Диетата ми - Аз ли съм луд или ... ?

NA

16.10.07
17:22

Ходих известно време на фитнес(и продължавам да ходя) и стгинах до момента когато трябваше треньора да ми направи хранителен режимза покачване на масата. Всичко е както трявба освен , че в втория ден от седмицата ми е писал 6 белътка сутринта , 6 белътка на обяд и вечерта 6-7 белътка + Протеини....  Според мен това човешкия организъм няма да го понесе добре.... Кажете ми мнението си.  То дори няма толкова места за яйца в хладилника... Да не взема да направя някви камъни в бъбреците или нефрит...

16.10.07
18:11

Абсолютно нормално е - 6 белтъка са ок.18гр протеин ;)

NA

16.10.07
18:59

Демек 54 гр. + Протеините ??? Нормално ли ти се вижда

16.10.07
20:23

Че даже са и малко.Какво ще рече “+протеини”?И все пак да започнем от там колко кг си,години т.н?
Да наистина от протеина малко или много се натварват бъбреците,в тоя случей пий повече вода(4-5 литра).

16.10.07
20:45

казано от Nagash на 16.10.07, 18:59:

Демек 54 гр. + Протеините ??? Нормално ли ти се вижда

Аз толкова протеин ям на едно ядене. Ако мислиш да караш само на тия белтъци, ще умреш от глад.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.10.07 20:45.

NA

17.10.07
11:51

17 години . 62-3 кила  1.80 висок

Те не са само тея белтъците ама само те ми правят впечатление. Другите неща са в рамките на нормалното... Не знам бабите като бях малък ми казваха 3 яйца че било вредно сега слушам 18 яйца. Знам че всички искаме да имаме хубави тела и полагаме усилия за това , но моля ви кажете ми страничните ефекти на приемането на големи дози белтъци...

17.10.07
12:29

6 белтъка са между 24 и 30гр протеин, зависимост от големината на яйцата. Минимума на белтъчен прием при физически стрес (какъвто е фитнеса) е 2 грама на килограм телесно тегло. Минимума, далеч не означава оптимален прием. При твоите килограми бих гонил 150гр белтъчини на ден, разделени на 6 приема през горе долу равни интервали от време...

17.10.07
12:54

казано от Nagash на 17.10.07, 11:51:

17 години . 62-3 кила  1.80 висок

Те не са само тея белтъците ама само те ми правят впечатление. Другите неща са в рамките на нормалното... Не знам бабите като бях малък ми казваха 3 яйца че било вредно сега слушам 18 яйца. Знам че всички искаме да имаме хубави тела и полагаме усилия за това , но моля ви кажете ми страничните ефекти на приемането на големи дози белтъци...

Не слушай бабите и не вярвай на суеверия, преди 50 години са ядяли много захар за да са “здрави” и “красиви”, щом тренираш ти си подложен на високо натоварване и не можеш да си позволиш да си караш както досега, забрави какво си мислиш че знаеш и слушай съветите на по - запознатите, трябва ти много повече храна и по - качествена отколкото си ял досега.

17.10.07
13:44

3 яйца не са е белтъка

NA

17.10.07
16:26

Ами не знам. Нашите се отнасят много скептично. Знам че го правя за себе си , но ще трябва да слушам по цял ден как се съсипвам и така нататъка.  Пък и не съм забелязал културистите да са кои знае колко здрави. Умират на по 50 години. Аз искам само малко да развия тялото нещо  като на снимката да стане...

17.10.07
16:31

От 18 белтъка нищо няма да ти стане. Ако са 18 цели яйца, наистина идват множко, но така няма проблем.
Ти няма да станеш културист и 100 яйца да ядеш на ден, така че бъди спокоен.

Мнението беше редактирано от DooM_MasteR на 17.10.07 16:32.

18.10.07
10:13

казано от Nagash на 17.10.07, 16:26:

Ами не знам. Нашите се отнасят много скептично. Знам че го правя за себе си , но ще трябва да слушам по цял ден как се съсипвам и така нататъка.  Пък и не съм забелязал културистите да са кои знае колко здрави. Умират на по 50 години. Аз искам само малко да развия тялото нещо  като на снимката да стане...

Пич, ако не щеш да ядеш белтъци - не яж, но глупости във форума не говори!

