02.11.07
12:28
Здравейте, по принцип за упражненията на лежанка ходя на фитнес, но наскоро намерих една много прилична домашна лежанка - Кетлър Примус 100 на доста добра цена. Аз че ще я взема е ясно, но досега не съм се интересувал какво е това ограничение дето го пише в описанията а именно - “максимално натоварване 100 кг гърди, 40 кг крака” . По принцип аз тренирам с 70-80 кг и повече не ми трябва, но все пак чат пат си права съзтезателни проби с над 100, та въпроса ми е какво е тва ограничение, означава ли че ще се сгромолясам на пода с щангата върху главата ми ако сложа примерно 130 кила? Отделно аз съм 120 кила та ме хвана шубето, още повече че е сгъваема и откъм главата се държи на някакви бурми.
02.11.07
13:36
На този въпрос само някой притежател на такава ще може да ти отговори. Няма да е много стабилна според мен. Не бих си я купил.
Означава че или поставката или самата лежанка не издържа повече от 100кг и ако поставиш примерно 120-130 може да се счупи и щангата да ти падне на главата или да се сгромолясаш на пода сред останките от лежанката :)
Мнението беше редактирано от Alkorin на 02.11.07 14:45.
02.11.07
15:34
Аз не бих дал пари за такава лежанка. По мое мнение, качествената лежанка не трябва да има движещи се части и най-добре да е фиксирана. Колкото повече компоненти - толкова повече слаби места.
Ако трябва да посоча най-качествената лежанка, на която съм тренирал досега, ще посоча лежанките на IVANBG.
02.11.07
18:07
Е да де ама все пак е Кетлър което не е за подценяване. Друг е въпроса че това нещо ще ми стои в стаята, фиксираните бг лежанки наистина са здрави но са и малко грознички и не са като за стая. Абе ще дигам до 100 и тва е за тренировка повече не са и нужни, пък за рекорди ще ходя в залата чат пат.
02.11.07
21:34
Не знам защо всички толкова харесват Кетлър. Това, че са масово срещани не значи че са добри.
Старите изгнили опели и голф 2ките също са навсякъде но страхотни ли са?
Абе и аз мисля че Кетлер са малко надценявани у нас. Нямам особено добри впечатления от техните уреди.
Kettler са “домашни” уреди. Но имат някой серии, които спадат към (полу)професионалните.
Това с тренирането вкъщи изобщо не мога да го разбера. Дори ида имам възможност да си направя цяла зала в къщата, пак ще ми е по-приятно да отида на зала. Причината е, че срещам, много хора и ми идва настроението. Така е поне, когато тренирам във ТИМ във Варна.А иначе за уредите....най-ми харесват Technоgym. А като цяло най-важното е уредите да работят. В залата, където тренирам докато уча, двете страни на кросоувъра се движат по различен начин и никой не се сеща да ги оправи. Много се дразня на такива мърляци!
Мнението беше редактирано от Cocoa на 05.11.07 14:30.