2 въпроса свързани с новия вид на форума

14.10.07
15:35

Откакто стана “ъпдейтването” на форума не съм го използвал както преди. Имам 2 конкретни въпроса.

Не видях опция за въвеждането в пост на директно зареждащо се изображение. Таг-а мисля, че беше адресът на изображението.
Другият ми въпрос е: има ли начин, да съкратя времето за зареждане на форума (като изключим преминаването на по-голяма тарифа при интернет-доставчика ми). Имам предвид, да изключа зареждането на рекламите или пък да премина на по-лек скин. Има ли такава опция? Интернет-връзката ми е със скорост 20 кб/с, които преди бяха достатъчни за светкавичното зареждане на форума. След като ъпдейтнахте нещата коренно се промениха :(.

Темата беше редактирана от Sincere на 14.10.07 15:38.

14.10.07
18:07

Директното пускане на изображения в поста така или иначе е забранено от правилата на форума, затова и img тага не работи. Обаче може да добавяш прикачени файлове директно.
За бързината - и при мен е по - бавно от преди.

Проблемът с таг-а е записан за “ремонт”. Също сме помислили за няколко оптимизации около скоростта, поне за факторите, които зависят от нас. Очаквайте много скоро нещо ново.

14.10.07
18:52

казано от Димитър Михайлов на 14.10.07, 18:42:

Проблемът с таг-а е записан за “ремонт”. Също сме помислили за няколко оптимизации около скоростта, поне за факторите, които зависят от нас. Очаквайте много скоро нещо ново.

Супер! Много добър отговор.
Ако има един лек и опростен скин би било много добре. Едва ли всички са с космически интернет. Плюс това един такъв скин би бил полезен и на хората, които са на ограничен трафик.

След прилично разлюляване на системата преди малко приложихме някои оптимизации и отчитаме известно олекотяване в зареждането. Има още какво да се направи, така че действаме по въпроса.

15.10.07
12:15

Не знам дали си въобразявам, но вече виждам подобрения.

Промените са по-скоро минорни, но би трябвало да дадат отражение. Все пак нека отчетем, че повечето от нас нямат перманентна скорост на връзката, така че може и това да играе роля. Набелязани са още детайли за подобрения, но предвид спецификата и размера на изданието и форума, това става с една идея по-бавно и внимателно.

15.10.07
20:06

Всъщност се появи и трети въпрос. Има ли начин да върнете менюто, което се намираше най-отдолу на темите в подфорумите. С него лесно се “прекача” до друг подфорум и не се налага да се връщам в главната страница на форума и от там да си избера раздела, който искам да посетя.

П.П. Прикачил съм към мнението скрийншот, за да ме разберете по-добре.

Мнението беше редактирано от Sincere на 15.10.07 20:08.

Да, това беше споменато преди от друг потребител и е включено в списъка с оптимизации.

15.10.07
20:10

казано от Димитър Михайлов на 15.10.07, 20:08:

Да, това беше споменато преди от друг потребител и е включено в списъка с оптимизации.

Благодаря за светкавичния отговор. С нетърпение очаквам да върнете менюто.

Благодаря и аз за идеите. Ако ти хрумне още нещо, сподели или направо пиши на техническия екип: webmaster [at] bb-team.org.

NA

17.12.07
21:04

Предложение към дизайнерите на форума - защо не направите линковете, които се пускат в мненията да се отварят странично, т.е. в нови прозорци (target=_blank)? Предимството е, че така хората няма да излизат от форума, както в момента се получава при натискането с мишката върху адресите.

Има(ше) тенденция да се тушира ползването на target=”” като атрибут, поради нарушаване на ползваемостта и някои технически съображения. Обмисляме да стандартизираме този детайл в цялото издание, като се допитаме до необходимите метрики. Благодаря за предложението, което по-скоро беше адресирано до програмистите. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1