04.11.07
12:49
Забележка: Писах 10 минути тема преди малко и нещо опелах прозорците и взех, че затрих текста... :)
Накратко,
Защо от това претендират за някакво ‘оцеляване’ и, че не изпозлват много модерни екстри, при положение, че 1 месец са били там и:
-Жените и мъжете се обезкосмяват. Половината мъже май само брадите са си запазили. Жените с перфектно оформени вежди.
-Личи си, че се сресват редовно /1 месец не ресане и морска вода... косата става на.../ Както и, че си мият зъбите, егати лъщяштите зъби дето ги имат всички.
- Жените използват принадлежност и при менструация, естествено.
- Спринтъорката се изпусна един път и става ясно, че и аспирини им дават. Как пък на никои нищо сериозно не му стана при тия условия. По цял ден гол, гладен, вятър дъж, къпят се като невидели в морето, потят се, спят полу-голи...
- От по-яките мъже спада на масата е доста малък, за един месец с по има няма 500ккал на ден и оскъдна вода...
Пълна пародия според мен.
То е ясно, че няма да ги оставят там сами да измират, ама чак пък толкова. Само дето на хотел не ги настаняват... пък може и да го правят, колко му, е зад кадър.
Какво мислите вие, ако сте го гледали?
Темата беше редактирана от tpd на 04.11.07 12:54.
04.11.07
14:29
Всичко е нагласено естествено, аз съм на същото мнение. Но също така мисля, че снимат за пред камерите няколко сцени и после си живуркат и разглеждат острова и се забавляват, съответно после след края на шоуто се правят на ‘страдалници’ и ние трябва да им съчувстване, докато те са си правили кефа:)
04.11.07
22:00
пълна боза е предаването ! Тоя сезон несъм го гледал , но от предния сезон засякох 1-2 епизода и никаде не видях жена с косми по краката или подмишниците , се пак 1 месец / или колкото ги държат там / не е малко време...
Мнението беше редактирано от sorog на 04.11.07 22:00.
Абе в Петък имаше едно изпитание дето трябваше да висят и знаете ли какви косми имаше подмишниците Светла Димитрова...
казано от ЙОВОВ-БИЖУТЕРА на 05.11.07, 10:03:
Абе в Петък имаше едно изпитание дето трябваше да висят и знаете ли какви косми имаше подмишниците Светла Димитрова...
Ами аз гледах не точно това, но едно дуго с държене на дънерче над глава и мъжете повечето бяха бръснати. Айде може някой да е взем някаква бръсначка или нещо друго и да я ползват, ама чак пък и за краката и гърдите да са взели...
Това, че бегачката е имала... може и да са я пропуснали като са ги водили при козметик... :)
Но идеята ми беше основно за по-напомпаните момчета. Те хора без толкова излишна мускулна маса/щом не тренират масата им става излишна/ ще свалят яко килограми при кофти условия, че какво остава за билдъри...
И пак казвам ясно е, че е преувеличено цялото ‘оцеляване’, но ми се струва, че няма абсолютно нищо истинско. Както спомена някой: Подписват договори с нужните клаузи да не разгласяват подробности около заснемането. Отиват си на карибите, снимат няколко 2-3 тежки дни, без много храна, после по половин-един час на ден се правят на ‘оцеляващи’, а през остналото време карибска пачанга :)
Поздрави
Едва ли е чак толкова свободен режимът, но определено reality пред show трябва да се слага в кавички. Не мога да разбера само какво се връзваш, то е очеизвадно, че всичко е по сценарий. Като филм на Discovery channel.
