01.10.07
13:00
Здравейте на всички! Казвам се Маргарита и съм на 21 години. В следствие на преживян стрес и проблеми в къщи преди 2 годити напълнях 17 кг. Висока съм 1.65 и тежа 76 кг. Нямам приятели, по цял ден стоя сама, когато нямам лекции в университета. Имам гаден живот, но аз сама съм си виновна за сегашното си положение, защото нямам воля, нямам никакъв стимул. НО... Реших, че трябва да се променя. Трябва да направя нещо със себе си. Не мога да продължавам така. Искам да отслабна и трябва да го направя най-вече заради себе си, защото съм млад човек и искам да съм щастлива. Но проблемът е, че не знам от къде да започна. Не знам, каква диета да приложа, не знам, какви упражнения да правя, не знам, какви добавки да приемам....нищо не знам, но на фитнес засега не мога да ходя, защото ме е страм. Там ходят хора с хубави тела, а аз приличам на някаква поничка :) Ако някой има някаква идея за мен, ще бъда благодарна много да я сподели. Вие сте последната ми надежда. Благодаря Ви!
Пиши с нормален шрифт.
Jorku
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 01.10.07 13:30.
01.10.07
14:20
Маргарита, мисля че едва ли наднорменото ти тегло е причината да нямаш приятели, или да си самотна... Хубавото тяло едва ли ще те направила щастлива. Човек трябва да започне промените първо отвътре, ако ме разбираш...
Прочети материалите от сайта, има достатъчно информация за всички видове диети. Изобщо авторите на бб-тийм са се постарали да дадат достатъчно изчерпателна информация, за да може всеки сам да научи правилния подход към себе си.
Колкото до хората с хубавите тела във фитнеса... Да не мислиш, че така са се родили? Труд и постоянство!
п.с.
Хубавото в твоя случай е, че си направила първата стъпка, а именно - осъзнала си нуждата от промяна.
Мнението беше редактирано от tbby на 01.10.07 14:21.
01.10.07
14:56
Тези дето са с хубави тела в залите преди да влезнат във фитнес залата не са били с много хубави тела.
Фитнес залата не е мястото където трябва да се срамуваш от тялото си .
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 01.10.07 14:57.
@tbby едно по хубаво тяло винаги повдига самочувствието на човек ( и аз бях кюфтенце :) )
Колегите са прави , всеки е започнал от някъде . Най важна е първата стъпка а ти си я направила .
В сайта има много информация относно хранителни режими за понижаване на тегло и обяснения за индивидуалното им прилагане .
В началото винаги е трудно , но отиди веднъж в някоя зала направи загрявка и една лека кръгова тренировка и вече няма да се притесняваш . Залата е едно хубаво място за запознанства, макар не всички да са приказливи по времe на тренировка има и такива който с удоволствие ще ти помогнат ако питаш :) .
01.10.07
18:36
GHO$T, абсолютно си прав, но мисля, че нейния случай е друг. Според мен тя мисли, че всичко лошо идва от това, че е пълна, а не търси причината в отношението и към себе си и околните. Ще цитирам един другар от друг форум:
килограмите са обективна мярка, а на теб ти трябват субективни критерии. отговори на въпросите:
-защо искам да съм слаба?
-колко слаба искам да съм?
-какво ще стане(какво ще чуя/видя усетя) като отслабна толкова?
Мнението беше редактирано от tbby на 01.10.07 18:38.
Можем само да гадаем какво точно си мисли тя : ) . Все пак се надявам да сме полезни поне малко по пътя на трансформацията .
От личен опит мога да кажа че цитата е много добре изказан ! Ако имаше кой да ми го каже когато ми трябваше ... , но нека де не отклоняваме :) .
Най важно е човек да осъзнае че повечето лоши неща свързани с това да си пълен са на психологична основа , поне така мисля аз :) .
Преди си казвах “Сега ако бях по строен щях да поканя това момиче .” а сега отивам и го правя защото знам че това как изглеждаш не е от голямо значение важно е да ти е конфортно и приятно в собствената кожа а не да искаш да си като някой друг . И тук идва момента в който ти трябва да се погрижиш да се чувстваш приятно в своето тяло и да се харесваш такъв какъвто си .
02.10.07
10:20
Здравейте! Искам да благодаря на всички за отговорите. И да Ви се похваля днес си купих крос-тренажор, гирички и степер, защото аз на този етап във фитнес зала не мога да отида. И започвам усилено да тренирам. Проблемът е, че все още не знам, каква диета да приложа, защото програмата в университета ми е ужасна (който учи молекулярна биология знае, какво е), а за да имам успех трябва да се храня често, но по малко. Ще дам всичко от себе си, за да успея, защото животът, който живея в момента не ми харесва. Не харесвам тялото си, нямам самочувствие и т.н. Извинявайте, ако ви отегчавам с моите писание. Благодаря!
