Добавки или хранителни заместители при начинаещ-съвет

25.10.07
14:39

Здравеите на 15 съм и от няколко месеца реших да ходя на фитнес  поради 2 причини за растеж и променяне на формата.Знам че 1 от  основните и наи важни фактори за успех е храненето, но имам голям проблем-храня се нередовно и то с вредна калорична храна,колкото и да опитвам да променя това не става ... явно съм твърде несериозен :(,но така и не успях да си подобря храненето та затова съм на такова дередже- нисък съм а и съм затлъстял а искам да променя това ! Редовно ходя на фитнес, но онзи ден попаднах на тема във 1 саит и тогава осъзнах че нищо няма да се получи ако ходя на фитнес а се храня абосолютно непълноценно,във същият този саит четах за хранителни добавки и хранителни заместители и реших че може да ми помогнат.Та въпроса ми е Има ли смисал да почвам да зимам добавки или заместители на тази възраст и дали ще ми помогнат да стана по висок и едър ? Търся съвет,предложение приемам и критики ... Мерси предварително

Темата беше редактирана от hardrlz на 25.10.07 14:41.

По - висок с добавки няма да станеш. Добавките осигуряват количествата на някои нужи вещества(аминокиселини най вече) които тялото ти само не може да произведе или произвежда в недостатъчни количества. В твоя случай ключа е само храната! Не мога да разбера как така сам си казваш “ям лошо защото съм несериозен”. Ако ходиш от няколко месеца на фитнес не може да ми кажеш, че си несериозен.

26.10.07
10:15

Истината е, че ключът е в правилното хранене и към него трябва да се подходи сериозно дори с риск да се превърне в мания (по-добре манияк отколкото дебелак!). Освен храната, добре би било, след всяка тренировка да покараш 20-30 минути колело. Що се отнася до хранителните добавки - те чудеса рядко правят, но бих ти препоръчал л-карнитина, който е доста полезен за топене на мазнини, подобрява и сърдечната дейност... Както каза Jorku, от фитнес и добавки на височина няма да дръпнеш, но с повечко воля реално можеш да тунинговаш тялото си  :lol:

26.10.07
12:37

Ами тъи като гледам аз волята я имам но както горе споменах само за трениране я имам :)))) Просто проблема е че няма кои да ми зготви наще са на работа и трябва се да си купувам някакви джобове и дюнери защото сам не мога да си зготвя, а и не мога секи ден да ям пилета оризи картофи и яица :((( Мерси се пак :)

26.10.07
12:56

Яж, яйца - това можеш нали, твърдо сварено яйце и блондинките мисля могат да правят (като го забравят на котлона разбира се  :lol:  ). Няма да готвиш рибата - купувай си консерви (риба тон е препоръчителна). Изварата няма кой знае каква философия - отваряш я , слагаш 150-200гр. с 1-2 лъжици кисело мляко и ядеш. Киселото мляко можеш да го раздрусаш по всяко време... не ти трябват кулинарните умения на ваще. Като се замисиш и варенето пилето на ориза не е кой знае колко сложно, но айде да оставим нещо и за родителите ти  ;-)

26.10.07
14:17

:-) Ами ще трябва да се опита :) , но пък секи ден не може 1 и също но ще ги разнообразявам :))) А пържени яица  стават ли щото аз сам моа си прая пържени хахаха :)  пък и кат са замисля моа да ходя до  кухни с готова храна но се кат отида и си зимам картофении кюфтета но трябва да почна и други неща да си зимам  :-)

26.10.07
16:45

Трябва да намалиш въглехидратите и да наблегнеш на белтъчините. Пържи без мазнина по възможност и недей набива картофени кюфтета и дюнери. Ако си ученик - вари си яйца у вас и си ги яж през междучасията или си прави домашни сандвичи с пилешко или друсай кисели млека... вече се повтарям.

27.10.07
21:54

Ахм ясно разбрах ко тряяя поемам :) от утре почвам :) мерси мнн :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1