ами аз гледах снощи по тв “експлорер” за хора които са изпадали в тежки ситуации (избубили се из планината и такива неща) та дава за 1 ноубордист,който е преминал ограничителните ленти на пистите и се е изгубил(няма да пиша подробности само краиния резултат) и след 5 дена когато го намират полу жив(почети не се е хранил) се оказва,че е отслабнал с 20 килограма и са му ампотирали и 2-та крака под коляното и всичко това за някакви си 5 дена е верно е нямал вода и храна и е бил в планината но за 2 месец ли там колкото е сърваивар да са в такова физическо състояние....нагласено е
06.11.07
19:23
казано от tpd на 04.11.07, 12:49:
Забележка: Писах 10 минути тема преди малко и нещо опелах прозорците и взех, че затрих текста... :)
Накратко,
Защо от това претендират за някакво ‘оцеляване’ и, че не изпозлват много модерни екстри, при положение, че 1 месец са били там и:
-Жените и мъжете се обезкосмяват. Половината мъже май само брадите са си запазили. Жените с перфектно оформени вежди.
-Личи си, че се сресват редовно /1 месец не ресане и морска вода... косата става на.../ Както и, че си мият зъбите, егати лъщяштите зъби дето ги имат всички.
- Жените използват принадлежност и при менструация, естествено.
- Спринтъорката се изпусна един път и става ясно, че и аспирини им дават. Как пък на никои нищо сериозно не му стана при тия условия. По цял ден гол, гладен, вятър дъж, къпят се като невидели в морето, потят се, спят полу-голи...
- От по-яките мъже спада на масата е доста малък, за един месец с по има няма 500ккал на ден и оскъдна вода...Пълна пародия според мен.
То е ясно, че няма да ги оставят там сами да измират, ама чак пък толкова. Само дето на хотел не ги настаняват... пък може и да го правят, колко му, е зад кадър.Какво мислите вие, ако сте го гледали?
Еми - като на телевизия :-)
Не си губя времето да гледам подобни сапунени опери. Да не говорим, че са вредни за менталното състояние.
казано от tpd на 05.11.07, 21:25:
Но идеята ми беше основно за по-напомпаните момчета. Те хора без толкова излишна мускулна маса/щом не тренират масата им става излишна/ ще свалят яко килограми при кофти условия, че какво остава за билдъри...
Това не е задължително, зависи си от човека и от много други неща.
Аз например само за месец без тренировки няма да сваля нищо. За 3-4 или повече - да ще имам спад, но не голям.
П.П. Не съм гледал нито първия сезон, нито този гледам, и нямам преки впечатления от хората, затова и не мога да коментирам подробно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.11.07 20:48.
Ама ще ядеш, докато там ги хвалят, че карат с по едва ли не 2 хлебарки на ден.
Снощи покрай брат ми хванах някакво изпитание с някакви шамандури във водата...как се изчакваха, че да има интрига и да е по-драматично кой ще победи нямам думи...
Тоя тип предвания са жалки и нагласени, спор няма.
казано от NRG на 08.11.07, 19:05:
Верно ценарий ралти,но как ще коментирате спада на Ахмед в първия сезон??
Не съм го гледал много много, но отговора е очевиден.
Човек, който тренира по програма и се тъпчи на ден с над 3000ккал и приема по 2-3 г протеин на телесно тегло... Знаете ли какво ще стане ако мине на общо 500-1000ккал на ден и около има няма 30г протеин на ден. Не спад ще има ами... А те даже и с толкова се правят, че не ги хранят.
А по въпроса, защо ми пука. Ами просто е безочно това което правят и се възползват от простотията на хората и им продават продукт, който е далеч от това което те си мислят. Само като си помисля, колко е бюджета на това предаване ми става лошо, говорим за много ресурс. Това са грешни пари, ресурс, изхабен за нищо, вместо да се използват за нещо свястно.
казано от tpd на 09.11.07, 21:23:
казано от NRG на 08.11.07, 19:05:
Верно ценарий ралти,но как ще коментирате спада на Ахмед в първия сезон??
Не съм го гледал много много, но отговора е очевиден.
