Пилешка кожа

DA

23.10.07
19:00

Здравейте.
Любител съм на панираните пилешки крилца.
И понеже се панират с кожата, интересува ме имат ли място в менюто ми при положение че не съм на диета но се опитвам да се храня чисто.
Благодаря.

23.10.07
19:48

казано от dash на 23.10.07, 19:00:

Здравейте.
Любител съм на панираните пилешки крилца.
И понеже се панират с кожата, интересува ме имат ли място в менюто ми при положение че не съм на диета но се опитвам да се храня чисто.
Благодаря.

По-скоро трябва да се притесняваш, че ядеш панирано и ужастно мазно, отколкото заради пилешката кожа.

DA

24.10.07
06:57

Доколкото знам, всички крилца се заливат с 1 яйце, и се овалят в галета, която представлява нещо като натрошен сухар.
Верно, че се пържат, но чак пък ужасно мазни ....
Откъде идва тази мазнотия ?

24.10.07
08:36

От олиото, в което се пържат :grrr:

24.10.07
09:01

Ако искаш да се храниш добре махай кожата в нея са повечето вредни вещества и си приготвяй храната на на тефлонов тиган като само понамазваш пилето или тигана с тънък слой мазнина - което е по удачно в конкретния случай.

24.10.07
09:39

Не яж кожата вредна е.

TB

24.10.07
10:27

Кое и е вредно на кожата не разбрах?
Вярно, че е калорична, но пък чак вредна...
Обосновавайте се!

FZ

24.10.07
11:46

Аз пилешки кожи не ям , винаги ги махам .

24.10.07
14:45

казано от tbby на 24.10.07, 10:27:

Кое и е вредно на кожата не разбрах?
Вярно, че е калорична, но пък чак вредна...
Обосновавайте се!

Много голяма част от токсините и други вредни вещества са в кожата, на запад това е известно и там не я ядат кожата никога.

DA

24.10.07
17:30

По принцип и аз не ям кожа, освен ако не е много добре препечена.
Но при панираните крилца правя изключение, защото ако се махне, нищо не остава по тях.
Мненията ви ме подсетиха нещо, което бях чул преди известно време.
Пилетата не уринирали и голяма част от токсините, които би трябвало да се изхвърлят с урината се задържали в месото и кожата им.
Но те и без това достатъчно ги тъпчат с препарати.
Ще трябва и с панираните крилца да се разделя :(

Мнението беше редактирано от dash на 24.10.07 17:31.

13.02.14
23:11

казано от dash на 24.10.07, 17:30:

По принцип и аз не ям кожа, освен ако не е много добре препечена.
Но при панираните крилца правя изключение, защото ако се махне, нищо не остава по тях.
Мненията ви ме подсетиха нещо, което бях чул преди известно време.
Пилетата не уринирали и голяма част от токсините, които би трябвало да се изхвърлят с урината се задържали в месото и кожата им.
Но те и без това достатъчно ги тъпчат с препарати.
Ще трябва и с панираните крилца да се разделя :(

Птиците не уринират, това е вярно, но имат клоака която играе роля на двете отделителни системи,  които имаме ние хората. Няма никакви токсини в кожата. Завършил съм ветеринарна медицина. Кожата съдържа полезни вещества. За хранителня й състав не съм сигурен обаче. А това че ги тъпчат с химия е друг въпрос.

14.02.14
15:24

Едно време, като малък, месо не ядях, но имаше ли печено пиле на трапезата кожата му беше само за мен. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1