05.11.07
15:35
Уча първа смяна (сутрин). От училище до залата пътя е час час и нещо. От нас до залата е около 20 мин.
Кога е най правилно да тренирам?
1. След училище директно в залата (едва ли ще съм достатъчно отпочинал)
2. От училище във вкъщи малка почивка, след това на фитнес и после всички останали задължение-учене др.
3. Прибирам се свършвам си ангажиментите и отивам на фитнес кък 19:00-19:30
Според мен е най удачен третият вариант защото тогава ще съм си починал добре и ще съм готов да направя една хубава тренировка. Ама все пак кажете и вие.
Аз правя 2рия вариянт.И то се прибирам,за да се наям.Иначе ако си носиш храна в даскало,напрао от там отиваш на фитнес.
05.11.07
16:02
http://www.bb-team.org/articles/1586/
Може да пробваш това, ако ти се става малко по-рано :P
Аз съм сутрин на училище и няма как да я правя тази тренировка. Когато почна да ходя след обед на училище ще ми е нещо такова тренировката
05.11.07
16:11
На твое място след училище бих се прибрал да ям и после отивам на фитнес. Като гледаш да минат някъде поне 30мин м/у яденето и тренировката, че да не вземе да ти стане лошо.
Тази тренировка не ми вдъхва доверие,защото:
1.Трябва да се лишиш от сън,може да е 1 час,но си е 1 час.
2.Ще има ли такава зала,да отваря в 6:30?
3.За 20 минути едва ли ще може да стигне до залата,че и да почне да тренира.
4.Защо му е нужен този вид на трениране при положение,че целия следобед му е свободен.
05.11.07
17:51
казано от Финдо на 05.11.07, 16:12:
Тази тренировка не ми вдъхва доверие,защото:
1.Трябва да се лишиш от сън,може да е 1 час,но си е 1 час.
2.Ще има ли такава зала,да отваря в 6:30?
3.За 20 минути едва ли ще може да стигне до залата,че и да почне да тренира.
4.Защо му е нужен този вид на трениране при положение,че целия следобед му е свободен.
Аз бих го пробвал, ако имах зала на 20 мин до нас .. Но ако живее до някоя зала защо да не му е удобно ?
Moже да легне 1 час по-рано и така няма да се лишава от сън...
Разбира се, че има зали, които отварят в 6:30 :)
Следобяд може да се съсредоточи в други работи. Имам познати, които сутрин са на училище, а след това са на работа .. друг е въпроса къде учат и колко имат за учене :D
Аз лично когато съм първа смяна тренирам след училище. Имам 30-40мин прибиране от училище. След което си приготвям нещо (обикновено пържолки с варени картофи/царевица), което ми отнема около 40минути... След това си похапвам 10тина минути и си почивам 20тина минути (колкото да изиграя един мач на фифата :P). След това отивам на фитнес, залата е малко далеч, но ходя с автобус и ми отнема 15-20минути. (сутрин няма автобуси за това ще ми отнема повече)
За сега не се оплаквам, даже съм доволен.. Това че залата е малко далеч ме затруднява със следтренировъчното хранене, но сварвам да ям до 30минути след тренировката ..
Мойта зала отваря чак в 9:00часа :-S Ще ги помоля да ми оставят ключа под истривалката :-)
05.11.07
18:55
казано от avirex на 05.11.07, 18:21:
Мойта зала отваря чак в 9:00часа :-S Ще ги помоля да ми оставят ключа под истривалката :-)
Може да пробваш :lol:
Все пак по-добре пробвай различни неща и си избери това, което ти е най-удобно
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 05.11.07 18:56.
