22.10.07
23:42
Здравейте,
попрочетох форума и реших да напиша моята примерна програма , която съм намислил..
На 17 съм, тренирал съм за много малко време фитнес,тъй като по това време плувах интензивно , нямам кой знае какъв стаж , но реших да за се заема по-сериозно. Килограми - 65 , ръст 1.80 м , ще тренирам по програма направена от един познат инструктор по бойни изкуства , който е 5 дневен , имам възможност вечерта след даскало от 7.30 до към 9 ... На училище съм следобяд..
сутрин - 8.00 доволно количество мляко с мед , варено яйце , пробвал съм и овесени ядки , но не ги понасям (ако ми дадете някакъв съвет как да станат по вкусни :D ) , плод (банан , грозде , и т.н)
9.30 - 2 филийки пълнозърнест хляб с кашкавал , сирене , мляко , варено яйце
12.00 - с варианти (ориз или пилешка пържолка , хапки , гърди т.н , говеждо , картофи и т.н със салатка)
2.00 - шоколад
4.00 - парче пица , хамбургер (...)
6.00 - кисело мляко ..
преди тренировка малко шоколадче ..
9.30 - вечеря подобна на обяда със салатка пак ..
10.00 - мляко или кисело мляко с плод
10.30 - сън
..та по програмата , приемам критики и допълнения .. Много ще съм доволен ако получа такива от разбиращи и имащи стаж във фитнеса ... благодаря предварително
Според мен шоколада в 2.00 е излишен ... ако въпроса е да хапнеш шоколад го прави преди обяд до към 11 .... иначе малко за преди тренировка става... Пиците и хамбургерите няма да ги коментирам щот менюто на даскало не е много богато ... въпреки че аз таз година малкото време коет бях на даскало хапвах банани за закуска...
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 23.10.07 06:38.
“преди тренировка малко шоколадче..”
Когато приемаш преди тренировка въглехидрати с висок ГИ се отделя инсулин,който блокира отделянето на хормон на растежа.А нали това е основната цел на тренировката?Шоколад след тренировка е по-добре,тъй като тогава отделянето на инсулина помага за усваяването на аминокиселините.
казано от Zlatina на 23.10.07, 08:56:
“преди тренировка малко шоколадче..”
Когато приемаш преди тренировка въглехидрати с висок ГИ се отделя инсулин,който блокира отделянето на хормон на растежа.А нали това е основната цел на тренировката?Шоколад след тренировка е по-добре,тъй като тогава отделянето на инсулина помага за усваяването на аминокиселините.
ами тъй като съм на даскало и няма какво друго :) благодаря за съвета
Ами доста грешки забелязвам, първата която бие на очи е шоколада, по-добре го махни. Втората е много малко протеин приемаш на ден и третата и може би най-основата е всичките ти въглехидрати са бързи, какво ще правиш с това мляко и мед преди сън? Пицата и хамбургера ги замени с нещо друго примерно ядки (бадеми, орехи, лешници, фъстъци...) те са доста важни, защото имат полезни мазнини. Дано съм ти помогнал.
да мерси , ядките ги бях забравил ;) ;) за добавки още не говоря защото от много скоро време съм във фитнеса , този протеин как може да го набавя чрез хранене ... ??