Един или два месеца креатин ??

VV

22.02.05
10:01

Кретинът 1 или 2 месеца се пие и колко точно е почивката между циклите. Навсякъде различни мнения по тоя въпрос. Се професори. В един чужд форум видях даже и мнение, че се пие 4 месеца със зареждаща от 30г. и поддържаща от 10 дневно, след което почивка 1 месец и пак. :). Кога ефектът ще е по голям при прием 1 или 2 месеца, и при какви дози и продължителност на прием има риск от рак.
Айде със здраве

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 16:42.

23.02.05
00:52

Ако някой знаеше със сигурност за това последното едва ли щеше да има хора, които да правят 30г зареждаща и 10г поддържаща. Според мен 15г зареждаща от 5 дни и 25 дни поддържаща от 5г е добре (има ефект), а и няма да се притесняваш от рак и т.н.

29.04.05
15:18

Зависи за коя форма на кретин говориш, аз се сещам за поне 5 типа креатина! Този, монохидратът, се пие до 2 месеца, следва пауза от порядъка на минимум 3 седмици, до около 4-5 и после пак се започва!

25.05.05
16:33

Креатина се пие 1месец и половина наи много щото организмът привиква към него и се губи ефекта,точно затова се прави един месец почивка

TO

25.05.05
18:22

по4ивката се прави за да не ти станат 4ерния дроб и бъбреците на яхния..... :wink:

26.05.05
13:36

[quote author=“tonio”]по4ивката се прави за да не ти станат 4ерния дроб и бъбреците на яхния..... :wink:

Пълни глупости

TO

26.05.05
14:44

G_UniTeD , това ,което казва6 е вярно , но вярно е и това което аз казах.....
ако про4ете6 малко пове4е за креатина  и по-специално за вредния спектър от действията му , 6те ти се ПРИСЕРЕ гарантирам  :D :wink:

26.05.05
17:40

Знам че креатина се задържа в белиа дроб но това не е проблем ако се пие с повече вода.И все пак ти няма да пиеш по 20-30 грама на ден :wink: Ако приемаш по 5 грама на ден в продължение на месеци гарантирам ти 4е нищо няма да ти стане,но просто няма смисъл :D

26.05.05
19:42

[quote author=“G_UniTeD”]Знам че креатина се задържа в белиа дроб...

Сигурен ли си, че е в белия? ;)

05.11.07
15:15

1 да/1 не

05.11.07
15:49

Стига сте плашили момчето..Иначе прочети постовете на G-united,няма какво да добавя.20 грама в първите 5 дена и после по 5 грама си е система класика.От големи дози от по 10 грама на 1 прием няма смисъл,щот не са освоява.

ГН

07.11.07
21:37

Аз за все случай правя зареждаща от 20 гр 7 дена, на 8-мия пия 10 и слд това общо взето 5 гр в нетренировъчни и 8 гр в тренировъчни дни, тъй като тогава се изчерпва повече. Ако греша с дозите, то това е че са малко високи. Обаче ефекте е железен и вярвам ч правя правилното нещо.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 07.11.07 21:38.

ГН

07.11.07
21:39

И общо със зареждащата фаза - 9 седмици. След това пауза - 1 година, защото не гоня професионални стандарти и правя по един цикъл на година, от края на октомври до Коледа.

Хехехе имам чувството, че бъркате креатина със стероиди :)

Аз ти препоръчвам следния вариант: първите 5 дена 2х5 грама, след това 40 дена по 5 грама на ден. Почивка 45-60 дена и може да повториш. Става дума САМО за монохидрат.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 08.11.07 21:35.

ГН

08.11.07
22:00

Ако ставаше въпрос за мен, ето какво мога да кажа:

1. Не приемам креатин веднъж годишно защото го бъркам със стероиди или съм си внушил някакви колосални странични ефекти. Просто така съм решил от финансова и тренировъчна гледна точка, така и правя.
2. 500 грама, 9 седмици, зареждаща фаза 8 дена и около 55 дни по средно 6-7 грама. Какво е  грешното тук? Може би прекалено голяма продължителност? Или прекалено високи дози? Или прекалено голямо общо количество? Или...?
3. Тренирам от 8 години и креатина вдига силовите ми постижения с 20%, от което съм повече от доволен, което и според мен доказва, че дори и да го пия грешно, го пия по такъв начин че да извлеча eфекта, който искам.

Къде греша?

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 09.11.07 08:07.

ГН

08.11.07
22:02

И да, говорим само за монохидрат.

казано от Георги Николаев на 08.11.07, 22:00:

Ако ставаше въпрос за мен, ето какво мога да кажа:

1. Не приемам креатин веднъж годишно защото го бъркам със стероиди или съм си внушил някакви колосални странични ефекти. Просто така съм решил от финансова и тренировъчна гледна точка, така и правя.
2. 500 грама, 9 седмици, зареждаща фаза 8 дена и около 55 дни по средно 6-7 грама. Какво е  грешното тук? Може би прекалено голяма продължителност? Или прекалено високи дози? Или прекалено голямо общо количество? Или...?
3. Тренирам от 8 години и креатина вдига силовите ми постижения с 20%, от което съм повече от доволен, което и според мен доказва, че дори и да го пия грешно, го пия по такъв начин че да извлеча фекта, който искам.

Къде греша?

Шегувах се, не съм се заяждал :)  Лично според мен е доста продължителността, не че ще има странични ефекти, а губиш ефективността. До 100 кг 5 грама са достатъчни като единична доза, а продължителност на цикъл повече от 7-8 седмици няма смисъл. По-голям ефект ще има ако пиеш 2 пъти по 250 вместо на веднъж да ги изпиеш тези 500. Просто ефектът не е като при протеина - по-голям при предозиране.

И при мен вдига доста силата, затова и го ползвам :)

П.П. Ползвай бутона промени, защото пускаш поредни мнения и трябва да ги редактираме.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 08.11.07 22:25.

ГН

09.11.07
08:09

Няма проблем, не съм го и приел като заяжданел. Исках само да поясня, че смея да се нареча “опитен” и отлично знам какво е креатина, имам опит с него и не съм поредния 16 годишен който иска да взима строиди... Както и да е - а з това че н се разрешава да се пускат две поредни мнения не знаех, сори - ще го имам в предвид.

P.S. Иначе аз не съм нов в този форум, бях тук преди около 6 години, когато сайта беше още ехееее, колко по-беден. Имах даже роля в конструирането на логото “Направете нещо за себе си”. Тогава не помня да има ограничение з последователни мнения. Също така, може и хората да са се променили - интресено ми е, кои от тогава са още тук? А иначе поздрваления за сайта и форума - разраснал се е уникално много!

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 09.11.07 08:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1