29.10.07
10:12
Здравейте,
след като прочетох http://www.bb-team.org/articles/1617 си дадох сметка,
че отдавна не съм правил секс със жена ми. На нея също й прави
впечатление, че откакто кльопам скъпите прахчета почти не й обръщам
внимание.
Силно притеснен съм от следното изречение от статията:
При прием на аргинин аспартат е установено увеличение на пролактина, който пък е свързван със занижаване на тестостеронните нива.
Току що завърших опаковка Трибестан на Софарма и въпреки това нямам
признаци за увеличаване на сексуалния ми нагон. Продължавам със
Трибулус на Оптимум, дано се оправи положението.
Коментирайте при вас честотата на половия ви живот преди, по време и след
прием на азотни боклуци.
Подозирам, че Дейвид Бар ще се окаже прав.
29.10.07
11:49
До колкото ми е известно, формата на аргинин в азотните бустери е аргини-алфа-кето-глутарат. А и също така тази аминокиселина има точно обратното действие на това, което описвате.
За пръв път чувам за подобни наблюдения. Аз от личен опит имам няколко наблюдения от буустерите от типа - Пре и Пост. Много енергия, концентрация и много много тонус, все неща които биха те подтикнали към секс или поне желание за такъв.
Според мен, сам ще разбереш дали си бил прав, след като свършиш периода на приемане. Но все пак моят съвет е да не си внушиш, че това е причината(и статията, което засилва впечатлението) за нежеланието.
Може би за да съм по-точен трябваше да спомена, че преди месец започнах
с Аденерджи (Adenergy)на Оптимум Нютришън, продължих с Вассиве Но (Vassive No) на същата марка
и в момента съм на Но Иксплоуд (No Explode) на BSN.
Вчера, жена ми едва не изхвърли праховете за 150 лв, които нарочи за виновни.
Колко си годишен (все пак и това е от значение)?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.10.07 12:41.
29.10.07
13:04
казано от Pepper на 29.10.07, 10:12:
Здравейте,
след като прочетох http://www.bb-team.org/articles/1617 си дадох сметка,
че отдавна не съм правил секс със жена ми. На нея също й прави
впечатление, че откакто кльопам скъпите прахчета почти не й обръщам
внимание.Силно притеснен съм от следното изречение от статията:
При прием на аргинин аспартат е установено увеличение на пролактина, който пък е свързван със занижаване на тестостеронните нива.Току що завърших опаковка Трибестан на Софарма и въпреки това нямам
признаци за увеличаване на сексуалния ми нагон. Продължавам със
Трибулус на Оптимум, дано се оправи положението.Коментирайте при вас честотата на половия ви живот преди, по време и след
прием на азотни боклуци.Подозирам, че Дейвид Бар ще се окаже прав.
В NO-Xplode няма аргинин аспартат. А както каза някой по-горе, той има обратното действие. Не съм чувал за подобно нещо, но знам едно: постепенното освобождаване на азотен окис е в основата на вълшебния хап-виагра. Не само че няма подобен ефект, но и би трябвало да има стимулиращ либидото ефект.
Търси причината другаде. Аз съм имал подобен период, който свърши като смених жената ;)
Само на 30 години съм. Жена ми е на 26.
Преди месец освен секса, мастурбирах редовно, :cheese:
сега няма ищях за нищо :roll:
на 37 съм и досега 2 пъти съм ползвал азотни бустъри на различни фирми и бих казал, че не съм имал такива проблеми.а и ефекта им би трябвало да води до по-добро кръвоснабдяване, вкл и ..... навсякъде ;-)
търси причината в стрес, преумора и тнт. ако ти се занимава - пробвай и с друга (майтап) :lol:
29.10.07
15:32
Като автор на тревожната статия трябва да се включа в дискусията с няколко изречения.
Написаното в статията е мнение на Дейвид Бар. Изследването което последният сочи като потвърждение на думите му е обобщено в долния линк: Линк 1
Ето изследване което обобщава приема на л-аргинин:
Линк 2
В международната научна база данни няма публикации за връзката между аргинин-алфа-кетоглутарата и пролактина. Обаче, не успях да открия и изследвания за връзките между аргинин-алфа-кетоглутарата и тестостерона. Навсякъде където са правени изследвания се използва термина “аргинин”, като рядко се посочва формата му. Последното може да бъде изключително подвеждащо.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 29.10.07 15:35.
Прави ли почивка след продуктите , на 30 дни поне по 15 трябва да се почива за да продължат да са ефективни .
Използвал съм бустер и определено имаше ефект- положителен в залата и отрицателен в градския транспорт ...
казано от GH0$T на 29.10.07, 17:12:
Прави ли почивка след продуктите , на 30 дни поне по 15 трябва да се почива
х2
Не съм почивал, 30 дни е доста малко. На Иксплоуда пише да се почива след 12 седмици, което са си 3 месеца.
Мислех да почина на втория месец
По принцип можеш да го пиеш 3 месеца но ефекта на аргинина намалява с времето . Според мен трябва да направиш 1 почивка и да видиш дали ще се върне либидото , ако се върне ти решаваш дали пак да продължиш . Според мен не е от аргинина а от това че си го прочел и ти се е набило в главата нещо като гаден плацебо ефект - прочел си че може да е вредно и сега тялото ти реагира според това какво си мисли мозъка . Пробвай със самонагласа че това не е така и сичко си е ок ;) .
