15.12.04
16:31
даите ми някои линк за стречинг,знам че в този саит има но не го намерих
поправих заглавието тъй като разбрахме, че няма да диджействаме, а сега по темата!
head_hunter
15.12.04
16:36
[quote author=“Martin”]Да не би да имаш предвид стречинг. Ако не, какво е скречинг?
Скречинг е правене на скречове :) Тук трябва някой Диджей да отговори :)
А инак - да, сигурно има предвид разтягащите упражнения :)
15.12.04
16:42
ХАхахахахаах хахахахахаха
яко
хахахахахахаха
ами виж във http://www.itf-austria.com хахаха
майтап
Стан
Емиии, Диджея отговори :D , ама май наспамихме темата на човека. Нищо след като отговори какво го интересува всъщност, ще позатрием спама от темата.
15.12.04
19:31
хаха,не ми се смеите,усетих се веднага след като го изпратих,ама не ми се занимаваше да доуто4нявам :D ,мн ясно 4е за стре4инг говоря и даите линк плййз
:oops:
Хайде даите по-сериозно ! Стречингът са упражнения за разгъване . Примерно шпагат и тн. ,а културистично това се прави за загравяне и раздвижване на ставите. Общо взето стрчингът учи на добро увладяване на мускулите. Примерно ако се хлъзнеш на лед има 2 сценария 1ният е мускулите да са отпуснати и да си счупиш кост ,а другият е да са твърде стегнати и да скъсаш мускул вмето да чупиш кост. След като овладееш добър контрол и можеш да правиш повечето стречинг упр. може да избегнеш и 2ата сценария.
по-здрави
16.12.04
18:35
тва последното го знаех,но аз питах за упражнения за разтягане,тъи като в една друга тема про4етох 4е при по тежка тренировка трениращият може да се смали(на висо4ина) до 1 см и АКО след нея изпълни някои упражнения за разгъване хем ще разпусне мускулите,хем ще възвърне 1вона4алната си висо4ина.Защото наистина има тренировки(примерно за гърба или краката),където направо усещаш как прешлените на гръбнака са “опряли един в друг”(ако ме разбирате :oops: )
моля Ви, стига с тези четворки... лео
[quote author=“master”]А какво е това стречинг :oops:
Давам по сериозно.Това е разтягане на мускулите придружено със съответното задържане за няколко секунди за релаксация на мускулите и подобряване на ставния размах(както знаем бодибилдинга ограничава ставния размах) Също така четох че ако се прави стречинг мускулите разтяли по бързо.Надявам се да съм бил достатъчно ясен
16.12.04
20:43
кои не знае кво е стречинг да пита в отделна тема,тук се интересувам от УПРАЖНЕНИЯ.кажете некви УПРАЖНЕНИЯ.10x предварително
18.12.04
11:51
искам да попитам ,тъй като правя загрявка преди всяка тренировка тя брой ли се за стречинг ? Също така разтягам след тренировка мускулните групи , или на някоя машина с много леки килограми или някакъв друг вид разстягане . И да правя ли стречинг когато не съм в залата :?:
[quote author=“ShitHappen”]искам да попитам ,тъй като правя загрявка преди всяка тренировка тя брой ли се за стречинг ? И да правя ли стречинг когато не съм в залата :?:
Зависи какво точно разбираш под загрявка, ако само вдигаш леки тожести, това не е стречинг и не е достатъчно.
Иначе можеш да правиш стречинг по-всяко време и на всяко място, това ще ти държи мускулите и ставите тонизирани и в добра форма, а съм чувал че освен за по-бърз растеж, стречингът е добър и за плътността на мускулатурата.
Въобще, стречингът е много подценявана област, а ползите от него според мен са много големи.
загряваката си е различно от стречинг, хубаво е човек и 2те да ги прави преди тренировка (стречингът например вкъщи преди да излезеш - в моята зала има пичове, които стречват 40 минути и тренират 20 =) )
btw сКречинг има и един малко по-сексуален контекст, но няма да продължавам =) =) =)
18.12.04
13:55
стречинг,преди да отидеш да тренираш не трябва да се прави,тъи като се уморяваш и няма да направиш качествена тренировка,след тренировка си е направи простотия,тъи като изморените мускули ще изгубят еластичността си,така 4е да се прави в дни,когато нямате тренировка.
