Болка в гърдите при кофичките... :}

S7

12.10.07
07:21

От 3 седмици ходя на лостовете да тренирам и правя първо набирания с широк и тесен хват и после кофтички (нормални кофички)... Когато започнах я имаше тази болка - не става дума за натоварване в самия мускул. Имам чувството, че като се вдигам нагоре ще ми се прекърши гръдния кош. Отначалото беше нормално, поносимо, но при последната тренировка едва слязох от последното повторение и вече една седмица и 1 повторение не мога да направя.

Трябва ли да направя нещо специално или просто да си почина 2-3 седмици (тоест да не правя кофички) ?
И това нормално ли е и ще мине ли с времето?

CO

12.10.07
07:41

Да бе, и аз така преди години, вече го нямам този проблем иначе знам за какво говориш...и все още не знам кво е това, но ще ми е интересно да чуя какво ще ти кажат по-големите от мен, спокойно ще има много отговори и то все верни защото тоя е мн често срещан проблем

13.10.07
15:18

От 4ри месеца правя кофи,яко по 15-20 в серия 5 серий и до сега такъв проблем не съм имал,имал съм някви болки,не знам дали са като вашите икато съм говорил с тренера какво да правя той ми каза да продължавам да тренирам,но постепенно,демек да не правя като преди и днеска и утре по 15 в серия ми днеска 10 утре 12 и в други ден 15 и така да ги нормализирам,демек като не спирам организма ще привикне иняма да ги има тези болки и така и стана :)

02.11.07
01:10

Може болката да се дължи на това,че се разширява гръдния ти кош..По колко повторения и колко серии правиш на тренировка?

02.11.07
07:32

Аз като по малък като са пробвах да правя кофи имах такава болка в гръдния кош ... но в последствие изчезна може би свикнах с упражнението ...

02.11.07
11:40

Почти сигурно си направил разтежение защото си претренирал.
Не описваш добре, но предполагам, че болката е по скоро в гърдите отколкото към рамото. Както и че става дума за остра немулсираща болка. /Тя може и пулсираща да е станала, след като се е възпалило.../

По принцип с почивка би трябвало да се оправи. Но после раздвижването трябва да е постепенно, защото ако си го направиш хронично, ще ти се стъжни...
Един познат си беше разтегнал подбедрицата, и от простотия не се раздвижваше като хората и сега и да пръдне пак му се обажна травмата.

S7

02.11.07
14:15

Починах си 1 седмица напълно и после почнах постепено .. Сега пак се усеща но доста по-малко и правя по-внимателно кофичките. Не пускам много до доло и се натоварвам идеално, защото правя серии по 8-10, а преди заради болката правих 5 максимум 6.. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1