Тяга-болки в кръста и..

IC

18.10.07
12:41

Значи отвчера при тренировката ми за гръб включих и мъртва тяга.Преди да е правя гледах в нета как се изпълнява правилно.Днес имам лека мускулна треска при задното бедро , и също така осещам че кръста нещо ме поболява.Нормално ли е това ,защото е правя за пръв път  или нещо куца нещо в изпълнението ми(в което мисля че съм убеден).

18.10.07
13:56

Напълно е нормално. И аз отскоро я правя тягата, но голямата болка в кръста доиде след хиперекстензийте.

Болка, мускулна треска или схващане е?
Което и да е няма особен проблем освен ако болката е силна. След 3-4 пъти изпълнение всичко ще е наред. Ако е мускулна треска може да само да се радваш. Ако е схващане просто си разчовъркал мускули които не си натоварвал досега.

19.10.07
21:07

Но може и да е лека болка, която, ако с времето не минава (1-2-3 седмици), спри тягата и прави друго упражнение.

22.10.07
16:17

казано от icinkyyy на 18.10.07, 12:41:

Значи отвчера при тренировката ми за гръб включих и мъртва тяга.Преди да е правя гледах в нета как се изпълнява правилно.Днес имам лека мускулна треска при задното бедро , и също така осещам че кръста нещо ме поболява.Нормално ли е това ,защото е правя за пръв път  или нещо куца нещо в изпълнението ми(в което мисля че съм убеден).

Братчед, ти си от квартала

Щом сега почваш тяга - почни я с много, много леко и много много бавно покачвай килограми!!! Че стане ли беля! Белята е голяма! Аз тяга почнах преди 1 година само с лоста. След месец с 30 кг, по-нататък 40… и преди 3-4 седмици напънах с 90 и както беше всичко наред - на другия ден така ме сви корема, че си помислих, че съм спукал хернията. Явно само съм разстегнал нещо. Обаче вече си купих колан и поне още 6 месеца повече от 80 кг няма да се опитвам да вдигам! Нищо че някои вдигат 200.

При това, когато аз почнах да правя тяга си имах стандартни болки в гърба от години. Е - вече нямам!

Между другото на мен мускулната треска след тяга ми прилича на болежка в кръста, ама не е. Мускулна треска е, но се чувства различно от другите мускули.

Мнението беше редактирано от Zingam на 22.10.07 16:18.

22.10.07
20:53

Разграничи ясно болка ли е или мускулна треска, щото ако е първото изобщо не е добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1