11.11.07
16:24
Начи от доста време тренирам и откакто се помня все за гърда на лежанката си вдигам 40-45 кг (зависи колко сила имам но 5кг не са много) и повече немога. Кажете как да започна постоянно да ги вдигам , че гледам един приятел дет го взех с мене на фитнес преди един месец дигаше 40 кг , сега вече на 60 кг си бъхти и прави 6-7 чисти оО Дайте някакви съвети... А другия ми въпрос е за набиранията за гръб , проблема е ,че имам доста здрав и направен гръб и искам да го разширя още ,а това става с набирането , но немога нито един път да се набера оО Някакви идеи и съвети и за тук ?
От колко ‘доста време’ тренираш, как тренираш и някакви лични данни?
За набиранията - като за начало, можеш да пробваш с горен скрипец. Можеш да правиш и само негативната част от набирането, докато посвикнеш с движението и успееш да го правиш цялото. / негативна част - спускането от лоста /
От колко ‘доста време’ тренираш, как тренираш и някакви лични данни?
За набиранията - като за начало, можеш да пробваш с горен скрипец. Можеш да правиш и само негативната част от набирането, докато посвикнеш с движението и успееш да го правиш цялото. / негативна част - спускането от лоста /
Ами от 3 години и половина см в залата , но с прекъсвания , а иначе от 3 месеца съм постоянен. Лични данни ... 18 г / 1,69-70см / 65-66кг
Ами и аз бях (и отново съм) зле. Решението е просто да правиш даденото нещо. Не можех да се набера 2 пъти с тесен надхват, за 6 месеца постоянство правех по 8-10 с доста широк. С лежанката не можах да прогресирам както трябва, но идеята и тук е същата.
Начи от доста време тренирам и откакто се помня все за гърда на лежанката си вдигам 40-45 кг (зависи колко сила имам но 5кг не са много) и повече немога. Кажете как да започна постоянно да ги вдигам , че гледам един приятел дет го взех с мене на фитнес преди един месец дигаше 40 кг , сега вече на 60 кг си бъхти и прави 6-7 чисти оО Дайте някакви съвети... А другия ми въпрос е за набиранията за гръб , проблема е ,че имам доста здрав и направен гръб и искам да го разширя още ,а това става с набирането , но немога нито един път да се набера оО Някакви идеи и съвети и за тук ?
ами да ти кажа...важно ли е кой колко дига....примерно и аз мога да дигна много с 1 или 2 повторения...дигай си тези килограми прави си 8 10 повторения и недей гледа кой колко дига.С времето постепенно ще овеличиш килограмите на лежанката не се притеснявай.Тренирай си и тва е :)
12.11.07
11:18
От по-тежко вдигане най-много да ти се износят по-бързо ставите. Важен е в края на краищата ефектът върху духа и тялото, тежестите във фитнеса трябва да са средства, а не цел.
От по-тежко вдигане най-много да ти се износят по-бързо ставите. Важен е в края на краищата ефектът върху духа и тялото, тежестите във фитнеса трябва да са средства, а не цел.
Много добре казано! Само още нещо в същия дух, аз тренирам гърдите с дъмбели, като също не повишавам килограмите (не помня дори кога запоследно минах на сегашните) - това не ми пречи да имам всеки път мускулна треска и да има растеж.
Ок , мерси , ще продължавам да си правя качествено по 8-10 повторения на 40 кг ;)
Да бе верно - защо трябва да се търсят качества (каквото несъмнено е “сила” - и каквото несъмнено не е “ръка 50”) когато може просто да се търси “обем” (колко е готина тази дума - навява ми асоциации за нещо кухо). Пазете ставите хора и правете 10х10 и може да сте следващия “king of the beach”...
23.11.07
19:06
Ееее G33K се изрази малко грубо,но не мога да не се съглася с него,в крайна сметка как е да си 95кг.,релефен и като те питат колко вдигаш на лежанката(например)-ми 70 за серия...Това е смешно!Сега че не сме трибойци или щангисти-не сме,ама не ви ли се ще да сложите по още един диск на щангата следващия път?