02.10.07
13:51
Прочети това.
http://www.bb-team.org/articles/1579
http://www.bb-team.org/articles/1586
http://www.bb-team.org/articles/1589
http://www.bb-team.org/articles/1590
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 02.10.07 13:51.
казано от Jenifer на 02.10.07, 10:20:
Здравейте! Искам да благодаря на всички за отговорите. И да Ви се похваля днес си купих крос-тренажор, гирички и степер, защото аз на този етап във фитнес зала не мога да отида.
Виж похвално е че искаш да се промениш, но за това ти трябва постоянство и правилна насока - с гирички, степер и крос тренажор не може да се постигне много.Трябва да отидеш на зала и там да тренираш с базови упражнения които са най - ефективните, преоделей срама и отивай ако искаш действителна промяна там и без това хората няма да ти обръщат кой знае колко внимание най - много някой да ти помогне.Трябва ти и качествен хранителен режим който да спазваш постоянно, това не е диета трябва постоянно да се храниш правилно за да имаш ефект хапвай по 5-6 пъти като най - важното е всяко от храненията ти да включва достатъчно протеин, 2.2гр протеин на ден по килограмите ти.
След тежка физическа тренировка бягай по 15 - 20 мин интензивно или някакво друго кардио.Стига да почнеш и да си сериозна успеха ще дойде.
Аз не смятам, че е задължително да посещаваш фитнес зала. Особено за отслабване.
Пробвай да приложиш тази програма например през следващите седмици: http://www.bb-team.org/articles/1588/ Е, да, ще трябва да излезеш навън. Но не забравяй, че мнението на онези, които биха могли да те погледнат с насмешка, всъщност е без значение.
Води си дневник на храненията. Не пропускай да опишеш всичко, което слагаш в устата си. За да имаш представа какво правиш в момента. Моето впечатление е, че много хора просто не осъзнават колко много ядат. На всичкото отгоре обикновено става въпрос за храни като баници, вафли, кроасани, пържени картофи, руска салата, пица, кренвирши, шоколадчета и прочие... Е, няма как да не се качва тегло.
Мнението беше редактирано от S на 02.10.07 17:18.
Здравей ,заблудено девойче !
Не пиша за да ти обяснявам за НВД или тренировъчна програма ,не ми се занимава ,пиша за да те накарам да се замислиш ,кое е истинския ти проблем.
Аз съм мъж на 21.Точно преди година бях 92 кг на 175 височина.Почти нямах приятели.Спокойно казвам ,че бях инвалид в общуването ,особено с жените.Страдах от същото като тебе...Не, не наднормено тегло !Ниска самооценка !!!Чувствах се некачествен в всякое едно отношение...Същия случай като твоя..”Не мога да ида на фитнес щото там са 70 килограмови вдигат от лежанка 120 ,а аз 100 кг ще трябва да ме е срам като почна с 50” , “Не мога да имам хубави жени докато нямам кола” ,”Не мога да ходя с готини хора” и тнт ГЛУПОСТИ !!!Докато те проумях нещо важно : ”Докато продължаваш да правиш ,каквото винаги си правил ,ще продължаваш да получаваш ,каквото винаги си получавал !”И знаеш ли кво направих аз ???
Ами просто си потъпках самолюбието и тръгнах на фитнес.Придобих хранителна култура.4 месеца строго НВД.Още ми стои темата от Януари месец (цяла вечност) ,когато съм се допитвал как точно да си изградя НВД-то.
Отидох на 3-4 сеанса хипнотерапия ,защото да изчистиш лайната от главата си е МНОГО по-важно от ,да изчистиш мазнините по корема...Започнах да излизам..Напуснах застоялата си работа.Записах се на 100 различни курса...
Точно в края на Май бях друг човек !Следващата ми цел беше да се социализирам ударно и за целта минах курс за бармани и си уредих работа в готина дискотека на морето...
В момента даже не ходя на фитнес ,тренирам джудо...Сега ще се уча да карам сноуборд.Освен това тренирам латино танци.Ако преди 1 година някой ми кажеше ,че ще танцувам салса и меренге (при това добре) ,щях да си помисля ,че се ебава с мене.
Имам връзки с жени ,за които мъже ,3 пъти по-красиви и 50 пъти по-богати ми завиждат.
Абе живея готин и интересен живот ,
Така ,че не се завирай вкъщи като мишка !Научи се да цениш себе си ,и да игнорираш волните и неволни опити на другите да те теглят надолу.Ако ще тия “другите” да са ти най-близките хора - заеби ги !Ако не го направиш ,дори да имаш волята ,и да свалиш някое кило ТОВА НЯМА ДА ПРОМЕНИ ЖИВОТА ТИ КЪМ ДОБРО !
