат преди като почваше и крика се правеше на рамбо и скалата и не знам си още кой и е този човек се показваше на заден фок държейки в ръце някво сурово прасе и го кълца :)
Мнението беше редактирано от Besnia2006 на 15.10.07 21:53.
офффф чист пример ще ви дам...нали сте гледали по евеоспорта предаването за най-силните мъже в света даже има и 1 българин и ко....може да ми дигне 300 килограмова топка или да дърпа камион...и ко силен е ама е баси дебелака.Ако 1 мацка види на плажа 1 такък кат него и 1 друг дето има ацкото тяло т.е релеф симетрия и т.н. което не го е постигнал с “големи тежести” кой ще хареса..виждате хората които могат да дигат мн тежко на какво приличат и виждате хората които тренират в залата с потбрани тежести на какво приличат и още 1 пат казвам не е важно колко дигаш какви сати постиженията и такива работи...накрая е важно как изглеждаш..да се виждат детайлите на всеки мускул...релеф.Това за мен е по важно.
15.10.07
22:53
казано от StyLLinG на 15.10.07, 22:17:
офффф чист пример ще ви дам...нали сте гледали по евеоспорта предаването за най-силните мъже в света даже има и 1 българин и ко....може да ми дигне 300 килограмова топка или да дърпа камион...и ко силен е ама е баси дебелака.Ако 1 мацка види на плажа 1 такък кат него и 1 друг дето има ацкото тяло т.е релеф симетрия и т.н. което не го е постигнал с “големи тежести” кой ще хареса..виждате хората които могат да дигат мн тежко на какво приличат и виждате хората които тренират в залата с потбрани тежести на какво приличат и още 1 пат казвам не е важно колко дигаш какви сати постиженията и такива работи...накрая е важно как изглеждаш..да се виждат детайлите на всеки мускул...релеф.Това за мен е по важно.
Различни хора, различни идеали...
Моето мнение е, че изградената мускулна маса трябва да е функционална. Вярно, че по-трудно се постига, но поне “съдържанието” съответства на външният вид. За мен не достатъчно тялото да изглежда добре, то трябва да е и силно. Иначе е безполезна маса... В крайна сметка каква е функцията на мускулите в човешката анатомия? Не са ни дадени нито за красота, нито за впечатляване на противоположния пол. За да си силен не е задължително да си Обеликс, или да си състезател по силов многобой. Може да се прилагат методики и от силовите спортове и от културизма за постигане на хармония между красива и силна мускулатура.
кой е споменал че 1 добре изглеждащ човек с красиво тяло не е силен...просто не съм съгласен с това за постиженията или с фукането че някои можел да дига мн тежко..надявам се да си ме разбрал.
15.10.07
23:24
казано от StyLLinG на 15.10.07, 23:03:
кой е споменал че 1 добре изглеждащ човек с красиво тяло не е силен...
Трябва да гадая, но щом тренираш с “подбрани” тежести значи е в 8-12 повторения. Тренирайки така на базовите упражнения ще постигнеш структурна (саркоплазмена) хипертрофия на мускула. Тоест мускулната ти маса ще се увеличи, но не с удебеляване на мускулните влакна, а със увеличаване на водата и др. вещества в мускула. Ето това е резултатът от подобни тренировки. Получава се уголемяване, което не е съпроводено с достатъчно плътност, сила и “дълъг” живот при евентуално спиране на тренировките. Така че, 1 добре изглеждащ човек с красиво тяло, не винаги е силен...
П.С Надявам се, че съм го обяснил по начин, който е разбираем. Ако не, късно е, ще прощаваш ;-P