07.11.07
14:46
Днес във фитнеса се случи кофти случка.Едно приятелче след 5-ца на 360 кг. сложи на 410… така го затиснаха, че краката му се огънаха и приеха невероятна форма а той тежи 65 кг и е 10-ти клас... после само бяхме доволни, че мина без счупвания и др. Много съм потресен и искам да кажа на всички, предимно и на по-малките запалени фитнес маняци ВНИМАВАЙТЕ!!!
Лег преса принципно не правя. Този пич на килокрами и на години е горе долу колкото мен как е могъл въобще да отлепи триста и кусур кила камоли 410. Пазете се и не се правете на гъзари.
Аз снимах с телефона тогава, обаче пича не иска да го качвам по интернет.Едва ли ще ми се разсърди ако кача само един скрийн шот от клипчето... много много потресен съм...във фитнеса бяхме само 4 момчета 2-ма 10-ти и 2-ма 12-ти клас,като си помисля какво щеше да стане ако бяхме само 2-ма...тия 410 незнам как щяхме да ги бутаме.Внимавайте хора, аз днеска си извадих бая поука.
http://i.data.bg/07/11/07/652436.jpg
Ех..немога да разбера какъв е зор да сложиш 400 кила на лег-преса.. при положение, че ти си 60..Знам какво ще правя утре за рамо.. мисля да пробвам раммена преса с 150-60 кила (ще ми се счупят ръцете, но трябва да покажа че съм “велик”!)
На този тип лег преса опасноста е голяма ако не си знаеш силиците. На такава преди повече от две години вдигах без проблеми 150-160кг (като се има в предвит че съм имал много хилави крака) а сега в новата зала в която тренирам лег пресата е хоризонтална с много макари и максималните килограми е 175кг, който достигнах и ме затормозяват значително.Внимавайте все пак!
има само 1 обеснение и то е идиотизъм ( с извинение но си е точно така ) .
Какво да кажа това е масова пубертетска практика, да ме извиняват момчетата в тази възраст, но е факт. Всички се пънат да вдигат много , а не се виждат, че са торба с кокали.
Аз да питам нямаше ли никой с него да го спре да не прави такива глупости?!
казано от buhtata на 07.11.07, 19:58:
Какво да кажа това е масова пубертетска практика, да ме извиняват момчетата в тази възраст, но е факт. Всички се пънат да вдигат много , а не се виждат, че са торба с кокали.
Аз да питам нямаше ли никой с него да го спре да не прави такива глупости?!
Е не всички сме такива .
Има мн и там където аз тренирам които правят такива опити но дори някои да им каже какво може да стане пак ще го направят . “На глупавия можеш само да вземеш не и да дадеш.”
И аз съм правил подобно нещо, нарича се опит за макс, въпреки, че мястото му не е точно в края на тренировката...
Само че наистина трябва да се внимава, най-малкото като усетиш, че поддаваш да завъртиш застопоряващите ръчки...
П.С.: Не е чак толкова невъзможно, аз при 75кг лично тегло бях избутал 360кг 3 пъти, при това в края на тренировката. Ама аз имам силни крака...
П.П.С.: Мисля, че в тая поза тялото може да понесе доста голяма тежест, без да се повредиш...не случайно като по разни шоу програми преобръщат коли лягат по гръб и бутат с крака...все пак се тренира и с мозък, не само с мускул...
Мнението беше редактирано от marzipan на 07.11.07 21:10.
Ами в случая това момче не искаше да се докаже колко е велик.Той винаги се е стремял да вдига максове и единици.Просто в случая не си прецени килата.Иначе момчето е възхитително.На 16г. досега е пил само креатин, амино и протеин... знам, защото всеки път ходим заедно да си купуваме добавки.В същото време както тежи 65 кг. вдига 360 лег преса, 55 прав лост за бицепс кофички с 30-ка гърди 120 (1-ца) ...мн му се възхищавам, защото виждам, че просто има талант (хубав ген де).А в случая стана така...беше сложил 360 и след като реши да мине бариерата 400, сложи два диска от по 25 кг. (единствените свободни дискове бяха) и като че ли никой не се усети, че това са си 50 кг отгоре и хич не са малко особено за последна серия.Ама все пак аз не съм му треньор, уж той си знае ама...ама внимавайте 8-/
казано от marzipan на 07.11.07, 21:08:
И аз съм правил подобно нещо, нарича се опит за макс, въпреки, че мястото му не е точно в края на тренировката...
Само че наистина трябва да се внимава, най-малкото като усетиш, че поддаваш да завъртиш застопоряващите ръчки...
П.С.: Не е чак толкова невъзможно, аз при 75кг лично тегло бях избутал 360кг 3 пъти, при това в края на тренировката. Ама аз имам силни крака...
П.П.С.: Мисля, че в тая поза тялото може да понесе доста голяма тежест, без да се повредиш...не случайно като по разни шоу програми преобръщат коли лягат по гръб и бутат с крака...все пак се тренира и с мозък, не само с мускул...
Ако изгледаш клипчето ще видиш, че нямаше време да дърпа ръчките.Ръцете му бяха върху колената и като стигна до половината просто...стигна до край.Ако липсваше само един човек от тези които бяхме, едва ли щяхме да го измъкнем...а и да бяхме незнам колко бързо щеще да бъде.
08.11.07
08:58
Да сложи 550 другия път. Само това мога да кажа.
Нямам идея за какво са му максове на лег - пресата да не е трибоец? ако е да тренира клякания а не лег преси.За сила на краката - достатъчно е да ги тренира с по - голям брой повторения те са достътъчно силни като мускулна група.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 08.11.07 09:55.
Правилно ли разбрах? 60 килограмов пубер с 400кг и нещо на преса на 45 градуса за крака?
Това какво е, състезанието ‘кой ще се самоубие по по болезнен начин’?
09.11.07
00:42
По-добре да клекне със 250 като е толкова як от колкото да събере всички тежести от залата (ама нали е гъзе и отива при другите и им вика “трябват ми всички тежести в залата за да правя крака”), то най-малкото е досадно да ги наредиш там пък после и ако трябва да ги свалиш - и това само за да се покажеш... не го разбирам
Мнението беше редактирано от noble на 09.11.07 00:43.