06.11.07
16:49
малко тривиална тема но се извинявам предварително.След всичко което прочетох се обърках много понеже кардиото не ми е от лиубимите неща но напоследък го правя по често искам да посмъкна малко да напрая релеф обаче незнам какво и кога да ям след кардиото аиде да ми препоръчате Моля :) 187см -87кг а и добре ли е преди кардио да взимам протеин ??
Темата беше редактирана от PhoebosS на 06.11.07 17:01.
Да,задължително е да вземаш протеин(дали под формата на прах или храна).Все пак целим да свалим мазнините,а не мускула.
1. Кардиото ако е сутрин на гладно, никакви протеини, храни и т.н.Единствено изключение са ВСАА и кофеин(кафе).Как да си предпазим мускула от разпад ??? Виж т.2 :D
2.Два варианта за after cardio хранене:
2.1 изцяло белтъчно, схемата е следната:
кардио ->10 мин по-късно протеинов шейк, след 1 час изцяло белтъчна храна
2.2. белтъчно + въглехидратно(комплескни)
кардио ->10 мин по-късно протеинов шейк, след 1 час белтъчна храна с малко комплексни въглехидрати.
ВСАА се пият точно преди кардиото, по време на кардиото и веднага след края на кардиото.
Храна, не се приема т.к. вдига нивата на инсулина, нещо което ние не искаме да правим !
Това ако е кардиото сутрин, ако е след обед или вечер, няма как да не сме се хранили.
Спазвайки горе описаното и без ВСАА ще си предпазиш мускулната маса.*
* при правилен калориен и нутриентов баланс.
Мнението беше редактирано от emzo на 06.11.07 20:07.
06.11.07
21:31
Браво, emzo, изчерпателно how to. :)
06.11.07
22:19
^^ Направо ме накефи (сори за офф-а) :)
07.11.07
06:27
мерси emzo :)
emzo май си си Oбъркал професията :D .
Не съм бе, от сегашната падат повече пари :D
съглсих се , ма сега трее и да черпиш :D
Мнението беше редактирано от GH0$T на 09.11.07 09:54.
07.11.07
18:47
Ей, страшна работа е нашият Емзо ;)
Направо ченето ми увисна като прочетох “кратичкото” обяснение ;)
Аз правя друго, около половин час преди кардио 170мл мляко 1% и веднага след кардио още толкова. Нивото на инсулина така е абсолютно заковано, не съм гладен, ефектът е положителен.
ПП Кардио на гладно при мен е съпроводено с изключително малка продуктивност и липса на сила
ПП2 Само чистя ;)
08.11.07
21:46
казано от Flask на 08.11.07, 21:26:
Аз правя друго, около половин час преди кардио 170мл мляко 1% и веднага след кардио още толкова. Нивото на инсулина така е абсолютно заковано, не съм гладен, ефектът е положителен.
ПП Кардио на гладно при мен е съпроводено с изключително малка продуктивност и липса на сила
ПП2 Само чистя ;)
Продуктивност и сила няма да получиш от млякото, така че си спазвай правилата. Кардио се прави най-ефективно сутрин на гладно. Има си причини за това. Не се гледам само нутриентите (белт/мазн/въгл) а и калориите - приемеш ли калории, променяш цялата ситуация. Емо го е написал кратко и ясно :)
09.11.07
08:19
емзо става ли да ми кажеш начин да не губя ММ без добавки дори и протеин не пия в момента нещо не ми се отразяват много добре и ше ги спра за 1 месец да видя как ще съм а иначе кардиото го правя попринцип след тренировка
09.11.07
09:45
С яйчни белтъци - от храната са най-бързоусвояеми. Пилешкото също е богато на протеин, бедно на мазнини (около 4% са само).
Аз съм на мнение че за да не се губи мускулна маса трябва да се яде 1ч преди кардиото и след него също, нещо от рода на яйца, извара или мляко.Да организма няма да мине веднага на горене на мазнини може и изобщо да не мине по време на кардиото но няма да се губи мускулна маса, а все пак метаболизма ще се забърза и така ще се увеличи потреблението на калории през останалото време и при правилен нискокалоричен режим организма ще черпи тези калории от мастните депа.
Не знам дали ме разбирате правилно, аз смятам кардиото просто като допълнителен тласък на тялото на мине в режим на изгаряне на мазнините 24 часа в денонощие а не като нещо незаменимо и че само един вид докато правиш кардио може да изгаряш мазнини, може да се губят мазнини и само с тренировка с тежести и правилен хранителен режим - кардиото е просто един компонент от цялата картина.
emzo греша ли като взимам БЦАА веднага слет като се събудиа сутрин исчаквам 30 мин правя кардиото и 30 мин слет като съм свършил кардиото взимам пак БЦАА заедно с протеина и комплексни аминота ? защото виждам че си писал веднага преди кардиото и веднага слет ?
Е чак грешка не е, наскоро дискутирахме в друга тема, че след ставане трябват 15 мин да се събиди организма.
ти луд ли си, за да правиш кардио примерно в 7 сутринта трябва да си станал наи късно в 6! Какви 15 мин, това даже в саита го пише...
аз пия протеин веднага след кардиото, а ям след около час и половина наи много два.
хубаво е да не се наливаш с вода веднага след кардиото.
Аз правя същото като HeartCore .. След кардио пия протеина и след час се храня
Ставам в 6, меря се. Фраскам Animal Cuts, после почвам да фраскам кафе и цигари, след около 30 минути въртя м/у 20 и 30 минути, след това фраскам понякога варени яйца, не винаги само белтъци, понякога овес, заедно с витамини, рибено масло и BCAA…
Това въртенето най-малкото откъм тонус, добре влиза, па и кила падат...
PS. След прочетеното ще пробвам вече изцяло само на белтък, ама няма да стане повече от 2-3 дена, яйцата без жълтък нещо не важат... Пък и с тоя Кътс добре изчистих, мамицата му - действа...
PPS. Преди и след тренировка не правя кардио, каквото е сутрин това е, ама два пъти в седмицата ходя на бокс, а по-добро кардио от него, е може би само тичането...
Докато правя кардио гледам Мръсния Хари, Умирай Трудно или Ране, ако не е нещо от тях нищо не гледам...
Мнението беше редактирано от armando на 12.11.07 08:12.