15.11.07
10:28
Здравейте! Казвам се Петър, на 17 години съм.
Направих една грешка, когато бях малък, започнах да тренирам още в 5ти клас и то доста интензивно. Лошото, според мен, беше, че бях доста пълен, а почнах тренировки с максимума килограми, който можех да поемам.
Никога не съм бил навътре в тренировките и диетите и не съм се интересувал въобще, мислех, че каквото и да правя свързано с полагане на физическа дейност ще сполуча и ще отслабна и стегна.
После фитнеса при мен остана на заден план. Започнах да тренирам баскетбол също доста интензивно. 1 година след като започнах баскетбола, го комбинирах с фитнес, отново с максимум напрежение, бицепса ми се качи, може би, прекалено бързо. Ръката ми е 42 сантиметъра, но не много добре оформена + това се нацепих.
В момента съм висок 180 и съм 100 килограма. Голяма част от корема го свалих, но има още, също така искам да премахна и паласките отстрани. Въобще да сваля поне до 90.
Въпроса е, че нямам голям финансов диапазон, за да започна една стабилна и правилна диета или поне така смятам. Затова исках да се допитам до запознати.
Каква диета за сваляне бихте ми предложили за да успея да сваля, но същевременно не толкова интензивно за да не увисна.
казано от suxlose на 15.11.07, 10:28:
Здравейте! Казвам се Петър, на 17 години съм.
Направих една грешка, когато бях малък, започнах да тренирам още в 5ти клас и то доста интензивно. Лошото, според мен, беше, че бях доста пълен, а почнах тренировки с максимума килограми, който можех да поемам.
Никога не съм бил навътре в тренировките и диетите и не съм се интересувал въобще, мислех, че каквото и да правя свързано с полагане на физическа дейност ще сполуча и ще отслабна и стегна.
После фитнеса при мен остана на заден план. Започнах да тренирам баскетбол също доста интензивно. 1 година след като започнах баскетбола, го комбинирах с фитнес, отново с максимум напрежение, бицепса ми се качи, може би, прекалено бързо. Ръката ми е 42 сантиметъра, но не много добре оформена + това се нацепих.
В момента съм висок 180 и съм 100 килограма. Голяма част от корема го свалих, но има още, също така искам да премахна и паласките отстрани. Въобще да сваля поне до 90.
Въпроса е, че нямам голям финансов диапазон, за да започна една стабилна и правилна диета или поне така смятам. Затова исках да се допитам до запознати.
Каква диета за сваляне бихте ми предложили за да успея да сваля, но същевременно не толкова интензивно за да не увисна.
Ами не знам , как си се хранил до сега? в смисъл ако си си купувал всеки ден сандвичи,дюнери,сладки неща мисля ,че тези пари може да ги “инвестираш” в здравословни храни.Като начало направи едно “поистване” на менюто си и просто си набавяй енергия от по-чисти източници.
За мене най-добрия вариант са нисковъглехидратните диети - високомазнинна , или със ограничаване на мазнините ( но втората ме е страх да я прилагам върху себе си ) Общо взето като спортуваш ,като ядеш здравословно ,за да сваляш ( това значи правилните храни , в правилните количества - демек да си следиш калорийте -нито много малко ,нито прекалено много ) няма да увиснеш.Разгледай в сайта има статия за определяне на дневната нужда от калорий.Отначало не ги брой ,ами се съсредоточи върху правилните хрни.
А колкото до финансите-не мисля ,че има голяма разлика в това дали ще си купиш 100 гр сурови бадеми ( 1.60-1.80 ) или сандвич. Може да си носиш в даскало омлет от вкъщи,направен на палачинка. Месото-винаги ще намериш достъпни предложеия.Плодове,зеленчуци-няма да коментирам :)
Има ли желание-има и начин.
За да не увисне кожата и да не се нацепва, трябва да се консумират достатъчно протеини. Рязкото напълняване е съпроводено с нацепване, особено ако кожата ти не е достатъчно еластична. Какво се прави в такива случаи, хапваш повече пиленца и отслабваш бавно, но качествено. Прочети повече из сайта, доста неща ще научиш ;)