08.11.07
16:48
някой може ли да ми обясни защо има такава разлика в цената на една консерва риба тон в собствен сос
някои струват по 1.50 ,а други 3 лева, има някои и по 5 лева
аз например си купувам една консерва риба тон в собствен сос 185 грама за 1.20
много е евтино и мисля че има измама
Ем възможно е да е заради марките е .... не вярвам на пазара да има фалшива риба тон :-) просто някои марки са по скъпи :)
08.11.07
18:33
#3
На “Де лора” от 1.70 са хубави, също на “Аро” и още една щуменска ама... аз взимам тези с отварачката, че ми е трудно с ножа пък и в скуул няма как :).
Според мен цените са различни главно заради държавите производителки (т.е. вноса е по-скъп). Иначе най-добре е да е в собствен сос. По мои наблюдения може да си кушиш съвсем прилична консерва за ок. 2лв.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.11.07 13:14.
Някои от по-евтините са направо като пихтия вътре, докато в някои от по-скъпите место седи плътно и има по-наситен вкус. Може би има разлика в начина на обраборка и консервиране, а оттам и цената. Въпреки че има разлика и от риба до риба - къде и кога е уловена, как е съхранявана и т.н. Малко хиперболизиран пример за това са японските борси за риба, където уловените големите риби тон се преглеждат от оценител, дава им се приблизителна стойност (говорм за единични ексемпляри!) и после на място се прави търг :)
09.11.07
14:59
#6
Цената зависи от фирмата и дали вътре е на парченца или като на кайма , щото има и такава на някоя по скапана фирма . :)
09.11.07
15:55
#7
Взимал съм от тази на кайма и ми е вкусничко. Имат вкус на риба тон. Има една консерва за 1,60 във Варна на “Диавена”, днес взех от нея. Филето е на големи парчета, сухо едвам влиза :D.