06.05.07
11:56
Здравейте .Пускам тази тема защото наскоро си взех един комплект 5-килограмови гири и правя различните упражнения от сайта .Та проблема ми е следният : http://www.bb-team.org/exercise/1165 .Докато правя това упражнение рамото ми изпуква когато повдигна гирата до 80-90 градуса.Някой знае ли от какво може да е ? Не ме боли . Трябва ли да се консултирам с лекар ?
Ако някое упражнение не ти оттърва, не го прави. Има много други упражнения. След време като заякнеш и се раздвижиш добре, вероятно няма повече да ти пука и тогава го прави.
06.05.07
15:47
Раменните стави са проблемни почти при всички, които се занимават с бодибилдинг. Внимавай, защото травмите са опасни и много болезнени. Загрявай добре и прави упражненията правилно. Това е, което мога да дам като съвет.
Забелязал съм, че колкото по-разнообразни упражнения правя за раменните стави, колкото повече ги загрявам и след това разтягам и отпускам, включително и в дни без тренировки, толкова по-ненатоварени са и толкова по-малко проблем ми създават.
Май не само загрявката е много важна, ами и разгрявката после!
“Май не само загрявката е много важна, ами и разгрявката после! “
Няма да забравя преди време, на мач между български и английски отбор как след като англичаните навъртяха около 2 повече километраж от наште, след мача излязоха пак на терена да “разгряват” :) Целия щаб на българския отбор барабар с футболистите ги гледаха като безумци :)