05.11.07
00:47
Здравейте. Купих си 2 кг протеин 75%-тен 1.5 кг гейнер UNIVERSAL MEGA MASS 3000 ,креатин на оптимум- 300 гр и глутамин 100 гр. Та искам да попитам как да ги комбинирам 4е да има ефект? добре ли е протеина да го пия 2 пъти преди трен- на гладно и преди тренировка а гейнера след тренировка и креатина преди и след тренировка да го пия или само след? Забравих да спомена че също така си взех и глюкоза да я пия с креатина с цел по бързо усвояване.С бърз метаболизъм съм и целта ми е да кача 3-4 килограма. сега съм 66 , 178 см .Имам стаж повече от 3 години.Бях прекъснал с маса-та за половин година и се пак почвам ;)
Поздрави!
Темата беше редактирана от energy на 05.11.07 00:48.
Протеина - сутрин на гладно
Гейнера - преди и след тренировка
Креатин - преди и след тренировка
Глутамин - след тренировка и по желание преди лягане
05.11.07
09:57
Протеин и креатин - сутрин на гладно в дните, в които не тренираш иначе преди и след тренировка... Креатина 30-40 минути преди самата тренировка го пиеш..
По-добре гейнера сутрин след закуската и след тренировка(ако го пестиш- само след тренировка).В дните ,когато не тренираш сутрин след закуската.
Протеина преди тренировка,а може и по някое друго време на деня.
Креатина преди и след тренировка заедно с глутамин.
Глутаминът може и вечер.
При положение,че имаш гейнер тази глюкоза май ще ти е излишна.
Мнението беше редактирано от Zlatina на 05.11.07 10:14.
Добре значи излиза че Креатина ,гейнера ,глутамина и глюкозата трябва да ги пия след тренировка..Добре ли е всички добавки да ги съчетая в една напитка или да ги разделя поне на 2 пъти през 1 час, всмисъл примерно гейнера веднага след тренировка ,ядене и след това креатин глутамин и глюкоза.местата на гейнера и креатина и др неща мойе да се размени.Е как мислите как е по удачно ???
Няма смисъл да пие гейнера след закуската - по-добре да го пие като заместител на някое хранене или пък 1 час преди тренировка. Гейнера се пие веднага след тренировка, няма смисъл да чака 20-30 мин.
Всъщност най-добре.
1. Глутамин само след тренировка защото е малко (100гр.)
2. Гейнера като заместител и един час преди трен.
3. Протеина след тренировка заедно с глюкозата, креатина и глутамина. Също протеин може да пиеш вечер.
4. Креатина 5-7 дни зареждане с 20 грама на ден = 4х5 грама. След това поддържаш - когато не тренираш - 1 доза сутрин или през деня с гейнера. Когато тренираш - 1 след трен и една доза сутрин или преди.
Значи мисля да направя така:
В тренировъчни дни
преди тренировка - креатин и протеин
след тренировка - гейнер креатин глутамин
вечер може пак да пийна протеинче
В нетренировъчни дни:
протеин и креатин на гладно, после след обяд пак 1 доза креатин глутамин и протеин
гейнера него пия преди тренировка щото се засищам и ми се приспива
Даам засища те и ти се приспива.Това е, защото нивото на инсулина се покачва.Затова не е добре да го пиеш преди тренировка.
12.01.10
20:08
Здравейте.Несъм сигурен дали е точната тема да задам въпроса си ,но все пак.Пия ABB Extreme XXL 6.07Lbs обаче сега тая вечер нещо имам високо кръвно в долната граница.По принцип ми е 120/80 и не страдам от кръвно,сега ми е 120/95 ,че даже и до 100 показа по едно време.И въпроса ми е точно тук: Възможно ли е да е от гайнера ,да съм пил повечко количество или.. няма да е от него? И по колко точно да вземам,защото на опаковаката пише определено количество но все пак всеки е с различно развито тяло и различни килограми.Примерно един 90 килограмов мъж да взима наравно количество с един от 60 кг.