08.11.07
20:40
здравеите.Значи онзи ден видях в залата едно баче като правеше гръб и беше си пуснал като последно упражнение придарпване на долен скрипец помпише си нали 1 2 серии с тежко и после 1 2 серии направи с по леки килограми.И това ми е вапроса какав е ефекта от това сваляне на килограмите по голямо напопване ли незнам и аз не сам много компетентен във фитнеса и за това питам тук.Ако ефекта е положителен може и аз да пробвам :).Мерси предварително.
08.11.07
22:35
Ами аз лино правя 2/3 серии тежко и после 1/2 с по леко ,защото са ми казвали че по този начин отпускаш мускулатурата като за краи на упражнението (все пак големи кила дърпаш преди това ;) )
09.11.07
08:45
казано от asdfghjkl11 на 08.11.07, 20:40:
здравеите.Значи онзи ден видях в залата едно баче като правеше гръб и беше си пуснал като последно упражнение придарпване на долен скрипец помпише си нали 1 2 серии с тежко и после 1 2 серии направи с по леки килограми.И това ми е вапроса какав е ефекта от това сваляне на килограмите по голямо напопване ли незнам и аз не сам много компетентен във фитнеса и за това питам тук.Ако ефекта е положителен може и аз да пробвам :).Мерси предварително.
Е може да е поради много причини. Може да е бил към края на тренировката и да се е изморил като е жертвал малко тежест за сметка на по - чисто изпълнение. Може както казваш ти да е “изпомпвал” накрая пак на тренировката. Може да не му е цел да извлича максимума от това упражнение и да не се зори много на него... и все такива неща.
Така се изтощава мускула ... по-лесно не бих казал, защото последните няколко повторения преди отказа на изпомпващата серия не са лесни, но бъхтиш с по-малко килограми ако по принцип вдигаш с повече и се явява като различно натоварване за мускула. Разнообразяване един вид.
Или всичко, което беше изброено в поста преди моя :)