Мнението беше редактирано от Astrix на 07.11.07 11:43.
asrix - Наистина МНОГО , ама МНОГО добре го каза !!!!
За да не разтягам локуми и да не повтарям замисъла ти ,ще направя само няколко полезни допълнения и ще дам няколко съвети ,които съм извела от краткия ми 15 годишен живот :)
...
правило номер 1 : Живей в настоящето. Не си мисли колко слаба си била в МИНАЛОТО - то е минало , не е сега=> не го мислиш.Днес е нов ден . Днес можеш да го изживееш както искаш.ТИ решаваш.Не мисли за бъдещето.Не се увличай прекалено в мечти-да аз съм акоравял мечтател , затова ти го казвам.Страдала съм ,когато не съм живяла за ежедневието , когато не съм усетила трудността на всеки един ден ,когато вместо да правя ежедневните стъпки по пътя към успеха , съм се мотаела в някой въображаем свят със шоколад под ръка :D
2.Радвай се на това , което имаш , докато работиш за това ,което искаш !
Житейската философия : Когато отслабна , ще ми се оправи живота от само себе си не е правилна. Ти можеш да имаш личен живот , приятели и всичко останало ,което искаш да имаш ДОКАТО се грижиш за тялото си . Общо взето това оформя самоувереността .
Самоувереност за мен е онзи етикет , който човек може да си “залепи” гордо и да каже “да,това е моята цена,защото аз наистина съм работил за това”
Примерно : Жена Х се храни здравословно , ходи на фитнес редовно , поддържа кожата ,косата , лицето си , социалния си живот и умствения си багаж , защото хората са физика И интелеккт ,и когато тези 2 фактора не са в равновесие , се получават едни такива депресивни състояния.Тази жена , за да има самочувствие ,то няма да е дошло от небето , ами ще бъде ,защото тя ОСЪЗНАВА какво прави за себе си и за другите . И колкото повече неща прави , толкова повече самоуверена става тя.
Нека вземем и обратния пример : Жена Х не се храни здравословно , не спортува, депресирана е , не живее в настоящето , няма социални контакти ,защото се срамува от тялото си /външния си вид като цяло , изобщо е в един затворен кръг на неуспеха. Тази жена няма самочувствие за външния си вид , а често и в работата си , защото знае , че не прави нищо,за да има такова.Коя обаче е добрата новина? - Че този кръг може да се прекъсне много лесно - с промяна на мисленето най-вече.Мисля , че разбираш за какво става на въпрос :)
Колкото повече,толкова повече :) ( мисля , че това го беше казал Мечо Пух :Д )
Успех и помни , че всеки човек е господар на живота си и ДРУГИТЕ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ. ТИ можеш всичко. Можеш , ако го поискаш достатъчно силно и дадеш всичко от себе си.
Когато осъзнах , че живота ми е като пластелин , а пластелина е в ръцете ми - мога да правя всякакви на вид и разноцветни фигури от него , точно тогава постигнах най-много.И продължавам да постигам.Живея в настоящето и се радвам на живота си. Радвам се на това ,което ПРАВЯ за себе си .
надявам се да съм била полезна
п.с. пак много се увлякох ама... кво да се прави :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 08.11.07 14:44.
Здравей,глупаво е да се срамуваш от тялото си.Верно може да не е едно от най-добрите,но тая работа ще се промени.
Виждам,че вече си купила някви уреди.За мен това никога не е била най-добрата инвестиция.Опитните в залата(поне аз където ходя) никога не се присмиват на начинаещи.Е присмиваме се само на субектите от мъжки род,тъйкато тяхната психология е по-друга.
Все пак ако се захванеш сега до късна пролет,лято може би ще се постигне желания резултат.А той може би е 20-25 кг надолу.
Успех.
08.11.07
20:42
Здравейте на всички :) Щастлива съм!!! За един месец успях да отслабна 8 кг. Не съм прилагала някакви строги диети. Просто започнах да се храня здравословно и да спортувам. Но най-важното, което направих е, че промених начина си на мислене. Защото промяната винаги трябва да започне оттам. Ще продължа, докато постигна целта си. Знам, че ще успея! Всеки, който желае нещо силно и истински, с цялото си сърце винаги го постига. Наистина съм щастлива!!! А щастието е затова, за да се раздава, затова Ви пращтам много усмивки:) Благодаря! Поздрави!
09.11.07
08:22
Браво, маце.
Смъкни още 10 и аз ще ти стана пръв приятел.