04.10.07
13:44
Моля , някой който разбира повече да ми спретне един хранителен режим с отрицателен калориен прием. Но нека да се придържаме към продукти и неща които са по-често употребявани в храненията , защото нямам времето да ходя по магазини и да пазарувам точно определени продукти , но ще се старая да намирам поне за храненията. Благодаря предв.
Защо се надяваш, че някой ще седне и ще ти направи индивидуален хранителен план.Зачети се из многобройните теми за храната във форума и ще добиеш нужните знания.
04.10.07
17:09
e кaк да ти направим като не си си дал данните
казано от qm_meso на 04.10.07, 17:09:
e кaк да ти направим като не си си дал данните
Съжалявам много , одеве като бързах съм забравил :)
168 см / 65 кг / 18 години
Имам повечко мазнинки по корема и гърдите , които бих желал да попремахна с този хр. режим. Благодаря на помогналите ми , предварително :))
04.10.07
19:36
Вземи малко се потруди и си го направи сам. Защо искате всичко наготово? И какво не разбра от изчисляването на калорийния баланс?
Като го направиш го пействаш тук ако има нещо да се допълни и готово.
Може и да опитам да си спретна хр. режим , но ще има доста за коригиране и мисля , че е по-добре , ако направо някой го направи , не за друго а защото мога да ям 3 пъти на ден , нямам време за повече , за съжаление ;[
07.10.07
21:37
казано от jikiicho на 07.10.07, 18:36:
Може и да опитам да си спретна хр. режим , но ще има доста за коригиране и мисля , че е по-добре , ако направо някой го направи , не за друго а защото мога да ям 3 пъти на ден , нямам време за повече , за съжаление ;[
Мда, то хората нямат друга работа на теб ще ти правят режими. Прочети, прегледай форума и ще се справиш. Пък ако остане нещо за коригиране тогава ще се посъветваш с хората.
казано от Cash на 07.10.07, 21:37:
казано от jikiicho на 07.10.07, 18:36:
Мда, то хората нямат друга работа на теб ще ти правят режими. Прочети, прегледай форума и ще се справиш. Пък ако остане нещо за коригиране тогава ще се посъветваш с хората.
Ok , тия дни ще се опитам да направя , и ще постна тема да коригирате :)
значи, такива “режими” дето са разделени на часове на строг грамаж и не знам какво си още, вобще не ги гледай, те са за професионалистите, които по цял ден само с това се занимават, спортуват и ядат. Така като чета, не си много дебел, значи основните ти неща са следните:
избягваш въглехидратите (особено вечер) , като все пак си оставиш до 100гр на ден. Наблягаш на високопротейоновите храни и богати на добри мазнини, тоест, месо - риба,пиле,тележко, говеждо , (избягвай свинското), студено пресованите масла - фъстъчено масло, зехтин итн. Яж яйца, но не прекалявай че ще ти се качи много холестерола, ядки печени. Хората викат че се пие пълномаслено мляко ама аз пия обезмаслено. Кисело мляко също яж. Вaжно е да ядеш 4-6 пъти дневно по малки порции. Можеш също така да си правиш протеинови шейкове и да си заместиш 1 - 2 яденета. Аз така правя. Сладки неща, хляб, пици, пържено се изключват. Пий много вода, 3-4 литра на ден. И режима ти е готов.
Не забравяй че също така кардиото е много важно, 30 мин 4-5 пъти седмично.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 12.10.07 01:12.
12.10.07
10:36
Хора много, мнения много, всеки сам трябва да прецени кое е правилно за него.
Това с нямането на време е глупост - ако нещо е важно за теб, значи ще намериш време! Щом имаш време да си киснеш на компютъра ПО ОБЯД и да пишеш безмислени мнения по форумите, значи имаш време, но те МЪРЗИ. Което обяснява и защо не се хванеш да четеш мнения и мнения наред, статии от този и други сайтове, докато разбереш какво е подходящо за твоя случай и не структурираш един режим. През последните 4 месеца работя по 10-12 часа на ден, но намирам време да не пропусна нито една тренировка и всеки ден се храня по точно 7 пъти, като порциите си приготвям от вечерта. Не можеш да казваш, че нямаш време докато люпиш семки пред най-новия епизод на поредния сезон от модерните сериали.
Вярно е това, че човек е каквото яде - ако ядеш боклуци, ще изглеждаш като боклук. Ако не си мръднеш сам пръста за себе си - ще си останеш както си, никой няма да поеме и твоя товар!
