23.10.07
18:24
здравейте предварително се извинявам ако се повтаря темата но не намерих подобна та проблема ми е : след лятна почивка :D започнах пак да тренирам и става вече втори месец тренировки без прекъсване, в началото (първата седмица ) имах мусколна треска след това тя отмина НО тук преди 2-3 седмици след всяка тренирока (на следващия ден) имам мусколна треска искам да попитам от какво може да е ? и имали начин да се предотврати или избегне
някой ми казаха че кофеина помагал при мусколна треска и болка в мусколите но незнам :S
пп:тренирам за маса ако това има значение
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 23.10.07 18:53.
казано от ReDDoG на 23.10.07, 18:24:
здравейте предварително се извинявам ако се повтаря темата но не намерих подобна та проблема ми е : след лятна почивка :D започнах пак да тренирам и става вече втори месец тренировки без прекъсване, в началото (първата седмица ) имах мусколна треска след това тя отмина НО тук преди 2-3 седмици след всяка тренирока (на следващия ден) имам мусколна треска искам да попитам от какво може да е ? и имали начин да се предотврати или избегне
някой ми казаха че кофеина помагал при мусколна треска и болка в мусколите но незнам :S
пп:тренирам за маса ако това има значение
Мусколната треска е в следствие на това че си стреснал мускулите - направил си нещо на тренировката. След време ще изчезне, ще усещаш просто леко напрежение в мускулите.
По-здрави
23.10.07
18:53
оффтопик
“Мускул” се пише...
23.10.07
19:46
Или претренираш или се получава мускулна хипертрофия в следствие на тренировките. Дай малко инфо как тренираш, с какво се храниш, добре ли се възстановяваш и може да се предположи кое от двете е.
първо : мерси за поправка :)
второ : ами храненето ми не е нещо специално в смисъл не спазвам някакъв режим а тренирам по тази програма
Програма за първи ден
• повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
• раменна преса пред гърди - 3 серии по 8 повторения
• изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 8 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за втори ден
• повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• френска преса - 3 серии по 8 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
• концентрично сгъване - 3 серии по 8 повторения
Програма за трети ден
• придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
казано от ReDDoG на 24.10.07, 06:18:
първо : мерси за поправка :)
второ : ами храненето ми не е нещо специално в смисъл не спазвам някакъв режим а тренирам по тази програмаПрограма за първи ден
• повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
• раменна преса пред гърди - 3 серии по 8 повторения
• изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 8 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторенияПрограма за втори ден
• повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• френска преса - 3 серии по 8 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
• концентрично сгъване - 3 серии по 8 повторенияПрограма за трети ден
• придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
Искаш да кажеш, че в първия ден правиш 23 серии, втория - 18, а на третия само 9. Излиза, че за гръб, бицепс и трицепс правиш еднакъв брой серии. Замисли се за това!
Сега за въпроса: ако след тренировъчен ден усещаш лека (и бих казал приятна в моя случай :-) ) мускулна треска, която за ден най-много два отшумява, тогава трябва само да се радваш. Това е белег, че натоварваш ефективно мускула и го стресираш. Проблема идва, когато започнеш да имаш хронична мускулна треска, която трудно минава и пречи на ежедневните ти дейности. Това обикновено е един от симптомите на претренирането. Ако се появи трябва да спреш с тренировките за няколко седмици и да починеш, но се съмнявам, твоя случай да е такъв.
мерси за всички отговори моята мускулна треска е от така да се каже първият вид който ти описа лека и до 1-2 дни отшумява (в повечето случаи на 2 ден няма нищо)
а относно сериите и тренировката това ми е програмата в общи линии но съм забравил да делна рамото защото не го правех и сега ще правя прекъсване от 1 седмица и след това почвам по тази схема :) а ако имаш някаква идея там за изравняване на сериите ще се радвам да я споделиш
Мнението беше редактирано от ReDDoG на 25.10.07 16:51.