П.С. тва за изморените мускули и еластичността го пише в линка,които Мартин ни даде,така 4е-не спорете :wink:
Хуб’уу, няма да споря. Само ще те помоля да прочетеш това:
When To Stretch?
Your muscles are most pliable when they are warm (and fatigued). Therefore it is always best to perform any kind of stretch after some sort of initial warm up, or even after your exercise routine altogether, when the muscles are too tired to resist your attempts at stretching them.
It is also good to stretch as part of you warm up, a kind of joint-specific warm up (for the shoulder joint, let’s say). As long as you go too far into the stretches (because the muscles are not yet warmed up, therefore they are not as pliable as they can be), stretching can be an integral part of any warm up...
( Source )
А аз съм чел че след тренировка с тежести се направи стречинг на мускулната група се подобрява многократно въстановяването и ставния размах.Не съм го пробвал защото след тренировка ми е само до стречинг
18.12.04
17:33
и аз не споря,тва не съм го казал аз:Continuing to exercise when you are tired serves only to reset the nervous control of your muscle length at the reduced range of motion used in the exercise (and will cause a loss of flexibility).по вероятно е да не съм го разбрал правилно,макар че е ясно написано.лично аз,след тежка тренировка слагам 10кг на колана и вися 1-2мин без да правя нищо на уреда за набиране и кофички,за да се “изпъна” хубаво
18.12.04
17:34
Tired and overworked muscles won’t attain a full range of motion and the muscle’s kinesthetic memory will remember the repeated shorted range of motion, which you will then have to overcome before you can make further progress
18.12.04
21:23
абе стречвайте си секи ден :) хем е полезно за мускулатурата така и за развитието и както казаха по горе за плътноста на мускулите. И между другото аре момчето пита за упражнията а не кво е стречинг и скречинг хахаа аре щото и аз не сам компетентен по темата особено така че чакам :)
[quote author=“MI5”]Tired and overworked muscles won’t attain a full range of motion and the muscle’s kinesthetic memory will remember the repeated shorted range of motion, which you will then have to overcome before you can make further progress
Дай на български все пак сме в БГ.А пък и отваряш работа на модераторите
19.12.04
03:17
Загряване винаги трябва да има
но стретчинга в бодуибуилдинга е най добре когато се прави като отделна тренировка, там горе някои беше написал защо и е прав
19.12.04
12:01
иее,с DJ MADMAN постигнахме единомислие.ми,тва дето е на англ. обще взето гласи, че практикуване на стречинг,когато мускулите са изморени,намалява тяхната еластичност и освен,че не е полезно,ще тъпчем на едно място,вместо с всяка следваща стречинг-тренировка да увеличаваме тяхната еластичност
Здравейте, искам да кажа, че линка, който дадох, го дадох заради упражненията. (което не значи, че останалата информация, съдържаща се там е ппогрешна). Друга обаче ми е мисълта. Колкото статии в нета намерим по даден въпрос, толкова различни , научно обосновани , мнения ще открием. Затова, ако сте забелязали, аз лично избягвам да подкрепям твърденията си посредством извадки и цитати от нета. Просто тук въпросът беше за упражнения. Затова смятам, че спорът е излишен. Ще си напиша и аз мнението (обособено не само от прочетени статии, а и от опит и наблюдения). Лично на мен, а и на доста хора около мен, стречингът преди самата тренировка не ми действа добре, чувства се една слабост и изпънатост на мускулите. от друга страна, стречингът в нетренировъчните дни със сигурност допринася за по-продуктивни занимания с тежести. Смятам още, че изпълнен след тренировка, стречингът е чудесен начин да “разпуснем” изморените и “вдървени” мускули. Това е от мен. Поздрави на всички! :)