Човек, който тренира по програма и се тъпчи на ден с над 3000ккал и приема по 2-3 г протеин на телесно тегло... Знаете ли какво ще стане ако мине на общо 500-1000ккал на ден и около има няма 30г протеин на ден. Не спад ще има ами... А те даже и с толкова се правят, че не ги хранят.
А по въпроса, защо ми пука. Ами просто е безочно това което правят и се възползват от простотията на хората и им продават продукт, който е далеч от това което те си мислят. Само като си помисля, колко е бюджета на това предаване ми става лошо, говорим за много ресурс. Това са грешни пари, ресурс, изхабен за нищо, вместо да се използват за нещо свястно.
Относно парите на вятъра и аз давам един глас “за” и то с двете ръце! Същото мога да кажа за изродите дето ги правят красоти в “Пълна промяна” - далеч не ми се вярва, че процедурите са от най-евтините (ако беше така, нямаше грозен да има в България). По въпроса относно сапунките-риалити-шоута и по-конкретно Сървайвър не мога да изкажа кой знае каква критика, просто защото не го следя. Освен рейтинга, който каналите гонят, на зрителя му се предоставя възможност да види сапунена продукция, за щастие не латиноамериканска, а наша - родна, което аз одобрявам. Също така има някой много готини кадри, гледки... и май дотук с “плюсовете”. Що се отнася до физическия аспект, в това издание на Сървайвър най-големите “здравенияци” са двама релефни младежи, без кой знае каква мускулна маса, дори според моя мироглед даже по дефиниция са хърбавички. Те кой знае какво не би трябвало да загубят (не казвам, че нищо няма да загубят, ще спихнат, ама малко и пак ще седят релефни, просто защото такава им е конструкцията). Също така ясно е, че условията не са реални, а са полутакива, но те от друга страна май няма как да бъдат напълно реални.
Tpd - така както си го написал, звучи много правдоподобно, но все пак...не знаем, как точно се хранят участниците, когато са извън предаването.
Аз все си мисля, че стойностите на протеинов прием за деня( 2,2 на кг тегло), които приемаме за задължителни са по-скоро ...оптимални, а не минимални. Така или иначе, и аз се съмнявам в пълната ‘екстремност’ на предаването. Ако ги оставят в наистина екстремно лоши условия, предаването би станало неконтролируемо, а това е нещо което би ужасило всеки продуцент. :)
Монстара - за ‘пълна промяна’ акцента е в много добрите специалисти, материали и т.н., съответно в скъпи процедури прилагани на участниците.
Има едно нещо, което харесвам в това предаване - малко или много, освен че участниците биват префасонирани, получават и малко ‘ноу хау’ относно бъдещата си подръжка - хранене, спорт и т.н. Въпрос на желание е, дали те ще се поддържат или ще се скапят.
Все пак, тия предавания са си сапунки, надали някой действително очаква 100%ва реалност. :)
Пълна промяна е една простотия според мен...Боядисат им косите,изтъркат им зъбите,сложат малко грим,някоя нова дрешка и готово...Тва за мен не е промяна.Аз не съм видял един да излезе променен от фитнеса.Пък и за по-сигурно им правят липосукция.
10.11.07
17:59
Не знам за вас,но онази вечер щях да закъснея за една среща,само и само да видя случая в Пълна промяна. Ставаше въпрос за някакъв дето искал да качи мускулна маса и да стане як (има 3 месеца на разположение). Тренираше го Ачо. Дадоха снимки “Преди” и “след”. Еми да ви кажа 2 пъти се взирах,обаче за 3 месеца нищо не беше качил,най-много 1см и в МНОГО краен случай 2. Все пак 3 месеца редовни тренировки,хранителен режим и инструктор мисля че трябваше да има малко повечко резултат. изобщо не беше качил
Мнението беше редактирано от Kevin_Kostner на 10.11.07 18:00.
15.11.07
14:35
Не мога да разбера някои от вас... Какво толкова се оплаквате?
Някой да ви кара насила да ги гледате?
Или пък да ви иска пари?