24.11.07
21:05
ако си 95 кила релеф няма да вдигаш със 70 просто.. все пак има някаква зависимост между това как изглеждаш и това колко вдигаш... според мен човек трябва да се стреми да направи тялото и да не мисли за килограмите.. те ще си дойдат с него..
Мнението беше редактирано от bmw__x5 на 24.11.07 21:07.
Ееее G33K се изрази малко грубо,но не мога да не се съглася с него,в крайна сметка как е да си 95кг.,релефен и като те питат колко вдигаш на лежанката(например)-ми 70 за серия...Това е смешно!Сега че не сме трибойци или щангисти-не сме,ама не ви ли се ще да сложите по още един диск на щангата следващия път?
Едва ли някой го интересува колко вдигаш от лежанка, особено пък някоя жена първото което ще види е дали си с бирено коремче.
Едва ли някой го интересува колко вдигаш от лежанка, особено пък някоя жена първото което ще види е дали си с бирено коремче.
Да тренираш заради жена не си струва (всъщност - да тренираш заради който и да е освен заради себе си не е оферта). А и ако приемем че под жена наистина разбираш жена (тоест 21-22+ години, а не 15 годишните момиченца по детските дискотеки) това дали ще те зяпат може и да зависи от физиката, но това дали ще искат да контактуват с теб няма нищо общо с нея (това са лични наблюдения върху моите познати, които досега показват че по-често на сухо остават “плочкаджиите” отколкото веселяците с бирени коремчета).
Всъщност, G33K го е казал доста точно - за свалките, бирените коремчета, а най-вече за Тренирането. Тренирайте за себе си - за здраве, лично удовлетворение, за хубави тела... не за да сте Забелязани, щото на стойка ‘двоен бицепс’ за да отговорите на въпроса ‘колко е часа’ си е .. смешно. :-P
Е, всеки с разбиранията си, наистина. :)
Колкото по темата - за 3 години в залата с прекъсвания..и нито едно набиране, с много здрав и направен гръб?
Големи прекъсвания са били!
Не го приемай като подигравка или критика, ама тия три години..са ми под силно съмнение.
Не си написал, как тренираш.
На твое място бих започнал отначало - с постоянство, с четене и с програма за цялото тяло 3 пъти седмично.
Мнението беше редактирано от 6th на 25.11.07 16:37.
jikiicho , не може да не можеш повече :0))) 40-45 са си кг за бицепс, даже са малко, стегни се. Загрявай на по-малко повторения (макар че не знам как загряваш след като тренираш на 45 кг) и слагай повече кг. Ако правиш по 8-10 повторения на загряващите, просто прави по 4 повт., за да не се уморяваш, и слагай направо 55 следващия път.
25.11.07
21:37
Щом 40-45 кг. са малко за бицепс ти с колко го правиш че ми стана интересно и се засрамих малко?
26.11.07
18:14
Добре де не мога да разбера какво толкова е значението на килограмите с които вдига човек, стига да са му достатъчни... Повечето от нас не тренират за силов трибой принципно... Единственото за което мога да се сетя е за самочувствие, смисъл друго си е да вдигаш по-тежко и т.н. Но това самочувствие не трябва да е за сметка на изсилване и евентуална травма. С тренирането идват по-големите тежести. Привет от мен и здравейте на всички, тъй като това ми е първи пост и просто се чудя как за 2 години занимаване с фитнес не съм попаднал на този форум - наистина много добра работа са свършили създателите му, а и насайта като цяло.
П.П. Сори за офф-а по-горе :)
26.11.07
18:36
Щом 40-45 кг. са малко за бицепс ти с колко го правиш че ми стана интересно и се засрамих малко?
То въпроса май е за лежанка а не за бицепс ;-) така че не е много :coolsmile:
Гайдов,
писал съм в Колко колко вдига - правя 4 чисти повторения на 70 кг. Става въпрос за сгъване с прав лост, не за скотово сгъване. На скотовото правя осмици на 45 кг, за да бъде възможно най-чисто и интензивно.
Има значение колко вдигаш, как да няма. Това, че тежестите не са цел, а средство е така, но принципа повече сила=повече маса си важи, а масата е цел, за която трябва да се използват възможно най-много средства :0))))
Хайде, със здраве.
26.11.07
21:50
Е 4 на 70 е приемливо. Очаквах много по - големи цифри.