22.10.07
17:31
въпросът ми е прост. Тези дни си търся, избирам диета и добавки за качване на маса през есенно-зимния период. Имам някаква представа, навярно грешна в някои аспекти или въобще за това питам вас компетентните ,мога ли да качвам маса и същевременно да чистя - възможно ли е без добавки, какви суплементи са ми нужни за целта и в какви цени варират?
Извинявам се, ако нещо не съм в час като новак
Темата беше редактирана от BoogieMan на 22.10.07 17:32.
Значи под тва хем да качваш маса хем да чистиш аз разбирам да качваш чисто ... тва е трудна работа особено с добавки, но има вариант да правиш кардио 3-4 пъти в седмицата .. примерно след тренировка въртиш малко колело ....
За добавките ... варианти много ... примерно BCAA и протеин не е зле ... цените са най-различни ... вече зависи и колко пари си отделил ... разгледаи справочника с цените на добавките и ще добиеш представа
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 22.10.07 17:42.
всъщност имам предвид качването си качавам, същевременно изчиствам мазнините от организма, с две думи - две дини под една мишница. Само, че се чудя как с МАЛКО кардио ше стане работата... и идва кофти момента, че по-сериозно кардио ми “яде” от качването...
За качването ще ти трябват един качествен хранителен режим за покачване на маса, западен суроватъчен протеин (минимум за преди и след тренировка), глутамин, може аминокиселини, BCAA, ако искаш и креатин - това ще спомогне за покачване на мускулната маса + правилна тренировка. За чисто качване препоръчвам кардио след силовата тренировка ок 20 мин. (без в деня за крака).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.10.07 21:23.
казано от MOHCTAPA на 22.10.07, 18:07:
За качването ще ти трябват един качествен хранителен режим за покачване на маса, западен суроватъчен протеин протеи (минимум за преди и след тренировка), глутамин, може аминокиселини, BCAA, ако искаш и креатин - това ще спомогне за покачване на мускулната маса + правилна тренировка. За чисто качване препоръчвам кардио след силовата тренировка ок 20 мин. (без в деня за крака).
мерси много, човек, но изглежда съм се изразил подвеждащо - мога ли да качвам маса и да чистя мазнини на едно?? - това е въпросът
22.10.07
18:52
Не можеш. За това си има период за покачване на ММ и период на чистене, всеки от които си върви със свой собствен хранителен режим.
казано от Zingam на 22.10.07, 18:58:
Защо да не може? Не се ли наблюдава това особено добре при начинаещите?
но аз не съм
22.10.07
19:23
Може, ВМ-НВХ е режима.
Но става много бавничко...
Зависи какво целиш...
казано от tbby на 22.10.07, 19:23:
Може, ВМ-НВХ е режима.
Обясни ако обичаш как ще стане ? Дори и с този режим, който си е жива мъка, това няма как да стане, докато е на положителен калориен баланс.
Това нещо е постижимо с въртене на въглехидратите и калориите.
Дни с отрицателни калории, ниски въгл. и кардио, дни с положителни калории и т.н.
Но трябва човек да има доста познания, че да изпипа режима.И пак е трудно.
казано от emzo на 22.10.07, 19:27:
казано от tbby на 22.10.07, 19:23:
Може, ВМ-НВХ е режима.
Обясни ако обичаш как ще стане ? Дори и с този режим, който си е жива мъка, това няма как да стане, докато е на положителен калориен баланс.
Това нещо е постижимо с въртене на въглехидратите и калориите.
Дни с отрицателни калории, ниски въгл. и кардио, дни с положителни калории и т.н.
Но трябва човек да има доста познания, че да изпипа режима.И пак е трудно.
тогава избирам едното, че после другото. Мерси на всички. В крайна сметка както мислех и аз
23.10.07
07:46
Emzo,
ти някога хранил ли си се по този начин, че се пишеш толкова компетентен по въпроса?
Аз съм от известно време на този режим и мога да ти кажа, че никога не съм се чувствал по-добре и по-тонизиран и зареден с енергия.
Правих си специално кръвни изследвания миналата седмица - бетон съм, без забележки.
През ден тренирам с хора, които са на този режим от години и всички изглеждат като “рендето Вьорнер” през цялата година и не робуват на “период за маса” и “период за чистене”... Изглеждат си перфектно през цялата година.
Така че вие си въртете въглехидратите, аз ще си хапвам мазнинки, няма да се караме и всички ще са щастливи.
Просто дадох съвет на човека...
Аз съм в правото си да изкажа мнение, а това, че не си съгласен си е твой проблем.
Да, но не аз го обръщам на проблем.Специално наблегнах на “ако обичаш” точно с цел да не прозвучи като заяждане, спор.
Да, ти си в правото си да изкажеш мнение, аз пък си имам право да не съм съгласен, но никъде не е казано, че не мога да се изкажа учтиво против дадено мнение на потребител.
И да, минал съм през всички режими, който ме познава, знае през какво съм минал и какво съм постигнал ;)
И пак го казвам:
докато си на положителен калориен баланс не очаквай да релефиш, не зависимо от вида диета.
Аз предлагам подобни тема да се заключват без предупреждение,щото никнат като гъби и то за еднакви въпроси.Никой не си прави труда да търси и да чете.Регват се разни хора и бам тема,която е дъвчена много пъти.Писна ми тука 5 души да обясняваме,че е доста,да не кажа невъзможно да се качва чиста маса.Да се пишат глупости от рода,да се кара кардио и каква е ползата,като след тренировка се наяде с въглехидрати,щото е за маса.
Ония ден пак писахме в подобна тема.И се досещаш,че хората които са компетентни по въпроса изобщо няма да си праят труда да гледат тема,дето писаха вчера,след това пък пишат разни разбирачи,дето са стъпили в залата 3 пъти на кръст и ти казват прай кардио,за да не омазняваш.Еми няма такъв филм.Всеки си има право на мнение,да си върти диетите и калориите както иска и да си експереминтира с тялото.
казано от a8n на 23.10.07, 10:57:
Аз предлагам подобни тема да се заключват без предупреждение,щото никнат като гъби и то за еднакви въпроси.Никой не си прави труда да търси и да чете.Регват се разни хора и бам тема,която е дъвчена много пъти.Писна ми тука 5 души да обясняваме,че е доста,да не кажа невъзможно да се качва чиста маса.Да се пишат глупости от рода,да се кара кардио и каква е ползата,като след тренировка се наяде с въглехидрати,щото е за маса.
Ония ден пак писахме в подобна тема.И се досещаш,че хората които са компетентни по въпроса изобщо няма да си праят труда да гледат тема,дето писаха вчера,след това пък пишат разни разбирачи,дето са стъпили в залата 3 пъти на кръст и ти казват прай кардио,за да не омазняваш.Еми няма такъв филм.Всеки си има право на мнение,да си върти диетите и калориите както иска и да си експереминтира с тялото.
запознат съм що е то форум, но ако ти си свикнал всичко да ти излиза в търсачката защото знаеш точно какво да напишеш, аз не съм. Форумът е за това, който не знае пита, кой знае казва. Разбирам темата да беше “шоколад за отслабване и мастика за мускули”, но не е ;) Извинявам се все пак, ако не съм търсил както трябва
23.10.07
12:22
да чистиш мазнини и да покачваш мускулна маса може само ако са замесени забранените вещества
ако искаш повече инфо www.gohard.org
докато дигаш за маса си пий ел карнитин и кардио от време на време и си бомба. изпитано
25.10.07
16:39
доста безсмислено заглавие, зимата качваш до февруари-март и след това вече си чистиш ако искаш да има ефект от цялата схема. успех