21.10.07
13:15
здравейте приятели :)
преди време бях запален по тренировките. започнах да тренирам за маса като след 4 месеца трениране качих около 15 кг. след това спрях да се занимавам и качих още 10 кг. предполагам картинката добива форма. от човек с що годе добра физика се превърнах в.... това лято качих дори и още килограми и присъдата се увеличи на отчайващите 99 кг. върнах се отново към форума, попрочетох това онова и в крайна сметка направих следното - драстично намалих белия хляб, ям главно черен. намалих, до колкото мога захарта и солта и започнах да наблягам на зеленчуци, сурови ядки и плодове (за вечеря главно). вече 3 седмици се храня по подобен начин и кантара показва 93,5 кг. разбирам от прочетеното, че един режим работи ако за месец се изгуби 5-8% от общото тегло. въпроса ми е - ще продължа ли да вървя по скалата надолу или ще закова на дадени килограми? преди лятото бях 88 кг. някакви мисли ме навеждат на това, че достигна ли до тези килограми ще застопоря на тях и ще трябва да предприемам някакъв определен режим. като допълнителна информация, никога не съм използвал химия, както и по - леки стимуланти. благодаря предварително за изразени мнения :)
ами то не е строго ограничаване от каквото и да е. в месото няма ли белтъчини?
казано от mugatu на 21.10.07, 13:15:
драстично намалих белия хляб, ям главно черен. намалих, до колкото мога захарта и солта и започнах да наблягам на зеленчуци, сурови ядки и плодове (за вечеря главно).
Тук не пише нищо за месо, аз се изплаших :)
Когато имаш излишни мазнини и се храниш по подобен начин, няма застой в спада на килограми. Може да свалиш и 20, стига да са ти излишни наистина, 3-4 пъти в седмицата спорт ще засилят ефекта, но концентрирай менюто си така, че да преобладават протеините, малко въглехидрати и умерено мазнини, но от благодатни храни като маслини, бадем, фъстък, зехтин и тн. Не яж бях хляб, черният ограничи също. Това че е черен, не означава, че не ти качва кръвната захар ;). Не се лишавай от каквото обичаш, но го яж в изключително малки количества, колкото да се залъжеш. Редовно хранене, по малко, добро дъвчене. Това е само част от ключа към успеха и кардио задължително :)