Болка в рамото

07.11.07
08:43

ОТ няколко дни имам една гадна болка в рамото но не отгоре а отдолу откъм мишницата . По интереснотот е че се събудих така . Легнах си без да ми има нищо  се събудих с травма ... Вече 3 дни чакам да отшуми но уви седи си така .  Болката е само когато се опитам да го натоваря - лицева опора немога да направя щото умирам направо , иначе като го движа напред назад нагоре и тнт нищо му няма . Някой имал ли е такъв проблем ? Да зимам ли някакво мазило или ?

07.11.07
08:55

Не ми се е случвало толкова дълготрайно. Било е след сън да ме боли рамото при натоварване, ама след 5-10 минутки добро разгряване и разпъване (сутрешна физзарядка :D ) ми мина. Опитай да разтегнеш много качествено всичко наоколо. Терията ми е, че може някой мускул/сухожилие някак си да се е “разместил” от нормалното си положение и затова да е така. Разместил като 1-2 мм, не да се е изместила ставата (надявам се).
Ако 3 дни си така и си опитал подобни неща вземи иди на лекар, може и да познае какво ти има.

07.11.07
19:19

От 2 дни прилагам всякакви разтягане , стречинг и разгряване които знам и намеря  в нета . Резултат : геврек , тренирам само крака и ако до неделя не се оправи понеделник отива за направление за ортопед или нещо такова .

07.11.07
20:42

Ам когато правех лежанка и не доглеждах съвсем да се наместя правилно и мен ме болеше. Оправих се с отказа от лежанка за няколко седмици (на втората лицева се отказвах от болка), по-леко на раменни преси (при тях не ме болеше) и яко гребане. И най-важното - всяка свободна минута правех турско ставане. Четях за изпит и за почивка 5 минути правех турско ставене. Почти всеки час. Правех го с дъмбел, като започнах от 12,5 или 15 кг.
На англииски е turkish get-up има филмчета вyoutube.
Описание има на http://www.mediafire.com/?1fjxxzzmjmx страници 4-6

http://youtube.com/watch?v=RqyIuFIdgRk
http://youtube.com/watch?v=0vhJza-2xiI

edit: за раздвижване на рамото може и “halo”  http://youtube.com/watch?v=2zrpWY7cC4o - става и с диск или дъмбел (предполагам удачно е 10 или 15 кг за диск)

Сега нищо ми няма + че отнова ми се качват килограмите на лежанката.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 07.11.07 22:31.

07.11.07
21:12

Аз мисля, че не трябва да чакаш толкова преди да отидеш на лекар. Вярно е, че повечето не си разбират от работата, но като отидеш със закъснение допълнително го затрудняваш. Травма на рамото не я подминавай с лека ръка, защото е прекалено крехка става, поради голямата си подвижност.

08.11.07
18:52

Мерси много locvs !
Вкъщи имам една 8-ца дъмбел и с нея ще пробвам да правя и хало и турско ставане . Дано помогне . То се е видяло че няма да правя гърди скоро .

09.11.07
17:42

казано от GH0$T на 07.11.07, 08:43:

ОТ няколко дни имам една гадна болка в рамото но не отгоре а отдолу откъм мишницата . По интереснотот е че се събудих така . Легнах си без да ми има нищо  се събудих с травма ... Вече 3 дни чакам да отшуми но уви седи си така .  Болката е само когато се опитам да го натоваря - лицева опора немога да направя щото умирам направо , иначе като го движа напред назад нагоре и тнт нищо му няма . Някой имал ли е такъв проблем ? Да зимам ли някакво мазило или ?

Изместил си рамото,това си направил!Почивка,почивка и пак почивка!Единственото което можеш да правиш е да висиш на лоста,докато не отшумят нещата!

09.11.07
18:57

Ако съм го изместил не би ли трябвало да боли при всякакво движение/натоварване ?

09.11.07
21:07

Ако има болка, която не отшумява, най-добре е спортен лекер, ако не спортен, то обикновен ортопед. Иначе мазилото, което при мен най-помага при болежки е финалгон. Аз дълго лекувам (или по-скоро лекувах) травма на рамото, като първоначално му дадох почивка ок.3 седмици с кремове и от тогава не правя даже някой упражнения за рамо.

12.11.07
22:30

не мислиш ли че от тези загряващи мазила болката няма да стане хронична а ?

TB

13.11.07
08:13

Ходих на ортопед скоро (много добър), заради болки в рамото. Каза ми да избягвам натоварване по остта на ръката, защото раменната става е най-плитка и при натоварване всичко отива с сухожилия и т.н. Мен ме боли при ренегадско, дървар и такива упражнения, но при военна преса например не ме боли изобщо. Ортопеда ще ти каже дали имаш проблем със самата става. Ако нямаш - ще ти каже да почиваш. Моят съвет е да идеш да те прегледа и след това да не правиш упражненията, при които те боли рамото, а да намериш такива, при които болката е съвсем слаба или никаква. Това го пиша, защото явно че няма да спреш да тренираш 1-2 месеца, та поне по-малкото зло да намериш :)

13.11.07
08:38

Осми ден вече се побърквам само 2 пъти крака правих . Направих си домашен експеримент (имам някакви гирички  7-8кг) и когато ги използвам напр за вдигане напред или настрани болката е съвсем лека обаче опитам ли се 1 лицева да направа умирам направо . Това ме навежда на мисълта че може да има още нещо или  проблема да не е в рамото а в гърдата (нали тя е прикрепена там ), но това са си мои мисли. Щом мина през съответните здравни лица ще пиша за положението  .  Мерси на всички за съветите .

13.11.07
11:48

Обърни внимание на позата в която спиш. При мен спането върху рамото с ръка под възглавницата почти винаги води до болки сутринта при събуждане. Не казвам, че може да е само от това, но това със сигурност допринася за проблема.

13.11.07
20:11

Обърнах внимание и на това още първия ден, и да спя найстина странно :) . Вече се опитвам да оправям и това макар че малко ми е малк странно .

пп: днеска се намазах с Диклак( имахме го вкъщи) и учудващо болката намаля малко

14.11.07
21:35

Имай предвид, че като цяло мазилата не лекуват, а по-скоро потискат болката. Така че имай едно наум.

15.11.07
17:42

Мерси ще го имам в предвид .

edit: Днес направих добро или може би лошо разкритие . Оказа се че болката не идва от самото рамо а от там където е закачен пекторалиса и затова усещах толкова странна болка .

Мнението беше редактирано от GH0$T на 16.11.07 18:53.

PH

23.11.07
16:57

батка при мен я има подобна болка обаче идва от бицепса това е възпаление или раздразнение на сухожилието или на края на главата на мускула където ти се свързва с рамото най-добре отиди още утре на лекар защото след първич месец става по трудно лечението айде успех и сори за късния отговор

23.11.07
17:26

Ами при мене лека полека с почивка и се оправи почти . Вече болката е много малка така че сигурно съм разтегнал нещо докато съм спал .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1