"Треперене" на мускулите...

DC

01.11.07
14:38

Имам малко странен проблем. В понеделник и четвъртък към края на тренировката , когато правя последните упражнения усещам силна умора, или не е точно умора , а по скоро мускулите ми започват да “треперят” ако мога така да се изразя - вероятно звучи смешно.
Тази сутрин реших 15 мин преди тренировка да изям един Шоколад “Милка” 100 грама ... е  днес нямах подобен вид оплакване , на какво се дължи това според вас?

FZ

01.11.07
15:37

казано от Don Corleone на 01.11.07, 14:38:

Имам малко странен проблем. В понеделник и четвъртък към края на тренировката , когато правя последните упражнения усещам силна умора, или не е точно умора , а по скоро мускулите ми започват да “треперят” ако мога така да се изразя - вероятно звучи смешно.
Тази сутрин реших 15 мин преди тренировка да изям един Шоколад “Милка” 100 грама ... е  днес нямах подобен вид оплакване , на какво се дължи това според вас?

Прекъсвал ли си тренировките и ако да за какъв период ?

DC

01.11.07
22:33

По повод местенето ми във Варна - да, прекъснах тренировките за около месец. Но преди това проблема беше същия, просто чаксега реших да пусна тема.

FZ

02.11.07
10:06

казано от Don Corleone на 01.11.07, 22:33:

По повод местенето ми във Варна - да, прекъснах тренировките за около месец. Но преди това проблема беше същия, просто чаксега реших да пусна тема.

Претрениране.
Слабост на мускулите .
Не добро възтановяване

Я си напиши тренировъчната програма

02.11.07
11:31

И аз от време на време наблюдавам това при мен, само че не в края на тренировката, а в напълно произволен момент.Случвало ми се е да съм в клас, да си лягам и най-често трицепса, предното рамо и мускулите около плешката ми треперят.Не се оплаквам от него, а просто ми е странно на какво се дължи това.

DC

02.11.07
12:42

Ето по какво тренирам в  понеделник и ччетвъртък. :)

1.. Лежанка-Изтласкване на щанга от лег (3х6)
2.. наклонени преси с дъмбели (3х8)- Изтласкване от полулег (Dumbbell Incline Bench Press)
3.раменни преси(2х6-8)
4.странично повдигане(3х10-12)-Повдигане на ръце встрани:
5.кофички за трицепс (3х6-8)
6.скрипец за трицепс (2х8-12)
7.клек-Клякане с щанга(3х8-12)
8.Бедрено разгъване(2-3 х 8-12) :  ( това за бедреното разгъване не  го правя всеки път, защото тренировката  като цяло мисе вижда тежка ...)

Впрочем проблема се оправи, но задължително преди  тренировка  приемам 50 - 60 грама мед или  100 гр. шоколад. -само тогава всичко е Ок

02.11.07
21:04

Може да има различни причини.Разтягане на мускулите или спазъм в тях,нервна превъзбуда или обратното изтощение след тежка тренировка.Шоколада съдържа теобромин,който разширява някои кръвоносни съдове и подобрява кръвообръщението.Може да се приложат два варианта според случая.В единия-тонизиращи неща като шоколад,какао,малко кафе или чай.Също комбинирани витамини или сокове от цитрусови плодове.В другия вариант протовоспазматични и отпускащи неща като Спазмалгон и Бусколизин.Премахват спазмите в мускулите и ги отпускат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1