02.11.07
17:33
Принципно не мога да тренирам без да пия вода. Обикновенно си купувам от залата минерална вода, но днес пробвах с чешмяна от вкъщи. Чудя коя е по полезна по време на тренировка. От една страна минералната вода в залата е по скъпа ( при мен 0,50 л. Девин е 0,60 лв, а на едро е около 0,35лв, 0,40лв.), а чешмяната е почти безплатна ;-) . Друго нещо което забелязах е че след изморителна серия ми е достатъчно да пия една две глътки чешмяна, а понякога, когато съм бил с минерална половината шише си е отивало. Кажете си мнението. :coolsmile:
02.11.07
17:38
Все тая. Не издребнявай чак толкова.
На теория минералната трябва да е полезна.Обаче минералните води имат диуретичен ефект.Промиват бъбреците като динята и отделяш повече течности отколкото си приел.Пият ги бъбречноболни и за жлъчка и черен дроб.Полезна е при умерена употреба,но не е против жаждата.Комбинация от двете е най-добре.
казано от ASTOR на 02.11.07, 21:18:
Чак такива подробности не трябва да те интересуват, разгледай други дилеми.
Именно!
Наливай си в малко шишенце от минерална вода пак минерална от туба 10-11 литра и няма да ти е скъпо. Не я ограничавай като количество - водата прочиства организма ти. От гледна точка на тренировките - заради мускулната треска организма се подкиселява и е хубаво минералната вода да е основна. Те повечето са си основни, но Девин е с най-високо PH (Най-основна). А от гледна точка на проблеми с бъбреците - въобще не е желателно да се пие чешмяна вода, особено в Сф.
03.11.07
08:14
Само 0,5 литра на тренировка ? Аз пия винаги чешмяна, пия по малко между сериите, но за тренировка изпивам поне 2 литра.