@HeartCore - това също е глупост, ако за теб е важно здравето, външния вид и силата ти - ще обръщаш внимание на това как живееш, какво и кога ядеш и по колко. Ако искаш да си по-добър от останалите, ще правиш повече! Единици са тия, които могат по цял ден да мислят само за тренировки и хранене. Но не е нужно по цял ден да мислиш за тренировки и хранене, за да имаш стабилен хранителен и тренировъчен режим.
Само не разбрах кое е глупост? Аз обръщам внимание до толкова до колкото ми позволяват другите ми ангажименти. Няма да си поставя фитнеса преди образованието и работата. И въпреки това, както сам казваш с 24 часа работа на седмица, и 32 часа курсове в колеж, тренирам 5 дни седмично и се храня горе долу правилно.
Та, с тази агресия да не компенсираш нещо??
HeartCore, ей за това казвах във втората част на поуста си: “значи, такива “режими” дето са разделени на часове на строг грамаж и не знам какво си още, вобще не ги гледай, те са за професионалистите, които по цял ден само с това се занимават, спортуват и ядат. Така като чета, не си много дебел, значи основните ти неща са следните”
Всеки сам преценява за себе си, време се прави - за неща, които са важни за теб. Точно създателя на темата не е от хората без време, може би сам ще забележиш. Освен това всеки се бори със собствените си недостатъци, ако искаш да отидеш по-напред, трябва да направиш повече от това, което правиш сега. Нямам агресия към теб, изтъквам факти, които с времето сам съм определил за такива. Навсякъде чувам “нямам време”, чувам го предимно от хора, които се мотаят по кафенетата през вечер, или гледат ежедневно филми, играя игри, решават кръстословици с краката на масата и прочее, ако ми следиш мисълта.
Ти си преценил, че тези неща са ти с първи приоритет - с явна причина, за което никой не те е опреквал. Но не е на място да кажеш, на някакво момченце (ще ме извини автора ама да си каже ако не съм прав), което има време да пише “празни поустове” по никое време по обяд, разправяйки как няма време и да чака на всичко на готово, да не ги гледа тия работи с часовете.. По-добре да си създаде дисциплина поне в едно нещо и да има успехи в него, защото съм почти сигурен, че е дисциплиниран с всяко нещо, коеот прави, колкото и с фитнеса.
ето сега си напълно прав и съм съгласен с теб. истината е че, специално за мен, фитнеса ме дисциплинира и това се отрази върху целия ми начин на живот. Към автора: съставяш си график, не само за фитнеса, а за всичко - кога ставаш, кога учиш, кога се храниш, кога спортуваш и се опитваш да го спазваш максимално строго. Това ще ти помогне да напреднеш не само във фитнеса, но и във всичките ти останали занимания. Успех и не се щади ами давай всичко от себе си, така се постигат резултати.
казано от Veseliq на 18.10.07, 10:27:
HeartCore, ей за това казвах във втората част на поуста си: “значи, такива “режими” дето са разделени на часове на строг грамаж и не знам какво си още, вобще не ги гледай, те са за професионалистите, които по цял ден само с това се занимават, спортуват и ядат. Така като чета, не си много дебел, значи основните ти неща са следните”
Всеки сам преценява за себе си, време се прави - за неща, които са важни за теб. Точно създателя на темата не е от хората без време, може би сам ще забележиш. Освен това всеки се бори със собствените си недостатъци, ако искаш да отидеш по-напред, трябва да направиш повече от това, което правиш сега. Нямам агресия към теб, изтъквам факти, които с времето сам съм определил за такива. Навсякъде чувам “нямам време”, чувам го предимно от хора, които се мотаят по кафенетата през вечер, или гледат ежедневно филми, играя игри, решават кръстословици с краката на масата и прочее, ако ми следиш мисълта.
Ти си преценил, че тези неща са ти с първи приоритет - с явна причина, за което никой не те е опреквал. Но не е на място да кажеш, на някакво момченце (ще ме извини автора ама да си каже ако не съм прав), което има време да пише “празни поустове” по никое време по обяд, разправяйки как няма време и да чака на всичко на готово, да не ги гледа тия работи с часовете.. По-добре да си създаде дисциплина поне в едно нещо и да има успехи в него, защото съм почти сигурен, че е дисциплиниран с всяко нещо, коеот прави, колкото и с фитнеса.
Не съм момченце - извинен си.Не съм от типа които се правят ,че нямат време , и съм мързелив в рамките на умереното!! HeartCore давам до на пълни обороти , не се притеснявай :))) А иначе ходя вторник , четв. и събота само кардио , въртя здраво колефето , но искам да питам по колко време да въртя , и колко КМ и калорий трябва да паднат (колефетата си имат датчици ;) ) ??
Мнението беше редактирано от jikiicho на 20.10.07 18:51.