22.10.07
15:38
Значи първо искам да кажа, че незнам дали тази тема трябва да е тука, ама ако не съм олучила правилния раздел моля за извинение Smile
И сега по същество :
Много се бях надъхала да отслабна, имах голяма воля(е още си я имам де), бях 158см и 54кг(с обувки и дрехи).
1)Започнах фитнес 3 пъти в седмицата
2)през останалите дни правя няколко вида коремни преси, защото корема ми беше най-проблемната област
3) Пих L-carnitine, но съответно свърши Laughing
4) На хранителен режим съм, който представлява:
Сутрин до 12 часа - въглехидрати
от 12 до 19 - белтъци
и след 19 - най-много една ябълка да изям.
(дори въглехидратите сутринта ми се явяват само под формата на плодове)
И това продължи 1 месец и 1-2 седмици. За това време с много воля и постоянство станах 48кг(пак с дрехите и обувките). Обаче ето го и проблема - сега почваме училище, отделно съм 12 клас и ходя по маса курсове и имам страшно много за учене, и просто няма да имам време за фитнес, даже и енергия.
Въпросите ми са два:
1. ако спра фитнеса, но продължа коремните преси и хранителния режим, ще отслабна ли още?
2. Какви упражнения мога да правя вкъщи, които да са до някаква степен заместител на фитнеса, най-вече за вътрешната част на бедрата и ръцете?
Мерси предварително ;-)
Темата беше редактирана от kRiSsOkO на 22.10.07 15:39.
23.10.07
10:53
Здравей. Изглеждаш ми малко объркана. Да започнем от хранителния режим, защото това е истината. От там тръгва всичко.
До 12 часа само плодове не е най - удачния вариант. Плодовете малко или много съдържат фруктоза(плодова захар). Ако намалиш количеството им наполовина и добавиш малко белтък вече съм съгласен. Един протеинов бар сутрин ще ти дойде супер.
Следобяд само белтъци. Абсолютно правилно. Месо, яйца, риба. Перфектна си.
След 19 часа само 1 ябълка. Това е голяма грешка. Съвсем спокойно може да си докараш някой гастрит или колит, който повярвай ми не ти е нужен. Перфектно ядене за вечерта е изварата, която за жалост 90% от хората мразят(аз също). Обаче винаги има друг вариант. Един омлет ще ти свърши перфектна работа. Ако имаш възможност и желание може да заместваш последното си хранене с протеин или протеинов десерт.
Ако спреш фитнеса и продължиш това хранене може да свалиш още кг. но мислиш ли че това е нужно? По - надолу от 48 кг. не вярвам дори ти самата да се харесваш. Коремните преси само ще са ти от полза, а и лесно се правят вкъщи - продължавай си ги. Упражнения за краката и ръцете... много идеи се раждат в главата ми - клякане, прости ритници назад с крак, разтваряне настрани от от страничен лег(като абдуктор но на земя), бицепсово сгъване с бутилки от минерална вода , флайс със същите бутилки, раменни преси, лицеви опори(малко прекалих а :) ). Общо взето ти трябва въображение и тотална липса на мързел и дори с това ежедневие можеш да поддържаш тази форма, а след някой друг месец като се поосвободиш ще можеш да продължиш с тренировките в залата.
Абсолютно съм съгласен с Jorku. За яденето той ти е отговорил изчерпателно, а и аз не разбирам достатъчно, като се има впредвид, че не спазвам някакъв специален хранителен режим. Колкото до упражненията вкъщи - тези които ти е описал+малко въображение и липса на мързел и за бала ще си перфектната мацка. Аз преди пет години бях в същото положение (сега съм студент магистратура) и трябва да ти кажа, че няма по-добър начин да се разтовариш от умствената умора от една тренировка. Не говоря само преди кандидатстването, а и после, като станеш студентка и дойдат сесиите. Преди изпит винаги гледам да изтренирам. И недей да отслабваш повече, най-много още 1-2 килограма. Сега гледай да стегнеш тялото. Успех и в двете насоки! :-)
Първо да благодаря за мненията :)
Значи сутринта няма смисъл да намалям плода, защото аз ям не повече от половин ябълка ИЛИ 4-5 сини сливи:) Просто сутрин не съм гладна, свикнала съм да не ям.
А относно това да ям сутринта белтък, след това белтък, и вечерта някакъв протен или нещо такова... няма ли да ми стане малко множко? Щото когато ходих на фитнес ядох по по-малко, пък сега като го спрях ако ям два пъти повече едва ли ще успея да сваля още кг :) Иначе мисля да сваля още 2 кг, най-много три, после започвам поддържането на теглото, и разбира се стягането, което още от преди това ще започна.
И значи доколкото разбрах ако продължавам с хранителния режим и правя упражненията ще успея да отслабна още малко, нали?:)
И Jorku ще те помоля да ми обясниш какво точно представляват флайса с бутилките, раменните преси и разтварянето настрани от страничен лег? И да кажа, че в момента проблем ми е вътрешната част на бедрата иии останалите мазнини по кръста и талията. По ръцете имам доста мускули, по-скоро ми трябва само да отслабнат.
И един нов хрумнал ми въпрос - голям проблем ли е пиенето на алкохол вечер(не чист, разреден с някакъв сок) например веднъж в седмицата?
23.10.07
18:35
Значи определено вкарай някаква човешка закуска сутрин. Едни мюсли с кисело мляко например.
Алкохола е винаги проблем. Аз съм твърдо против него.
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/DBShoulderPress.html
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBFly.html
А разтварянето от страничен лег малко трудно ще го обясня. Лягаш настрани като краката са прави и един до друг. Вдигаш този който е отгоре нагоре до положение малко преди максималното което можеш. Така правиш да кажем 15 повторения и обръщаш крака. Ако го намеря някъде в интернет ще ти го покажа.