18.10.07
15:36
Здравейте.
В някой от темите за храненето, доста от вас препоръчват пълнозърнести макарони пред обикновените.
Мислех, че това е заради по-ниското съдържание на мазнини в пълнозърнестите макарони, докато не ги сравних с обикновените.
1.7 / 100 при пълнозърнестите
срещу
0.8 / 100 при обикновените
а има и някакви оризови макарони, които са с
0.4 / 100
Другото, което ми направи впечатление е, че пълнозърнестите имат повече белтъчини, но все още немога да си отговоря на въпроса защо пълнозърнестите са за предпочитане, така, че ще помоля за разяснение.
Благодаря.
Темата беше редактирана от dash на 18.10.07 15:36.
че пълнозърнестите имат повече белтъчини
че ти сам си го написал бе колега ;) в момента нямам 2 пакета различни макарони да сравня съдържанието,но как да не предпочетеш храната с повече белтък пред останалата .. ;)
18.10.07
17:03
#2
Значи пълнозърнестите са за предпочитане заради по-големия процент белтъчини.
А предвид това, че от тестените изделия се напълнява, по-добре ли е да ги изключа от менюто и да ги заместя с овесени ядки ?
18.10.07
17:14
#3
или пък просто заради по-ниския гликемичен индекс :roll:
19.10.07
18:36
#4
казано от Warrior Within на 18.10.07, 17:14:
или пък просто заради по-ниския гликемичен индекс :roll:
Бинго!