За учениците според мен е най-подходящ 3 варинат.Да си свърши задълженията и тогава на фитнес, защото по мой наблюдение винаги гледам часовника,бързам да се прибирам, защото утре имам контролно и т.н.А при 3ти вариант, всичкото време е пред теб :) Също така след тренировка човек се разконцентира от умората и не може да се съсредоточи над уроците :)
05.11.07
20:50
казано от Ванко на 05.11.07, 19:24:
За учениците според мен е най-подходящ 3 варинат.Да си свърши задълженията и тогава на фитнес, защото по мой наблюдение винаги гледам часовника,бързам да се прибирам, защото утре имам контролно и т.н.А при 3ти вариант, всичкото време е пред теб :) Също така след тренировка човек се разконцентира от умората и не може да се съсредоточи над уроците :)
Мда .. така наистина изглежда добре. Стига да си намери зала, в която ще може да тренира спокойно след 19 часа, защото аз лично знам 2-3 такива, но цените там не са много за ученици :long:
Аз лично съм привърженик на едно средно положение между 2 и 3. Прибирах се, вършех каквото имах (е, да, не ми се налагаше да уча в гимназията, беше ми леко), отивах на тренировка към 4 след като съм обядвал както трябва и съм си понатоварил мозъка с нещо да натоваря и мускулите. Прибирах се и евентуално довършвах каквото имах. Само че във ВТ залата ми беше на 3 минути от нас...
Но все пак обмисли тая опция ако имаш повечко свободно време. На мен ми се отразяваше благотворно да редувам психическо с физическо натоварване.
06.11.07
09:08
3
Най - малко психическата ти нагласа ще е съвсем друга. Знаеш, че като се прибереш ще ядеш, ще почиваш.
Аз подкрепям 2.Ядеш и след 30-тина мин отиваш на зала.Третия вариант не е удачен, не може да се прибереш и веднага да започнеш да учиш - трябва малко почивка.
казано от avirex на 05.11.07, 18:21:
Аз така направих преди няколко години и си тренирам от около 7.00часа
06.11.07
18:59
казано от ASTOR на 05.11.07, 19:09:
Както свикнеш. Гредай да е по едно и също време през седмицата само.
Защо смяташ ,че трябва да е по едно и също време ?
06.11.07
22:19
За да влезе тялото в някакъв ритъм вероятно.
Когато съм 1 смяна винаги си тренирам след даскало . В даскало преди последния час хапвам хубаво и след това (около 1 час се пада някъде) съм в залата . На мен ми допада и винаги си имам енергия пък и не се разкарвам по 5 пъти с автобуса .
казано от _MuSa6I_ на 06.11.07, 18:59:
казано от ASTOR на 05.11.07, 19:09:
Както свикнеш. Гредай да е по едно и също време през седмицата само.
Защо смяташ ,че трябва да е по едно и също време ?
За да се адаптира организма към повишеното напрежение и за по добра концентрация на тренировката най- общо казано.
Следващите тренировки проведени по едно и също време ще ни дадат повишена концентрация и сработване в този отрязък от време.
Мнението беше редактирано от ASTOR на 07.11.07 20:01.
казано от avirex на 05.11.07, 15:35:
Уча първа смяна (сутрин). От училище до залата пътя е час час и нещо. От нас до залата е около 20 мин.
Кога е най правилно да тренирам?1. След училище директно в залата (едва ли ще съм достатъчно отпочинал)
2. От училище във вкъщи малка почивка, след това на фитнес и после всички останали задължение-учене др.
3. Прибирам се свършвам си ангажиментите и отивам на фитнес кък 19:00-19:30Според мен е най удачен третият вариант защото тогава ще съм си починал добре и ще съм готов да направя една хубава тренировка. Ама все пак кажете и вие.
Ами ще трябва да се позамислиш да оптимизираш малко тренировките. Примерно защо не си намериш някакъв лост в блозост, че да можеш да правиш гръб там. Само с лост може да правиш с 3 вида хват, според мен може да се постигне много. Плус може да си сложиш тежест в раница.
Или пък да ядеш нещо в училище за 10 минути 1 час преди края, дори и сандвич с месо става и отиваш на трен. след това. За каква отпочиналост говориш? Ти може да си уморен психически, физически няма проблем.
Иначе начало на трен. към 19 часа също не е толкова зле. Интензивна трен. за 1 час е ок.