30.10.07
11:19
Няколко странични въпроса. Как си с кръвното, колко въглехидрати консумираш дневно и как са разпределени по часови зони? Постоянна липса на полово влечение ли усещаш или се касае за дадени часови зони -> сутрин, обед, следобед, вечер? Кога тренираш и с какъв общ обем (общо повдигнати
килограми) за какво време? Смятам, че проблемът е свързан с контрола над инсулина.
При себе си съм забелязал, че до час и половина след комплексно хранене (Белт., Мазн. и Въглх.) с голяма калоричност и голям дял на бързите въглехидрати чувствам отпадналост. Свързвам го с отделянето на големи (излишно големи) дози инсулин. Въглехидратите се усвояват във времето по определени криви, ако храните имат висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг (пример: банан, печен картоф), човек отделя много инсулин, за да отговори на бързото навлизане на големи количества глюкоза от смляната храна. През това време инсулинът разнася глюкоза до различните клетки (в случая са важни само мускулни, мастни и чернодробни), като последните се конкурират в това колко захар ще усвоят. И така докато захарта, която си поел свърши т.е. нивото на захарта спадне до нормалното за кръвта. Инсулинът обаче, е активен по-дълго време и ако не си консумирал бавни въглехидрати, а той е в голямо количество се получава бързп спадане на нивата на захарта в кръвта под физиологичния минимум, което води забавяне на сърдечната дейност и спад в кръвното налягане. За да се запази тялото живо, започва отделяне на глюкагон, който стартира гликогенолизата, за да върне нивото на кръвната захар във физиологични норми. Важно е обаче, да спомена че глюкагонът работи само с чернодробен гликоген, без да закача мускулния. Малко тъпичко - > мускулите са пълни с енергия, а черният дроб се задъхва... И цялата тая умерена хипергликемия става, защото има базова грешка в тегловите пропорции на различните видове въглехидрати в храната. Колкото по-голяма е грешката, толкова по-голямо е успиването. Ако правиш дълги и тежки тренировки с кардио, шансът това да се случи е по-голям. Ако си естествено предразположен към пълнеене, добави още един плюс да съм прав.
В случая със статията, Дейвид Бар е наясно за спадането на либидото при този често срещан феномен, но не го коментира директно, няма и как - той е представител на продукта “Surge”. Затова, Дейвид го отдава на спад в тестостерона, заради пролактина. За хората взимащо тестостерон, това не е проблем, но “инсулиновата умора” след хипергликемия работи по-същия начин и при тях.
Бар говори за ефективност на “Surge” спрямо азотните буустъри. След иначе магнетичната му статия, завършекът и ми звучи, малко като: “защо да заобиколим сградата отляво, по-добре е отдясно!” Въпросният продукт е просто формула директно стимулираща и задържаща инсулина на високо ниво без да предизвиква хипергликемия (в правилните дози).
Моят съвет е, ако си с ниско кръвно по-принцип, не си за азотни буустери. Опитай метода на Бар, без да забравяш, че на пазара има и други пре и пост трейнинг гейнери освен рекламирания от него.
Всичко това е само моя теория.
Ако смяташ, че си заслужава да и отдадеш внимание, опитай следното. Продължи да пиеш азотния буустър още 3 дни. В тези 3 дни, се храни ниско до умерено въглехидратно само бавни и умерени въглехидрати в ниско порции. Компенсирай калориите с екстра протеини и мазнини, така че да си с калориен излишък. Спи достатъчно. Ако има промяна в ситуацията, проблемът може да е във въглехидратите.
В случай, че съм прав:
-> или си преизчисли и преструкрурирай храненето съобразно гликемичния индекс на храните;
-> или спри буустъра;
-> или изчисли пак въглехидратите си и започни да ги въртиш заедно с въртене на дозите на азотния буустър, за да манипулираш инсулина. Този вариант е най-сложен.
Какъвто и да е случаят, моля сподели причината когато я установиш, както и решението което е довело до желан резултат!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 30.10.07 11:51.
мм,едва ли е от това,разбирам да беше зоб...Просто не ти се прави секс,тва е.
Ето ме и мен.
Не съм много сериозен билдер. Не си броя калориите, ям каквото има - предимно кисело мляко на ЕлБи 2%-
стигал съм до 5 кисели на ден. От месото предимно пилешко и каквото жена ми повели,
плодовете - ябълки и банани.
Тренировката ми е набирания, кофи, лицеви опори с опора на ръцете към кръста.
Не спазвам строга програма.
Гледам да е три пъти в седмицата.
Например 10 х 10-15 набирки редувам хвата - широк и тесен.
10 х 15 кофи
5 х 10 лицеви опори с опора изнесена към кръста
след това малко тичане - 1-3 км
Ръст 180 см, Тегло 84 кг.
Честно казано не броя, блъскам до откат и до макс напомпване.
Целта ми е повече да стигна до набиране на една ръка и лицеви опори без опора на краката.
Днес ми е втори ден без бустер, куцо е, но пък направих един тек самичък и след малко
ще пробвам с жена ми.
Пожелайте ми успех. :-)
Мнението беше редактирано от Marccus на 01.11.07 10:02.