Не ми се почва тая тема, но... какво точно си съсипваш? Здравословно е значи (според ваще, но явно и според теб) да ядеш храни тъпкани с рафинирани продукти, като белия хляб (рафинирано брашно), захар, здравословни манджи с рафинирано олио, тъпкано с транс мазнини, мазни млечни и месни продукти като сирене, кашкавал, колбаси и прочее, с холестерол в пъти извън препоръчителните норми, с консерванти, оцветители, подобрители, подсладители и други изкуствено създадени добавки, за по-добър вид, вкус, издръжливост и прочее на продукта. НО НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО ДА ДОСТАВЯШ НА ТЯЛОТО СИ НУЖНИТЕ МУ БЕЛТЪЧИНИ? Бааа, не знам...

Като не щеш белтъци, давай с обезмаслена извара, давай с месо, давай с риба... Но да разправяш, че културистите умирали на по 50 години и не били кой знае колко здрави - по-добре изобщо не пиши, че се излагаш.

Кои културисти умират на по 50 години? Аз се сещам за няколко по-специални случая, при всички от които са били намесени огромни количества анаболни препарати, в комбинация със силно обезводняване преди състезание. Но такива хора има във всяка една сфера - когато започне шда предприемаш огромни рискове в манията си да си на върха. Та разни китайски геймъри умират от обезводняване и липса на сън пред компютрите си, играейки някоя от игрите на Blizzard!

Но пък се сещам за натуралисти, които на по над 70 години имат телесна мазнина ПОД 10-12%, по-подвижни и жизнени са от 90% от 30 годишните индивидуали.

Сещам се и за 50 годишни хора, които изкарват сърдечен удар на по 40-50 години заради здравословната баница на закуска и мастика и свинска плешка преди лягане. Някои от тези хора получават диабет заради здравословния си начин на живот, получават рак, тумори... Да не говорим, че пулсът им скача с по 30% само за да станат от канапето.

Та кое е здравословно е относително, но преди да имаш материа, върху която да се опреш, не пиши чути недочути работи наляво и надясно.

Мнението беше редактирано от Veseliq на 18.10.07 10:18.

ВН

18.10.07
10:20

Вместо да гадаем, защо не препишеш цялата си диета във форума + личните си антопометрични данни? Кажи също и колко си платил за диетата. Обещавам след това да ти дам мнението си, относно цена/качество и разнообразност/здравословност на храната ти! :s А и още нещо, защо не структурираш приоритетите си: образование, работа, здраве, спокойствие, комфорт, мнение на другите, самооценка, сила, мускулна маса в една пирамида? Ще ни помогнеш да не разводняваме темата.

Не се палете толкова.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 18.10.07 10:25.

NA

18.10.07
17:28

Абе пич кво се  обиждаш пък ти ? Не ги приемай толкова насериозно нещата...
30 кинта се изръсих за диетата . Колкото за работа спокойствие и т.н. истината , е че съм бая мързелив и без да ме ръчкат няма да тренирам сериозно. Затова тръгнах на фитнес. Ходя през ден на фитнес. Всеки ден съм на работа и после на училище втора смяна. Фитнеса ми е преди работа сутринта. Как ги структурирам не съм сигурен. Всичките са важни за мен . От заплатата си плащам фитнеса и разни други неща. Без даскало няма как(има де ама не искам да тръгвам по тоя път). А фитнеса ми е важен защото съм в отвратителна физическа форма за възрастта си. Слаб съм и не се харесвам , но съм решил да ги променя тея неща. Малко ми е натоварена програмата.
На 17 години съм , 65 кг , 1,80 см висок

Ето и някои допълнителни данни :
Гръден Кош : 85 см.
Талия : 81 см.
Ханш : 100 см.
Бедро : 48 см.
Бицепс :28 см.

Кръвно налягане : 130/61   пулс: 62

Ето я и диетката :
http://freemqsto.hit.bg/Rejim_1.jpg
http://freemqsto.hit.bg/Rejim_2.jpg
http://freemqsto.hit.bg/Zabelejki.jpg

Мнението беше редактирано от Nagash на 18.10.07 17:36.

ВН

18.10.07
18:28

Това което ме притеснява още на пръв поглед е ниското ниво на въглехидрати в храната. Мислех, че си казал на треньора си да ти направи диета за маса? Струва ми се, че ти е ксерокопирал диетка дето е давал на чичко с тегло 90 кг, който е трябвало да сваля. С по 40 гр. “Бонус на ден” и малко бързи захари от плодове няма да станеш по-як. Нивото на протеините в различните дни варира с до 20%. Лошо няма само дето веднъж ти дава дози белтък, дето няма гаранции, че ще усвоиш - друг път, крайно недостатъчно.

