29.10.07
16:25
Всички сме наясно, че качественото хранене изисква не само спазването на специални режими, отделянето на стабилни суми за набавяне на качествени продукти, но и немалко време за приготвянето на храната. Тъй като повечето от нас се хранят по 5-6 пъти дневно, бих искал всеки да сподели по колко време отделя в кухнята и как го съчетава с останалите си ангажименти (работа и т.н.)
Ще се радвам най-много, ако в темата се включат предимно хората с най-много опит в бодибилдинга и здравословното хранене.
Колкото до мен, целия процес по приготвянето на храната ми отнема повече време отколкото ми се иска и затова ще се радвам да почерпя малко от чуждия опит.
29.10.07
16:32
Труден въпрос. Не е точно всеки ден определено. Да кажем закуска 10 мин., обяд 20, следобяд ям нещо готово вкъщи вероятно, после 30 мин. за 4тото хранене, пак нещо от вкъщи което е правила майка ми като 5то и последното обикновено ми е омлет който за 20 минути става. Не е много определено. А пък и то някой път е кофти да се каже защото като си варя макароните например не стоя при тенджерата постоянно а сядам пред компютъра или телевизора.
Както Жорко каза , различно е . Понякога 1 час на ден максимум , а понякога даже и по 2 че и отгоре ако готвя за 2 дни напред :) .
29.10.07
19:41
Напоследък нямам особено много време и гледам да минимизирам това, прекарано в кунята. От вечерта си варя яйцата за закуска, на обяд и вечеря за 10тина мин се пече пържолата. Междувременно имам време да забъркам салата. Междинните хранения ги замествам с протеин или ядки. Понякога също готвя за 2-3 дни напред и тогава ми отнема повечко време наведнъж. През уикенда примерно си варя една тенджера с жито или пека повече месо наведнъж, така че да ми стигне за следващите дни.
Много време ми отнема пилешкото на скарата, а това го ям 2 пъти дневно - обед и вечеря, като по този начин ми заминава общо 1 час. Бъркоча чйца с извара и овесения ядки на тиганя за закуска отнема малко - ок.10мин. Следобедната закуска обикновено е 1 кисело мляко с мюсли - тук съм светкавичен - 1.мин.30 секунди :-) или отново бъркани яйца с извара без овеса тоя път. Изварата преди лягане от мързел просто я вадя от опаковката и направо с лъжицата без да и сложа никакви подправки - т.е. пак нула време. Грубо казано “готвенето” на ден ми отнема между 1.15h - 1.30h.