Велоергометър

11.11.07
17:47

Здравейте ,
напоследък обмислям да си купя велоергометър , тъй като след лятото килцата почнаха да си се трупат... Някакви идеи , съвети , препоръки? Как да тренирам максимално ефективно за изгаряне на килограми? Дали да почна и Л-карнитинче малко или е по-добре първо да започна да тренирам редовно?
И също така има ли някаква фрапираща разлика между обикновенните и магнитните? Че вторите нещо са бая по-скъпички а не ми се отделят толкова пари
Мерси предварително

Велоергометър – кардио при намален сърдечен риск
Възможно ли е само с велоергометър да изгоря излишните мазнини?

Мисля, че материалите са добро начало и ще ти отговорят поне на основните въпроси.

11.11.07
19:08

Прочетох ги ама пак останаха доста въпросителни :) А и най-добре от Вас да чуя препоръки и тънкости за употребата и избора.Със сигурност има и нещо важничко което трябва да знам :) или поне така си мисля

12.11.07
08:37

лятото си купих велоергометър - магнитен, на AbFit за около 450 лв. избрах него защото има зададени програми (вкл. кардио - след пулса и само ти променя натоварването, ако излезеш от границите). много съм доволен от него - 2-3 пъти седмично си го карам след работа (и след трен) по 35-40мин. на програмата за стопяване на мазнини (докато изгледам някой епизод от Battlestar-а и съм готов  ;-) ). доволен съм от резултата, въпреки че не е кой знае колко впечатляващ (мисля си че е така защото последните месеци все нещо става и не мога да си направя тренировката по програма и е малко хаотична  :red: ). ами това е -ти си прецени за теб дали си струва инвестицията

12.11.07
12:52

При магнитните няма механично триене, т.е. съпротивлението е някак “по-меко”, по-естествено и в крайна сметка са по-издръжливи. Качествен велоергометър освен ако не е в прИмоция под 450-500лв трудно ще намериш. За домашна употреба Кетлер върши прекрасна работа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.11.07 12:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1