20.10.07
13:58
Доста се рових из форума и се опитах да намеря това което ми трябва... но навсякъде има различни мнения и само се обърках.
Става въпрос за следното:
Какво е хубаво да се яде преди тренировка и след тренировка както и сутирн и вечер?
Т.е. какви храни (говорим за покачване на теглото). И има ли такъв термин да “качваш чисто”.
Сутрин се опитвам овесени ядки но след 10 дена дъвчене ми писват и чат пат ги заменям с дюнер.. (май идеяте не е мн добра?)
Преди тренировка до колко четох, е хубаво мед, ориз, картофи, месо, ядки? протеин?
А след тренировка? мед, ориз и месо? Картофите май не се препоръчват? Хубаво ли е извара?
В период на качване трудно ще качиш без да има мазно ( т.е чисто)
пък за картофите след тренировка може .... за след трен картофи на фурна е много добър въглехидрат
Останалото си е така ... само тва с дюнера не е много удачно ама кво да ти кажа ... то тва е : овесени ядки белтъци ... мой да разнообразиш с няква зърнена закуска ...
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 20.10.07 14:33.
20.10.07
14:39
а шоколад? преди или след тренировка?
Ми шоколада може преди трен за енергия ... не че дава много ама ... пък и след трен може ама веднага ... докат метаболизмът ти е забързан ... ама като казвам може няаам предвид да нагънеш 2 шоколада :-)
Сутрин е времето за бърз въглеидрат.АКо ти се яде сладко тогава го яж,а не вечер(примерно де).Аз всяка сутрина вкарвам едни овесени ядки с мед и никак не са ми омръзнали,даже напротив-много ми харесват :)
Преди тренировка хапваш някакъв хубав въглeхидрат за енергия-картофи,ориз.След тренировка вкарваш някакъв бърз въглexидрат(2 банана примерно) малко след това протеиновия шейк и после едно богато на белтъчини хранене(защото мускула има нужда от белтъчини).
Вечер избягвай въглexидратите.Наблягай на белтъчините(пилешко,риба,белтъци)-примерно.
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 21.10.07 09:06.
Да, преди тренировка въглехидратно хранене за енергия и след тренировка бърз въглехидрат + протеин за възстановяване.
22.10.07
09:01
Добре пичове,
а имали ли сте периоди в който постоянно ви се чопли нещо? Когато сте нервни, когато учите за изпити, когато нямате работа и е такива? Кво праврите в такива моменти?
Защото като седна да уча за сесия, подивявам. През 1 мин отварям хладилника и ще хвана минингит :-D
При мен има ли смисъл да ям преди тренировка картофи като пия 30 мин преди нея креатин как да го съ4етая...
07.12.07
20:17
Шоколада и дюнера и чисто качване не става !!!Ако 6е е чисто мое да ползваш НВД-ВМ кадето ваглехидратите са околко 1.5 -2 грама а основната енергия е от ненаситени мазнини !!