Обещах ти оценки за диетата.
>> Цената предполага 7 дневна диета - избрал си си 4 хранения/ден (или той така е казал?) Той ти е написал само 6. - негативна оценка
>> Разнообразност - сравнително разнообразна  (виждал съм диети тип - пилешко/ориз/пилешко/повече ориз...), което не значи, че ще действа защото... - положителна оценка (за цената си)
>> Прецизност - пълна каша - някои продукти нямат грамаж, но най-големият проблем е в зехтина, казва “Подправяй със зехтин”, но не казва по колко. Не е уточнил произхода на някои продукти. Пример “Мюсли” - коя марка? Колко %-та плодове съдържа? Какво значи плодове по избор? Ми 350 гр. банани са си твърде голяма доза... Този “150 гр. ориз” варен ли е или не е?- негативна оценка
>> Препоръки - това “месото да е печено” е май да запълни 1 ред., че кой го яде сурово? “Всички видове зеленчуци...” - обяснил ли ти е дали картофите и граха са зеленчуци? Т.е. тях ще ги слагаш ли в салатите? - негативна оценка, пропуснал е да те запознае с възможностите да разменяш хранения.
>> Композиция на хранителни вещества в диетата, т.е. тип базова диета - неуточнена, но със сигурност не е ВВД, ВМ-НВД, твърде плаваща е за да е РБД, а и мазнините са много малко. В събота това си е ВВД. Да е ротационно хранене - не е, понеже няма ниско въглехидратни дни.- негативна оценка, това са насоки за хранене с някои примери, които колкото могат да ти помогнат толкова и да те омазнят.
>> Добавки - видях само 1 протеин. Не ти е написал колко, приемам че си го купил от него и той ти е казал дозата без да я пише.

Извод: тази диета може да ти погне само, ако си типичен мезоморф, а ти не си. Щото като типичен мезоморф ти стига само да консумираш калориив плюс и протеин в излишък, за да си растеш от само себе си. Така де дали с тая диета или без нея пак си растеш, ако тренираш. Е ти не си мезоморф, затова забрави за диетата.

За треньора ти:
>> или те е минал на конвейрен принцип
>> или толкова може

И при двата варианта -> взима ти много, дава ти малко и при съмнителни ползи.
Цялата диета можеше да се изчерпа с 30 реда списък - протеинови порции, въглехидратни порции, добавки мазнини и съвети как да ги комбинираш едни с други и в кои часови зони. По лев на редче... Пак щеше да е копи пейст, само дето нямаше да пише толкова (+ глупости) щеше да му струва време за 10 лв. и щеше да работи... Сега хвърляй боб за късмет и яж наслуки или започни да четеш как да си направиш храненето сам.

Не всеки инструктор може да Ви направи диета. Нищо, че е як и говори хубаво.

Поздрави и горе главата. Да се надяваме, че качеството в услугите ще се търси и оценява по-често и от клиенти и от професионалисти. Иначе ще си останем в индустриалната епоха. Ако инструктора/треньора си познае диетата, да ме прощава ма “не с лошо бе братче, човека си плаща!”

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 18.10.07 18:34.

NA

18.10.07
18:51

Ми аз още не съм я платил трябва следващия път да я платя ама така или иначе е написал някви неща вече няма как да кажа няма да я плащам истината е че се набутах тоя път. Ще трябва тука да гледам явно за диети. Малко са ми прекалено подоробни тука това е само плюс разбира се просто не разбирам достатъчно и се обърквам малко...

Нищо не съм избирал. Нито съм си купувал протеин. Каза ми по-нататъка. Не може ли нещо да се извлече от диетата ?

Мнението беше редактирано от Nagash на 18.10.07 18:53.

ВН

18.10.07
19:04

Щом така си решил, седни почети и му обясни точно защо мислиш, че не струва. После му върни и оригинала, това е правилният подход. Ако му пука ще седне, ще почете и ще подобри работата си.

ПП: Не му спестявай нищо, но се дръж културно! Всеки път през годините, когато някой е бил недоволен от мен (с право), аз съм подобрявал работата си.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 18.10.07 19:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1