риба тон

08.11.07
16:48

някой може ли да ми обясни защо има такава разлика в цената на една консерва риба тон в собствен сос
някои струват по 1.50 ,а други 3 лева, има някои и по 5 лева
аз например си купувам една консерва риба тон в собствен сос 185 грама за 1.20
много е евтино и мисля че има измама

08.11.07
17:45

Ем възможно е да е заради марките е .... не вярвам на пазара да има фалшива риба тон  :-)  просто някои марки са по скъпи :)

08.11.07
18:17

някои пише за сандвичи на други филе трети са накъсани и т.н. ..

ИВ

08.11.07
18:33

На “Де лора” от 1.70 са хубави, също на “Аро” и още една щуменска ама... аз взимам тези с отварачката, че ми е трудно с ножа пък и в скуул няма как :).

09.11.07
13:13

Според мен цените са различни главно заради държавите производителки (т.е. вноса е по-скъп). Иначе най-добре е да е в собствен сос. По мои наблюдения може да си кушиш съвсем прилична консерва за ок. 2лв.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.11.07 13:14.

09.11.07
13:20

Някои от по-евтините са направо като пихтия вътре, докато в някои от по-скъпите место седи плътно и има по-наситен вкус. Може би има разлика в начина на обраборка и консервиране, а оттам и цената. Въпреки че има разлика и от риба до риба - къде и кога е уловена, как е съхранявана и т.н. Малко хиперболизиран пример за това са японските борси за риба, където уловените големите риби тон се преглеждат от оценител,  дава им се приблизителна стойност (говорм за единични ексемпляри!) и после на място се прави търг :)

FZ

09.11.07
14:59

Цената зависи от фирмата и дали вътре е на парченца или като на кайма , щото има и такава на някоя по скапана фирма . :)

ИВ

09.11.07
15:55

Взимал съм от тази на кайма и ми е вкусничко. Имат вкус на риба тон. Има една консерва за 1,60 във Варна на “Диавена”, днес взех от нея. Филето е на големи парчета, сухо едвам влиза :D.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1